fbpixel

Search icon
Search
Workout time: Τα άγνωστα μυστικά των celebrities για τέλεια γυμνασμένα χέρια
WELLNESS

Workout time: Τα άγνωστα μυστικά των celebrities για τέλεια γυμνασμένα χέρια

Ιδανικές ασκήσεις για ένα ιδανικό αποτέλεσμα


Ένα από τα πράγματα που θαυμάζουμε στα σώματα των celebrities είναι τα καλοσχηματισμένα και γυμνασμένα χέρια τους. Το μπράτσο είναι ένα σημείο που ταλαιπωρεί αρκετά τις γυναίκες, καθώς ευνοεί τη συσσώρευση λίπους. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μία περιοχή, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί και να γίνει άξια φωτογράφισης και θαυμασμού. Οι celebrities, φυσικά, έχουν τη βοήθεια προσωπικών γυμναστών και διατροφολόγων με σκοπό να πετύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα στο κορμί τους, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που μοιράζονται τα μυστικά τους μέσα από συνεντεύξεις.

Στη συνέχεια, θα βρείτε τα κορυφαία tips και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να διατηρούν τα υπέροχα γυμνασμένα χέρια τους!

Επαναλήψεις

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες. Η κορυφαία συμβουλή των σταρ του Χόλιγουντ είναι η επανάληψη των ασκήσεων. Η Teri Hatcher εκτελεί ειδικά προσαρμοσμένα workout για την περιοχή των χεριών τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Πέρα από τα εβδομαδιαία workouts είναι επίσης σημαντικές οι επαναλήψεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. O personal trainer της Naomi Campbell, Courtney Paul, αναφέρει ότι πρέπει πάντα να σκέφτεστε ότι έχετε έναν πιεστικό γυμναστή από πάνω σας. «Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε 15 επαναλήψεις, πιέστε τον εαυτό σας και κάντε 20». Μία επίσης σημαντική συμβουλή είναι να ακούτε το σώμα σας. Όταν η άσκηση αρχίζει να φαίνεται πολύ εύκολη, τότε προσθέστε περισσότερα βάρη ή περισσότερες επαναλήψεις.

Box it out

4-wellness-mistika-poy-aksizei-na-klepseis-apo-tin-adriana-lima.jpg

Ένα από τα πιο αγαπημένα workouts των celebrities είναι οι ασκήσεις box. H Adriana Lima και η Jennifer Garner είναι μόνο λίγες από τις σταρ που έχουν εντάξει το box στις ζωές τους. Σύμφωνα με τη Garner το box είναι η τέλεια μέθοδος γυμναστικής για την περιοχή των χεριών, αφού καίει όλο το λίπος της περιοχής και δημιουργεί μακριά και λεπτά μπράτσα. Το μοντέλο της Victoria Secret συμπληρώνει ότι, «Στην αρχή είναι εύκολο να νιώσεις απογοητευμένη από το box, καθώς νιώθεις ότι το σώμα σου δεν αντέχει την πίεση που δέχεται. Όμως, πρέπει απλά να συνεχίζεις, μέχρι να φέρεις το σώμα σου στο επίπεδο που θέλεις».

Dance like nobody's watching

shutterstock-1365489878.jpg

Μία μέθοδος γυμναστικής που προσφέρει σίγουρα αποτελέσματα για καλοσχηματισμένα χέρια είναι το cardio, δηλαδή η αερόβια άσκηση. Τέτοιου είδους ασκήσεις βοηθούν στην καύση λίπους και είναι η ιδανική μέθοδος γυμναστικής για την περίοδο της καραντίνας, αφού δεν απαιτεί καθόλου εξοπλισμό. Οι αγαπημένοι μας celebrities το πάνε ένα βήμα παρακάτω και επιλέγουν το χορό ως αερόβια άσκηση. Η Hilary Swank επιλέγει tap dance, ενώ η Jennifer Garner με τη βοήθεια της personal trainer της συνδυάζει γυμναστική με κινήσεις χορού. Όλες οι μορφές χορού συμβάλλουν στη δημιουργία καλοσχηματισμένων χεριών, που δείχνουν φυσικά και όχι πρησμένα από τα βάρη.

Βάρη

shutterstock-1660419799.jpg

Αν θέλετε πιο εμφανή και έντονα αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να προσθέσετε κάποια βάρη στις ασκήσεις που εκτελείται. Kettlebells, ανεξάρτητα βαράκια και μηχανήματα για τα χέρια στα γυμναστήρια είναι ανάμεσα στις επιλογές των διασήμων. Η Jada Smith χρησιμοποιεί μικρά βαράκια, αλλά τονίζει ότι τα μηχανήματα του γυμναστηρίου προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο στις κινήσεις και κατά συνέπεια καλύτερα αποτελέσματα. Πάντως, σε αντίθεση με την fitness expert, Jessica Matthews, η ίδια είναι υπέρ της αποφυγής περισσότερων κιλών στα βάρη, αφού αναφέρει ότι, «Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας δεν χρειάζεται να φορτώνεται με περισσότερα βάρη».

Οι ασκήσεις που κάνουν τη διαφορά

shutterstock-476531485.jpg

Σύμφωνα με την personal trainer της Cameron Diaz, το πίσω μέρος του χεριού συνηθίζει να γίνεται λιποαποθηκη, οπότε αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να στοχεύουν οι ασκήσεις. Η ηθοποιός προκειμένου να στοχεύσει στην εκγύμναση των δικεφάλων και τρικέφαλων εκτελεί κωπηλατικές ασκήσεις και bicep curls, που βοηθούν την περιοχή να ξεχωρίσει. H Evangeline Lilly αγαπά τα push presses και renegade rows με δύο βάρη, καθώς είναι ασκήσεις που χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς μύες του σώματος και ως αποτέλεσμα καίνε περισσότερες θερμίδες.