fbpixel

Search icon
Search
Ξέρετε ότι μπορείτε να κοιμηθείτε ένα βράδυ στο Λούβρο;
ARTS & CULTURE

Ξέρετε ότι μπορείτε να κοιμηθείτε ένα βράδυ στο Λούβρο;

Τώρα μπορείτε να μείνετε στη διάσημη πυραμίδα του μουσείου


Θεωρείτε πώς είναι αδύνατο να καταφέρετε; Κι όμως δεν είναι, γιατί η Airbnb φρόντισε γι'αυτό! Πιο συγκεκριμένα το διάσημο μουσείο και η δημοφιλής εταιρία ενοικίασης σπιτιών στους απανταχού travellers, δίνουν στους λάτρεις της τέχνης και των ταξιδιών την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Λούβρο τις ώρες που είναι κλειστό για το κοινό και στη συνεχεία να διανυκτερεύσουν μέσα σε μία προσομοίωση της μεγαλοπρεπούς γυάλινης πυραμίδας που κοσμεί την είσοδό του. Αυτή η petite version του κτιρίου, δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της επετείου των 30 χρόνων του iconic συμβόλου. 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στην ιδιαίτερη κλήρωση, μέσω της Airbnb μέχρι τις 12 Απριλίου και ο τυχερός νικητής θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου. Φυσικά οι δεινοί travelers, οι πιστοί fan του ιστότοπου αλλά και αυτοί που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, έχουν ήδη πάρει μέρος. Μπορούν να δηλώσουν συμμέτοχη όλοι όσοι θέλουν, χωρίς κανένα περιορισμό στις αιτήσεις. Αυτή η ιδιαίτερη διανυκτέρευση είναι μέρος της σειράς "Night At" της Airbnb, όπου προσφέρει once-in-a-lifetime κρατήσεις, σε μέρη όπου κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα μπορούσε ποτέ να μείνει, όπως στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, σ'ένα σπίτι από Lego ή σ'ένα ενυδρείο από καρχαρίες. 

louvre2.jpg

Έτσι, από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Παρίσι, που ετησίως προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και έχει κάποια από τα πιο συγκλονιστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Φυσικά πριν κοιμηθεί ο τυχερός νικητής, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα private tour σε όλο το μουσείο. 

Σ'αυτή την εξερεύνηση οι άνθρωποι του Λούβρου, θα φροντίσουν καλά τους επισκέπτες του. Πιο συγκεκριμένα ένας ιστορικός τέχνης θα συνοδεύει και θα εξηγήσει τα πάντα γύρω από τα σημαντικότερα έργα που θα θαυμάσει ο καλεσμένος. Παρόμοια tour είχαν οργανωθεί για το ζεύγος Barack & Michelle Obama, αλλά και τους Beyoncé και Jay-Z.

Το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι ότι θα μπορέσει να ζήσει στο Λούβρο μια ολοκληρωμένη παριζιάνικη εμπειρία. Δηλαδή, θα σερβιριστεί το απογευματινό aperitivo, μπροστά από τη Μόνα Λίζα του Leonardo Da Vinci, αφού θα έχει τοποθετηθεί εκεί ένα παριζιάνικο σαλόνι και στα ηχεία θα παίζουν μελωδίες γαλλικής μουσικής. Ακόμη, όταν έρθει η ώρα του βραδινού γεύματος, θα μεταφερθεί στη μεγαλειώδη αίθουσα που φιλοξενείται η Αφροδίτη της Μήλου, όπου το τραπέζι θα είναι έτοιμο και high-end πιάτα θα σερβιριστούν. 

Τέλος, σε κάποια από τα διαμερίσματα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη Γ', θα δοθεί μία ιδιωτική ακουστική συναυλία μόνο για τον επίσημο καλεσμένο. 

louvre6.jpg

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που ν' αγαπάει τα ταξίδια και τις τέχνες, που δε θα ήθελε να πάρει μέρος, έστω κι αν οι πιθανότητες να νικήσει δεν είναι πολλές. Το Λούβρο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως, αφού φιλοξενεί 35,000 έργα τέχνης χωρισμένα σε 8 διαφορετικά παραρτήματα. Άνοιξε επίσημα το 1793, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και μέχρι σήμερα κρατάει κάποια από τα σπουδαιότερα έργα από διάφορες χώρες, όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, η Mona Lisa και η Αφροδίτη της Μήλου. 

Μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό! Μπορεί οι αιτήσεις να είναι ήδη χιλιάδες αλλά η τύχη ίσως είναι με το μέρος σας! 

Εγώ έχω ήδη στείλει τη συμμετοχή μου και περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση του νικητή. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και μέσα σε λίγα λεπτά θα είστε όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση του μεγάλου ονείρου!

louvre7.jpg