Οι "Χρυσοί Σκούφοι" στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με την οποία κορυφώθηκε το φετινό "σαφάρι" των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, αναδεικνύοντας ως θριαμβευτή για το 2018 το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι. Το συγκεκριμένο εστιατόριο βαθμολογήθηκε φέτος με 17 στα 20 και δυο Χρυσούς Σκούφους, πιστοποιώντας ότι ο δημιουργός του βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, καθώς έχει ανεβάσει τον γαστρονομικό πήχη στο πιο ψηλό μέχρι σήμερα σημείο.
Δεύτερο ελληνικό εστιατόριο αναδείχθηκε το αθηναϊκό «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη. Συνολικά, από τη γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide, η οποία διένυσε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια δοκιμάζοντας σχεδόν 6.500 πιάτα σε εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες όλης της χώρας, βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo 24 εστιατόρια απ' όλη την Ελλάδα. Δύο από αυτά διακρίνονται για πρώτη φορά ενώ δυο από τα περσινά βραβευμένα εστιατόρια έχασαν τους Χρυσούς Σκούφους τους. Πέντε από τα βραβευμένα εστιατόρια δημιουργούν ελληνική κουζίνα ενώ, αξίζει να σημειωθεί, πως 15 από τα 24 εστιατόρια βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.
Τέλος, το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου. Η τελετή των 25ων Χρυσών Σκούφων, την οποία παρουσίασαν με χιούμορ η Ναταλία Δραγούμη και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ήταν αφιερωμένη στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή της υψηλής γαστρονομίας. Το «παρών» στη λαμπερή βραδιά έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από τον χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.
Κεντρική φωτογραφία: Άννη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Κοσκινά, Όλγα Κεφαλογιάννη & Μιχάλης Κεφαλογιάννης