fbpixel

Search icon
Search
Υπέροχες σουίτες στη Σαντορίνη ενσαρκώνουν τη σύγχρονη άποψη του κυκλαδίτικου design
INTERIORS

Υπέροχες σουίτες στη Σαντορίνη ενσαρκώνουν τη σύγχρονη άποψη του κυκλαδίτικου design

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Maria Sfyraki & Associates


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Maria Sfyraki & Associates σχεδίασε τις Pilot Suites, δυο νέες σκηνογραφημένες σουίτες που προστέθηκαν στο ξενοδοχείο Marillia Village Apartments & Suites στον Περίβολο της Σαντορίνης, αποτελώντας το πρώτο βήμα μιας ολιστικής αναμόρφωσης του καταλύματος, που θα ακολουθήσει το 2020, με σκοπό τον ριζικό επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας φιλοξενίας που προσφέρει ο χώρος στους επισκέπτες του.

marillia-village-maria-sfyraki-associates-5.jpg
Οι υπαίθριοι χώροι απολαμβάνουν τη μαγική αύρα του νησιού
To Marillia Village Apartments & Suites είναι ένα ξενοδοχείο σαν μικρός οικισμός, ριζωμένος στη θηραϊκή γη στον Περίβολο, δίπλα σε μια από τις διάσημες παραλίες της Σαντορίνης ντυμένη με μαύρη άμμο, μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον από μεσογειακά δέντρα, μυρωδικά και βουκαμβίλιες. Πηγή αναμνήσεων για τους επισκέπτες που επιστρέφουν εδώ και 20 χρόνια και πηγή εργασίας, προσφοράς, οράματος, συνεχούς δημιουργίας και εξέλιξης για την οικογένεια των ιδιοκτητών και των εργαζομένων.
marillia-village-maria-sfyraki-associates-14.jpg
Σε neutral τόνους οι σουίτες αποπνέεουν μια αύρα ηρεμίας και σχεδιαστικής συνέπειας

Το Marillia Village σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει την προσφορά εμπειριών προς τους επισκέπτες του, προχώρησε στην κατασκευή δυο νέων σκηνογραφικών σουιτών που αποτελούν το πρώτο βήμα μιας ολιστικής αναμόρφωσης του ξενοδοχείου που θα ακολουθήσει το 2020. Ο σχεδιασμός είχε εξαρχής, από τη φάση της αρχιτεκτονικής σύνθεσης και της διακοσμητικής φιλοσοφίας έως το φωτογραφικό στήσιμο των χώρων, το
ρόλο του σκηνογραφικού αγγίγματος.

marillia-village-maria-sfyraki-associates-9.jpg
Σύγχρονα υλικά και έπιπλα συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό φιλοξενίας

Εξωτερικά, τα κύρια δομικά υλικά είναι ο έγχρωμος παραδοσιακός σοβάς, πετρώδες πλακίδια και υδάτινα στοιχεία πλαισιωμένα από τεχνητό βράχο, προσομοιάζοντας τη μαύρη ηφαιστειακή πέτρα. Εσωτερικά, τα δάπεδα καλύπτονται αντίστοιχα από πετρώδεις υφές οι τοιχοδομές φέρουν παραδοσιακό κουρασάνι σε υπόλευκη απόχρωση. Οι χώροι λουτρού αντιμετωπίζονται ως τοπιογραφία με εσωτερικούς βράχους, ενώ τα επιλεγμένα έπιπλα, τα υφάσματα, τα φωτιστικά και τα λιτά διακοσμητικά έχουν τον ρόλο να προσδίδουν ηρεμία στο χώρο αναμορφώνοντάς τον σε ζεστό σπίτι. Από την άλλη, οι μεταλλικές ιδιοκατασκευές σε μαύρη ματ βαφή από ράφια μικρής κλίμακας έως τη γλυπτική κατασκευή της αναρτημένης σκάλας αντιμετωπίστηκαν ως αισθαντικά γλυπτά. Όλα τα στοιχεία των χώρων προσφέρουν την έντονη αίσθηση της επαφής με τη γη, την ιστορία και την ενέργεια του μοναδικού νησιού της Σαντορίνης.

marillia-village-maria-sfyraki-associates-12.jpg
Οι γήινοι τόνοι σε διάφορες αποχρώσεις χαρίζουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα

Οι νέες πιλοτικές σουίτες του Marillia Village, σεβάστηκαν τις παλαιές μνήμες των επισκεπτών του, αξιοποίησαν τον κόπο αλλά και το νέο όραμα των ιδιοκτητών του και αγκάλιασαν τη ζέση των εργαζομένων του. Η νέα εποχή φιλοξενίας για το Marillia Village δεν έχει ως βασικό μοχλό εκκίνησης την επιστήμη της “αρχιτεκτονικής” αυτή καθαυτή. Είναι η συμπεριφορά, ο τρόπος με τον οποίο κοιτάμε κάτι, αντιλαμβανόμαστε και ζούμε, η ποιότητα με την οποία προσεγγίζουμε τα πράγματα. Ο χρόνος που δίνουμε για να δημιουργήσουμε μνήμες και συναισθήματα. Σίγουρα λοιπόν, εάν μείνει κανείς σε μια από αυτές, μιλάμε για μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσει!

Φωτογραφία Αντώνης Ελευθεράκης