fbpixel

Search icon
Search
10 Σχολές με τα καλύτερα προγράμματα σπουδών σε περιζήτητες επιστήμες
LIFE & CAREER

10 Σχολές με τα καλύτερα προγράμματα σπουδών σε περιζήτητες επιστήμες

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία


Πολύ συχνά, μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία είναι προϊόν μιας δυναμικής εκκίνησης. Έτσι, για να εξασφαλίσετε ότι θα ξεχωρίσετε στην αγορά εργασίας, χρειάζεται να επιλέξετε σοφά την αφετηρία σας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, προσφέρει Bachelors, Masters και Διδακτορικά προγράμματα σπουδών που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και επιτυχή ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Ένα από τα πιο ισχυρά πλεονεκτήματα του είναι ότι τα πτυχία απονέμονται απευθείας από 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια: University of East London, Oxford Brookes University, Solent University, Ecole hôtelière de Lausanne, Queen Margaret University, University of Arizona και University of Portsmouth.

Επιπλέον, με στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και να προσφέρει μια ευχάριστη φοιτητική εμπειρία σε κάθε φοιτητή, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει υπερσύγχρονα Campuses σε 8 σημεία στην Ελλάδα: Αθήνα (κέντρο), Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα.
Στη Θεσσαλονίκη, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στεγάζεται σε ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης [Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή].

thessaloniki-campus-1.jpg



Τι είναι όμως αυτό που προσδίδει ακόμα περισσότερη αξία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και είναι ο λόγος που, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή; Αδιαμφισβήτητα, μέρος της απάντησης αποτελεί το εύρος των Σχολών που διαθέτει και των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει.

Ας δούμε αναλυτικά τι είναι αυτό που κάνει κάθε μία από τις 10 διακεκριμένες Σχολές να ξεχωρίζει.

Σχολή Διοίκησης


vivliothiki.jpg

Προετοιμάζοντας τα μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων, η Σχολή Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει συνάψει δεσμούς και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες και επιφανέστερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές, παράλληλα με τις σπουδές τους, κάνουν την πρακτική τους άσκηση, αντιμετωπίζοντας πραγματικές προκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου, χτίζοντας, ταυτόχρονα, το δικό τους επαγγελματικό δίκτυο. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται και παρακολουθούν σεμινάρια από καθηγητές- καταξιωμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία. Στη Σχολή Διοίκησης θα βρείτε προγράμματα σπουδών από Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Marketing μέχρι Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Επιχειρηματικότητα και Διαχείριση Ακινήτων. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει είναι το μοναδικό Κολλέγιο μέλος του EBEN (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής).

Ανακαλύψτε τη Σχολή Διοίκησης

Σχολή Πληροφορικής

pc-labs.jpg


Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται και αναπτύσσεται ο κλάδος της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας όλο και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, είναι ραγδαία. Γι΄αυτό και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επικαιροποιεί συνεχώς τα προγράμματα σπουδών του και στις πιο εξειδικευμένες επιστήμες Πληροφορικής όπως Κυβερνοασφάλεια και Δίκτυα, Τεχνολογία Πληροφοριών, Ασφάλεια Πληροφοριών κ.α. Παράλληλα, διοργανώνει σε ετήσια βάση το Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής (ISDF), προσκαλώντας τα επικρατέστερα ονόματα του κλάδου και προσελκύοντας πλήθος επαγγελματιών και επιστημόνων. Στο δυναμικό έργο της έρχονται να προστεθούν οι συνεργασίες και οι πιστοποιήσεις από εταιρίες κολοσσούς όπως Cisco, Oracle, Sap και EC-Council ενώ οι απόφοιτοι που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στην αγορά εργασίας αυξάνουν την υπεραξία της.

Ανακαλύψτε τη Σχολή Πληροφορικής

Σχολή Τουρισμού

Έχοντας βραβευτεί 7 φορές, για το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει, και διαθέτοντας και την πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φέρει όλα τα εχέγγυα ποιότητας. Η λίστα με τα Bachelors, Masters και Diplomas που προσφέρει σε περιζήτητους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού και την καθιστά την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν και πρακτική άσκηση εφοδιάζοντας στους αποφοίτους με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια δυνατή καριέρα στον κλάδο του Τουρισμού.

Ανακαλύψτε τη Σχολή Τουρισμού.

Σχολή Υγείας

healthlabs-1.jpg

Με 12 προγράμματα σπουδών (Bachelors & Masters) καλύπτει το μεγαλύτερο εύρος επιστημών και παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για μια ολοκληρωμένη και εν τω βάθει εκπαίδευση: μαθήματα σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια,
εκτενή και συνεχή ερευνητική δραστηριότητα, διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Αποκατάστασης και ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ιδιωτικών και δημοσίων φορέων υγείας για κλινική και πρακτική άσκηση.

Και όλα τα παραπάνω με τη σφραγίδα και την πιστοποίηση μερικών από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς όπως ENPHE (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικοθεραπευτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), ENOTHE (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), IBMS (Επαγγελματικός Σύλλογος Επιστημόνων Βιοϊατρικής στην Αγγλία), WFOT (Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών).

Ανακαλύψτε τη Σχολή Υγείας.

Σχολή Ψυχολογίας και Σχολή Παιδαγωγικών

campusamaroysioy-1.jpg



Διαθέτοντας μεγάλη παράδοση στις ανθρωπιστικές επιστήμες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει αντίστοιχα προγράμματα σπουδών που δίνουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους αποφοίτους τους. Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι πιστοποιημένη από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και συγκεντρώνει πληθώρα εξειδικεύσεων του κλάδου της Ψυχολογίας όπως Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Εργασίας, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και Coaching κ.α.

Η Σχολή Παιδαγωγικών, ακολουθώντας τα πρότυπα εκπαίδευσης των Βρετανικών Πανεπιστημίων, διαθέτει εργαστήρια και χώρους που προσομοιάζουν τα ρεαλιστικά εκπαιδευτικά πλαίσια. Συγχρόνως, στη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές δημιουργούν προσωπικό portfolio που συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δικών του εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Αμφότερες οι Σχολές προωθούν την ερευνητική δραστηριότητα και δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές για απόκτηση εμπειρίας μέσω της κλινικής και πρακτικής άσκησης σε φορείς που σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Ανακαλύψτε τη Σχολή Ψυχολογίας & τη Σχολή Παιδαγωγικών.  

Πολυτεχνική Σχολή


mg-6487.jpg

Με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών -Bachelors, Integrated Masters & Masters- στην Αρχιτεκτονική και στις ειδικότητες Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, πρόκειται για την πληρέστερη, ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας των προγραμμάτων σπουδών βρίσκεται η ανάπτυξη δημιουργικού και επινοητικού πνεύματος. Ακόμα ένα βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η άμεση εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, στα οργανωμένα εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που διαθέτει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Τέλος, σημείο αναφοράς της Πολυτεχνικής Σχολής αποτελούν οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική καθώς είναι το μόνο Bachelor και Master στην Ελλάδα με πιστοποίηση από το RIBA (Royal Institute of British Architects).

Ανακαλύψτε την Πολυτεχνική Σχολή.

Σχολή Ναυτιλίας


akadimia-1.jpg


Επενδύοντας σε έναν από τις πιο επικερδείς κλάδους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο Ναυτικής και Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Ν.Ευρώπη. Η Σχολή Ναυτιλίας φέρει πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ναυτιλιακούς φορείς και έχει αναπτύξει ένα ευρύ και ισχυρό δίκτυο συνεργαζόμενων κορυφαίων ναυτιλιακών εταιριών.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαφή με τις εξελίξεις του κλάδου, έχει ιδρύσει τον θεσμό «Shipping Leaders in Residence», όπου καταξιωμένοι επαγγελματίες μεταδίδουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους φοιτητές.

Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται από το Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας και αφορούν όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, είτε οδηγούν σε καριέρα στην ξηρά, είτε στη θάλασσα. Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ολοκληρώνει αυτό το φάσμα εκπαίδευσης προσφέροντας προγράμματα σπουδών για Πλοιάρχους και Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού. Στη διάρκεια αυτών των σπουδών, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε υπερσύγχρονα εργαστήρια που περιλαμβάνουν και προσομοιωτή γέφυρας, καθώς και να αμειβόμενη πρακτική άσκηση εν πλω.

Ανακαλύψτε τη Σχολή Ναυτιλίας.

Νομική Σχολή

Οι σπουδές Νομικής δεν παύουν ποτέ να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πιο διαδεδομένων γνωστικών πεδίων στην Ελλάδα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη προσφέροντας ένα πρόγραμμα σπουδών που φέρει την υπογραφή και την πανεπιστημιακή παράδοση της Οξφόρδης. Σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, το πρόγραμμα σπουδών στη Νομική, εστιάζει στη διαδραστική εκπαίδευση και φέρνει τον φοιτητή σε επαφή με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος μέσω συμμετοχής σε πραγματικές υποθέσεις. Επιπλέον, είναι αναγνωρισμένο από τη Solicitors Regulations Authority του Ηνωμένου Βασιλείου και πληροί τις προδιαγραφές του Bar Standards Board’s.

Ανακαλύψτε τη Νομική Σχολή.

Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας

Με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό, τις παραστατικές τέχνες και την ενημέρωση, η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εξερευνήσουν και να ενισχύσουν το ταλέντο τους και να έρθουν σε επαφή με τις ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας ώστε να το εξασκήσουν. Τα προγράμματα σπουδών θέτουν τη δημιουργικότητα του φοιτητή στο επίκεντρο και γίνονται όχημα τόσο για γόνιμη καλλιτεχνική δημιουργία, όσο και για απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα εργαστήρια και οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δημιουργούν το δικό τους portfolio. Η καλύτερη παρουσίαση της Σχολής, όμως, είναι οι απόφοιτοι της οι οποίοι βραβεύονται ετησίως σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

Ανακαλύψτε τη Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας.

Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής

gipedo.jpg


Με γνώμονα την εκπαίδευση επαγγελματιών που θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αθλητικής βιομηχανίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ιδρύσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική Σχολή Αθλητισμού στην Ελλάδα. Καθώς πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα με τεράστιο όγκο επενδύσεων, εσόδων και κερδών, τα προγράμματα σπουδών αφορούν στην εκπαίδευση τόσο προπονητών, όσο και διοικητικών στελεχών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο padel κ.α.) και συμπεριλαμβάνουν πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο αθλητικών οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Ανακαλύψτε τη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη |Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.