Η απαιτητική καθημερινότητα και οι έντονοι ρυθμοί της, μας οδηγούν στο να καταναλώνουμε πολύ περισσότερη ενέργεια απ' αυτήν που έχουμε. Η ισορροπημένη διατροφή και η πρόσληψη συστατικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας, αποτελούν βασικά στοιχεία για να τα βγάλουμε εις πέρας. Πολλές φορές δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για την παρασκευή αλλά και την κατανάλωση ενός κανονικού και ενισχυμένου γεύματος. Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν μερικά snacks, τα οποία θα μας προσφέρουν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο όλα όσα χρειαζόμαστε για να «συνεχίσουμε» την ημέρα μας.
Ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο εύκολες και γευστικές συνταγές που θα σας χαρίσουν το απαραίτητο boost όλες τις ώρες!
Μπισκοτάκια με βρώμη και ταχίνι
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ή κρανμπερις (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης
- ½ φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το ταχίνι μαζί με το μέλι την κανέλα και τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη και τη φαρίνα. Πλάθουμε απαλά μικρές μπαλίτσες με το χέρι μας. Πατάμε την κάθε μία ελαφριά με την παλάμη για να πάρει σχήμα μπισκότου και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Τα αφήνουμε μίση ώρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Μπάρες δημητριακών με ταχίνι
Υλικά
- 50 γρ. ταχίνι
- 250 γρ. μέλι
- 100 γρ. δημητριακά
- 100 γρ. βρώμη
Εκτέλεση
Ένα πανεύκολο και πολύ υγεινό snack με μόλις 5 υλικά. Ανακάτεψε πρώτα το μέλι με το ταχίνι, ύστερα πρόσθεσε τα δημητριακά και τη βρώμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Άπλωσε το μίγμα σε ένα ταψί ή τάπερ και άφησε το στο ψυγείο για λίγες ώρες. Αφού περάσουν 2-3 ώρες κόψε σε κομμάτια και οι μπάρες σου είναι έτοιμες. Αν θέλετε να κάνετε τις μπάρες σας πιο πλούσιες, προσθέστε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
Wrap ολικής με σολομό και τυρί cottage
Υλικά
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 200 γρ. τυρί cottage
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον σολομό
- 300 γρ. σολομό, φιλέτο, χωρίς δέρμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. σουμάκ
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 4 τορτίγιες, ολικής άλεσης
- 1/4 ματσάκι ρόκα
Για το σερβίρισμα
φέτες λάιμ, από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Για τη σοσ cottage
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί cottage, το σχοινόπρασο, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε τη σος στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τον σολομό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ τον σολομό, αλάτι, πιπέρι, το σουμάκ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε προσεκτικά. Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε τον σολομό να κρυώσει για λίγα λεπτά, και τον κόβουμε σε φέτες.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε το καρότο σε λεπτά στικς και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε τορτίγιας 1 κ.σ. από τη σος, λίγες φέτες από τον ψημένο σολομό, μερικά στικς καρότου, φέτες από την κόκκινη πιπεριά και λίγη ρόκα. Τυλίγουμε τις τορτίγιες, τις κόβουμε στη μέση, και τις σερβίρουμε μαζί με φέτες λάιμ.