fbpixel

Search icon
Search
10 εναλλακτικές ιδέες για να περάσετε υπέροχα τις ημέρες του Πάσχα ακόμα και στο σπίτι
PEOPLE & MOMENTS

10 εναλλακτικές ιδέες για να περάσετε υπέροχα τις ημέρες του Πάσχα ακόμα και στο σπίτι

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για να δώσετε άλλο νόημα στην εορταστική περίοδο


Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν το πώς θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα που ακολουθούν. Ενός Πάσχα αρκετά διαφορετικού απ' ό,τι το έχουμε γενικότερα στο μυαλό μας, αλλά σίγουρα με περισσότερη αισιοδοξία από πέρυσι και με τεράστια ανυπομονησία για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής. Ακόμα κι εσείς που θα παραμείνετε στο σπίτι και δε γνωρίζετε πώς ακριβώς θα αξιοποιήσετε αυτό το διάστημα, πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν πολλές ενναλακτικές ιδέες τις οποίες, εάν ακολουθήσετε, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το Πάσχα θα το απολαύσετε όσο κανένα άλλο.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε μοναδικά το φετινό Πάσχα, ακόμα κι αν βρίσκεστε στο σπίτι!

1. Απαλλαγείτε από υποχρεώσεις 

Πρώτο και πιο βασικό είναι να αφήσετε για όλες αυτές τις ημέρες στην άκρη τα άγχη και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Σίγουρα εάν εργάζεστε από το σπίτι, ενδέχεται να σας κάνει να περνάτε περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη, γεγονός που σας στερεί πολλές από τις απολαύσεις της ζωής και κυρίως το πιο βασικό: την ηρεμία σας. Στείλτε σήμερα το τελευταίο email και ξεκουράστε το μυαλό σας!

3-pt0JA.jpg

2. Χαρίστε ανανεωμένο αέρα στην κατοικία σας

Για εσάς που θα παραμείνετε στο σπίτι, αυτό το tip μάλλον λειτουργεί σαν ανάγκη! Είναι ωραίο να βλέπουμε τους χώρους μας καθαρούς και όμορφα διακοσμημένους -ειδικά κατά την εορταστική περίοδο-, γι' αυτό και καλό είναι να προβείτε σε μερικές αλλαγές στους χώρους σας, κάνοντάς τους να αποπνέουν φρεσκάδα και να «φωνάζουν» άνοιξη. Ένα καλό declutter είναι η τέλεια αρχή!

3. Φέρτε την άνοιξη στους προσωπικούς σας χώρους

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με την παραπάνω συμβουλή, δώστε βάση στις λεπτομέρειες που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά στο συνολικό αποτέλεσμα. Τι σημαίνει αυτό; Γεμίστε κάθε γωνιά του σπιτιού σας με πολύχρωμα φρέσκα άνθη και χαρίστε έτσι ζωντάνια σε όλους σας τους χώρους, με σκοπό να υποδεχθείτε το Πάσχα αλλά και τον Μάιο.

pasxa-flowers.jpg

4. Φτιάξτε μια to do list μαζί με τους αγαπημένους σας

Συνήθως, τις ημέρες αυτές τις περνάμε με τους ανθρώπους της ζωή μας. Γι' αυτό και καλό είναι να μιλήσετε πρώτα μαζί τους, έτσι ώστε να δείτε πώς μπορείτε να περάσετε αυτό το Πάσχα together, εάν φυσικά σας το επιτρέπει η όλη κατάσταση. Οργανώστε ένα όμορφο οικογενειακό τραπέζι ή ένα με φίλους κι ετοιμαστείτε να περάσετε υπέροχα όλοι μαζί.

5. Ετοιμάστε το εορταστικό τραπέζι

Σε περίπτωση που το τραπέζι γίνει στο δικό σας σπίτι, τότε θα πρέπει να οργανωθείτε διπλά ώστε όλα να είναι super! Φτιάξτε μια λίστα με τα φαγητά που θα πάρουν θέση στο τραπέζι σας κι έπειτα με τα ποτά. Ακόμα, μην ξεχάσετε να δώσετε βάση στο Πασχαλινό art de la table, προκειμένου να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα.

4-mNzsn.jpg

6. Φορέστε τα καλά σας

Είναι ωραίο να νιώθετε festive όταν οι ημέρες το επιβάλλουν, αλλά και όποτε το θέλετε εσείς. Για το φετινό Πάσχα, ανεβάστε τη διάθεσή σας στα ύψη φορώντας ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και άνετα. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, πως ενδέχεται να λερωθείτε, οπότε καλό είναι να αποφύγετε ένα πολύ επίσημο κομμάτι της ντουλάπας σας, ειδικά εάν ήδη σκέφτεστε πώς θα το καθαρίσετε μετά.

7. Απολαύστε την όλη διαδικασία

Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας. Ξεκινήστε από νωρίς την ημέρα σας, δώστε χρόνο στον εαυτό σας, περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και συνεχίστε με τα looks που θα σας συντροφεύουν στις γιορτινές αυτές ημέρες. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και χαμογελάστε πλατιά!

5-zIY6A.jpg

8. Θυμηθείτε ιστορίες από τα παλιά

Σε κάθε Πασχαλινό τραπέζι οι ιστορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι. Και φέτος, μαζί τους καλεσμένους σας, κάντε ένα flashback στο παρελθόν και φέρτε ξανά στο μυαλό σας όλες αυτές τις εικόνες που σας κάνουν να χαίρεστε απλά και μόνο με τη σκέψη. Έπειτα, οραματιστείτε το κοινό μέλλον σας, τα ταξίδια που θα κάνετε παρέα και όσα πρόκειται να χαραχτούν μελλοντικά στη μνήμη σας.

9. Ξεχάστε τις τύψεις των περιττών θερμίδων

Δε χρειάζεται να γεμίζετε το μυαλό σας με σκέψεις που σας στερούν την απόλαυση του φαγητού και του ποτού σας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο για τις ημέρες που ακολουθούν και -don't worry- θα έχετε τον χρόνο να ενταχθείτε και πάλι σε healthy διατροφικά μονοπάτια. Άλλωστε, η περίοδος του Πάσχα είναι κατά κάποιον τρόπο συνώνυμη με το πολύ φαγητό!

6-T54Pf.jpg

10. Ξεκουραστείτε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία

Last but not least, ο χρόνος για να ξεκουραστείτε είναι πολύτιμος αυτό το διάστημα. Σίγουρες επιλογές για την απόλυτη ξεκούραση, δεν είναι άλλες από το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου ή την παρακολούθηση μιας ταινίας με ευχάριστη πλοκή. Εμείς θα σας προτείναμε να κρατήσετε στα χέρια σας την Ολική Έκλειψη Καρδιάς της Μαρίας Παναγοπούλου, που αφορά σε μια καταιγιστική περιπέτεια με φόντο την αστραφτερή δεκαετία του ’80 και την τότε ζωή. Όσο για τους σινεφίλ, η ταινία Stowaway θα σας βάλει σε ρυθμούς περιπέτειας, μιας κι έχει να κάνει με ένα λάθος που έγινε στον πλανήτη Άρη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Happy Easter!