fbpixel

Search icon
Search
«Χαθείτε» σε ένα φανταστικό ρετιρέ όπου το παιχνίδι του φωτός αποτελεί μέρος της διακόσμησης
INTERIORS

«Χαθείτε» σε ένα φανταστικό ρετιρέ όπου το παιχνίδι του φωτός αποτελεί μέρος της διακόσμησης

Στο Lviv της Ουκρανίας


Η Replus Bureau ολοκλήρωσε πρόσφατα το τελευταίο τους έργο στο Lviv της Ουκρανίας με όνομα "Game of light and shadows". Το πολυτελές ρετιρέ, αποτελεί ένα διαμέρισμα 180 τ.μ., ενώ διαθέτει ανοιχτό εσωτερικό χώρο και πανοραμική θέα στην πόλη. Παρακάτω εξετάζουμε τη μοναδική ιστορία του. 

Πρόκειται για έναν πολυτελή χώρο, εμπνευσμένο από το φως και τα γραφικά τοπία της αρχαίας αυτής πόλης στην Ουκρανία, ο οποίος δίνει μια αίσθηση εξαιρετικής θαλπωρής, αλλά και χαλαρότητας. Για να δημιουργηθεί αυτό το πολυτελές σπίτι, συνδυάστηκε το αρχιτεκτονικό κτίριο και η μοντέρνα άνεση σε ένα premium design.

22.jpg

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του εκλεκτικού ρετιρέ είναι το φυσικό «παιχνίδι φωτός» που πραγματοποιείται από τη βεράντα και δίνει σε αυτόν τον χώρο διάφορα φωτεινά διακοσμητικά εφέ. Το εσωτερικό του open space συνδυάζει με επιτυχία ενδιαφέρουσες τεχνικές σχεδιασμού και μοντέρνο στιλ. Τίποτα σε αυτήν την κατοικία δεν αποσπά την προσοχή από το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι το εντυπωσιακό πανοραμικό αστικό τοπίο που μπορείτε να θαυμάσετε και από τις δύο βεράντες. Το φως, ιδιαίτερα την αυγή, γεμίζει το διαμέρισμα με ρομαντική διάθεση και μετατρέπεται στο ιδανικό σκηνικό που αποτελεί έμπνευση για την αρχή μιας νέας μέρας. Αργότερα, τις «χρυσές ώρες» του ηλιοβασιλέματος συνδυάζεται το φως με το εσωτερικό, «χαϊδεύοντας» τις διακοσμητικές υφές και όλα τα design high-end items του σπιτιού. 

Μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο χρώμα στους τοίχους, καθώς και το ίδιο τύπου δάπεδο σε ολόκληρη την κατοικία, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από το υπέροχο «παιχνίδι» που συμβαίνει με το φως στο εσωτερικό αλλά και με τη θέα στα γραφικά τοπία.
11-xxc0u.jpg

Η μινιμαλιστική αισθητική με φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το μάρμαρο και το μέταλλο αποτέλεσαν τον πυρήνα του έργου. Στο interior αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο τρόπο η μονοτονία των μονοχρωματικών επιφανειών που με τα χρόνια αυτό, θα δείχνει ακόμα πιο ελκυστικό. Η θαλπωρή και η χαλαρότητα συμπληρώνονται από ένα σύγχρονο, κρεμαστό τζάκι. Η άνεση δίπλα του δημιουργεί μια αίσθηση ιδιωτικότητας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος είναι πραγματικοί θαυμαστές των τεχνών, επομένως η διακόσμηση και το συνολικό interior design αναδεικνύει ζωηρά αντικείμενα τέχνης, που ικανοποιούν την αισθητική φαντασία οποιουδήποτε τα θαυμάσει.

Κάνουμε λόγο λοιπόν, για έναν πραγματικά προσεγμένο χώρο, που η υψηλή αισθητική, η ποιότητα και το μοντέρνο design έχουν τον πρώτο λόγο. Μέσα από iconic έπιπλα, έργα τέχνης αλλά και υπέροχο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το ρετιρέ αυτό μετατρέπεται στο απόλυτο place to be! 

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Info: Όνομα έργου: Game of light and shadows | Architect's Firm: Replus bureau | Αρχιτέκτονες: BADZYAN KHRYSTYNA, MALETS ANDRII, DMYTRO SOROKEVYCH.

Φωτογραφίες: Andrey Bezuglov