fbpixel

Search icon
Search
Υπάρχει μία τάση στο design που θα αλλάξει το σπίτι σας για πάντα
INTERIORS

Υπάρχει μία τάση στο design που θα αλλάξει το σπίτι σας για πάντα

Ανακαλύψτε το και δημιουργήστε την ιδανική living ατμόσφαιρα


Υπάρχει ένας λόγος που ο μινιμαλισμός είναι η απόλυτη τάση που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και στους λάτρεις του design. Αυτός, δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ένα σπίτι με αυτές τις προδιαγραφές είναι αισθητικά ευχάριστο ενώ παράλληλα διαθέτει και σημαντικά οφέλη για την υγεία και το well being σας. Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εταιρεία Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας παρατηρεί ότι η ακαταστασία μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη, ειδικά στις γυναίκες. Έτσι, η ηρεμία που ακτινοβολεί ένα πραγματικά declutterd σπίτι μπορεί να γίνει η αφορμή για την αλλαγή που θέλετε να δείτε στη ζωή σας. 

spiti-minimalism-3.jpg

Ο θόρυβος στον κόσμο

Η απλή διαβίωση είναι να επικεντρωθείτε σε αυτά που είναι σημαντικά στη ζωή σας αυτή τη στιγμή. Να ηρεμήσετε το θόρυβο του κόσμου και να είστε αυθεντικοί στο ταξίδι σας και στην ιστορία σας. Δείτε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σας, υπολογίστε αν έχετε οικογένεια, αν ζείτε μόνοι σας ή αν έχετε συντροφιά τον τετράποδο φίλο σας. Κανείς δε γνωρίζει καλύτερα από εσάς όλα όσα πρέπει να μείνουν και όλα όσα πρέπει να φύγουν για να μειωθεί ο «θόρυβος». Παρόλα αυτά, με τις παρακάτω εύκολες συμβουλές θα βρείτε σίγουρα το δρόμο σας, σε αυτό το ταξίδι της τάσης του μινιμαλισμού, που θα σας αλλάξει τη ζωή!

spiti-minimalism.jpg

Σκεφτείτε όλα όσα έρχονται

Γύρω σας υπάρxει ένας πλουραλισμός προϊόντων και πιθανότατα μέσα σας κυριαρχεί μια αίσθηση πως είστε ταυτόχρονα εξαρτημένοι και εξαντλημένοι από τα πράγματα. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε αντικείμενα τα οποία ουσιαστικά δεν χρειάζεστε αλλά κρατάτε είτε για συναισθηματικούς λόγους, είτε στην περίπτωση που κάποτε σας εξυπηρετήσουν. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς επιστήμονες, η έκθεση σας σε προϊόντα έχει αυξηθεί εκθετικά με την άνοδο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και των επιρροών που δέχεστε. Αλλά το ερώτημα είναι αν κάποιο από αυτά μας έχει κάνει πιο ευτυχισμένους ή αν απλώς αποσπά την προσοχή σας. Για αυτό το λόγο το πρώτο βήμα είναι να εξετάζετε προσεκτικά κάθε τι που βάζετε στο σπίτι σας. 

Αποφασίστε τι έχει σημασία

Εάν είστε πραγματικά έτοιμοι για να δημιουργήσετε μια απλούστερη ζωή τότε πρέπει να επιστρέψετε στα βασικά και να εστιάσετε στο «τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή σας». Πρόκειται για τη χρήση αξιών για να καθοδηγηθείτε στις αποφάσεις διακόσμησης. Είναι μια ευκαιρία για να σταματήσετε να παρασύρεστε από τις τάσεις και να δείτε ποια είναι η πραγματικά δική σας ανάγκη. Θέλετε, για παράδειγμα, να επικεντρωθείτε στη βιωσιμότητα, στην τέχνη ή στα handmade αντικείμενα; Κάθε κομμάτι στο σπίτι σας πρέπει να έχει αξία και νόημα. 

spiti-minimalism-2.jpg

Δώστε αξία στα αντικείμενα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα κάνει κάθε σπίτι να αποκτά καλή ενέργεια είναι να έχει πράγματα τα οποία έχουν αξία. Μην ξεχνάτε τη δύναμη της συναισθηματικότητας και το πώς απλά αντικείμενα μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα, τόνο και σύνδεση σε ένα χώρο. Αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αγοραστεί. Είναι σαν το αληθινό στιλ: Δεν έχει δημιουργηθεί, αλλά εξελίσσεται. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως τα πιο κομψά άτομα και μέρη είναι τα πιο αυθεντικά. Δεν προσπαθούν να αναπαράγουν την εμφάνιση κάποιου άλλου, αλλά δημιουργούν τη δικό τους μέσω του πρίσματος των αξιών τους. Τιμώντας έτσι την ιστορία της ζωής τους. Όταν αξιοποιήσετε λοιπόν, τα δικά σας «συστατικά» θα ξεκινήσετε το ταξίδι για τη δημιουργία ενός ουσιαστικού οικιακού περιβάλλοντος. 

Δημιουργήστε μια ιστορία

Η ιστορία του σπιτιού σας ξεκινά όταν κοιτάξετε γύρω σας. Υπάρχει ένας λόγος που επιλέξατε να ζήσετε σε μια πόλη, σε ένα νησί ή στην ύπαιθρο. Κάτι σας προσελκύει σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει, λοιπόν, να τιμήσετε και να γιορτάσετε αυτή την απόφαση. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να  δημιουργήσετε την ανάλογη θεματολογία και στο interior design, αλλά ότι μπορείτε να πλέξετε μερικά από τα εξωτερικά στοιχεία με ομοιομορφία. Ίσως για παράδειγμα να πάρετε τα χρώματα της παλέτας σας από τη γύρω χλωρίδα και πανίδα. Ή να επιλέξετε υλικά που ανταποκρίνονται σε αυτό που βλέπετε καθημερινά. Στην πόλη, αυτό μπορεί να μεταφράζεται στη χρήση περισσότερων βιομηχανικών υλικών, ενώ στις παράκτιες περιοχές θα μπορούσατε να επιλέξετε λευκασμένα ξύλα ή ακατέργαστη πέτρα. 

Η αρχή της όλης διαδικασίας είναι να είστε πιστοί στην αρμονία που επιθυμείτε να δημιουργήσετε. Από εκεί ξεκινάνε όλα.