fbpixel

Search icon
Search
Workout Session with Χριστίνα Βραχάλη: Η δημοφιλής αθλητικογράφος μας αποκαλύπτει τι θα συμβούλευε τον νεότερο εαυτό της
WELLNESS

Workout Session with Χριστίνα Βραχάλη: Η δημοφιλής αθλητικογράφος μας αποκαλύπτει τι θα συμβούλευε τον νεότερο εαυτό της

Εμπνευστείτε από τις χρήσιμες συμβουλές του γυμναστή Δημήτρη Κουλούρη και υιοθετήστε τα tips του


Αθλήτρια, δημοσιογράφος και φυσικά μια δυναμική γυναίκα, που έχει καταφέρει να κυριαρχήσει σε έναν φαινομενικά ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι αυτός της αθλητικής δημοσιογραφίας, αλλά και να κρατήσει την θηλυκότητα και το πείσμα που διακρίνει την κοριτσίστικη πλευρά της. Η Χριστίνα Βραχάλη μετράει ήδη πολλά χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ των γηπέδων, ενώ οι συμμετοχές της σε επιτυχημένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δεν λείπουν από τη λίστα της. Η ίδια αγαπάει την γυμναστική και γνωρίζει καλά πως η άσκηση ενδυναμώνει σημαντικά τον οργανισμό μας -όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά.   

Η Χριστίνα πραγματοποίησε την προπόνησή της μαζί με τον Δημήτρη Κουλούρη -ιδιοκτήτη των Training Room και μέλος της Τeam Garmin Greece- και μαζί μας παρουσιάζουν τα ιδανικά tips μιας αποτελεσματικής άσκησης!

Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτήν την περίοδο -μιας που όλοι βιώσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία... Πώς σας επηρέασε ή ακόμα και σας άλλαξε η νέα αυτή συνθήκη; 

Μου έκανε πολύ καλό η παύση. Συνειδητοποίησα πως είχα πολλά χρόνια να μείνω ένα ολόκληρο 24ωρο στο σπίτι μου. Με σόκαρε αυτή η συνειδητοποίηση. Απόλαυσα τη μοναξιά μου. Έμεινα με τον εαυτό μου. Τον πρόσεξα. Τον φρόντισα. Του μαγείρεψα. Του διάβασα βιβλία. Τον αγάπησα λίγο παραπάνω. Τώρα που επιστρέφουμε σιγά σιγά στους προηγούμενους ρυθμούς, θέλω να καταφέρω να «πετάξω» τα περιττά και να διατηρήσω ένα μέρος αυτής της ηρεμίας που είχα αυτήν την περίοδο.

dsc-1960-edit.jpg

Τι γεύση σας άφησε η συμμετοχή σας στο "Just the 2 of Us". Πόσο εύκολο ήταν να πάρετε μέρος σε ένα project αρκετά διαφορετικό από ό,τι σας έχουμε συνηθίσει;

Την πιο γλυκιά! Ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Τόλμησα για πρώτη φορά να βγω από τη safe zone μου και να κάνω κάτι που ήξερα, εξαρχής, πως δεν είμαι καλή. Είμαστε πολυδιάστατα όντα. Απλά δυσκολευόμαστε να τολμήσουμε. Ανακάλυψα ένα κομμάτι του εαυτού μου, που όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως λόγω του ανδροκρατούμενου χώρου στον οποίο εργάζομαι, ήταν πολύ μπλοκαρισμένο. Κι εννοώ την θηλυκή μου πλευρά. Την έκφρασή μου. Την ελευθερία μου.

Θα βλέπατε τον εαυτό σας ως παρουσιάστρια μιας καθαρά lifestyle εκπομπής;

Θα έβλεπα τον εαυτό μου σε οτιδήποτε θα τον σεβόταν.

dsc-1863-edit.jpg

Καταφέρατε να καθιερωθείτε σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο -αυτόν της αθλητικής δημοσιογραφίας- ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και τι συμβουλές θα δίνατε στον νεότερο εαυτό σας;

Ιδιαίτερα στην αρχή της επαγγελματική μου πορείας άκουσα πολλά. Ωστόσο έπρεπε να σπάσω το στερεότυπο της «γυναίκας –γλάστρας», όπως ήθελαν να μας ονομάζουν πολλοί. Ένιωσα αρκετές φορές θυμό, όταν άκουγα πως είμαι γυναίκα και δεν μπορώ να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Λες και η γνώση σε ένα αντικείμενο έχει να κάνει με το φύλο. Τον νεότερο εαυτό μου θα τον συμβούλευα να τον αγαπούσα λίγο νωρίτερα. Πέρασα πολλά χρόνια που τον αμφισβητούσα. Τον αδικούσα. Και ήμουν πολύ αυστηρή μαζί του.

Έχετε αποκτήσει πραγματικές φιλίες στον χώρο; 

Φυσικά. Αλίμονο! Σχέσεις ζωής θα τις χαρακτήριζα. Με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, είμαστε μαζί 15 χρόνια. Δεν είναι απλό. Είναι οικογένεια.

Γυναίκα-πρότυπο που θαυμάζετε; 

Την γυναίκα της διπλανής πόρτας. Εκείνη που παλεύει καθημερινά για την ίδια, για την οικογένειά της, για την αξιοπρέπειά της.

dsc-2017-edit.jpg

Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει στον αθλητισμό και μπορεί να σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτόν τον τομέα;

Με συναρπάζει η μοναδικότητα των συναισθημάτων που σου προσφέρει. Η επιλογή του επαγγέλματός μου, δεν ήταν ακριβώς επιλογή. Ήταν μονόδρομος. Η ζωή μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό. Το επάγγελμά μου δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από αυτό. Αυτό σπούδασα. Αυτό αγάπησα. Αυτό με γεμίζει συναισθήματα. Ο αθλητισμός. Αυτά τα συναισθήματα ήθελα να μεταδώσω μέσω της δουλειάς μου.

Πόσο συχνά γυμνάζεστε; Τι είδους γυμναστική ακολουθείτε και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η άσκηση στη ζωή σας; 

Αθλούμαι σχεδόν καθημερινά. Προέρχομαι από ομαδικό άθλημα, -μπάσκετ- οπότε στο μυαλό μου τα πάντα είναι συνδεδεμένα με το «παιχνίδι». Μέσα από αυτό το «παιχνίδι», γνώρισα ένα μεγάλο κομμάτι της Χριστίνας. Έμαθα να θέτω στόχους, να προσπαθώ γι’ αυτούς, να πετυχαίνω, να διαχειρίζομαι την αποτυχία, να έχω υπομονή και προσαρμοστικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία, με βοηθούν καθημερινά στη ζωή μου.

Επίσης, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο κατάλληλος εξοπλισμός & η διατροφή στην άσκηση; 

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων με πολλούς τραυματισμούς, οπότε για μένα ο κατάλληλος εξοπλισμός αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Για αυτόν τον λόγο κι εγώ δεν πάω πουθενά χωρίς το Garmin ρολόι μου, μέσω του οποίου παρακολουθώ την πρόοδό μου αποτελεσματικά, κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησής μου -και όχι μόνο! Επίσης, η άποψή μου για την διατροφή είναι πως είσαι ό,τι τρως. Το Α και το Ω. 

dsc-1943-edit-2.jpg

Μιλήστε μας λίγο για το δικό σας πρόγραμμα γυμναστικής & διατροφής... Ποιο ακολουθείτε εσείς;

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, αγάπησα πολύ το pilates το οποίο με βοηθά πολύ και στους τραυματισμούς μου. Ωστόσο προσπαθώ να συνδυάζω πάντα και την αερόβια άσκηση. Σε ό,τι αφορά στην διατροφή, έχω πλέον επιβάλει στον εαυτό μου το πρωινό και τα μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας, κι ευτυχώς δε μ’ αρέσουν πολύ τα γλυκά.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τα social media; Τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι όχι σε αυτά; 

Η σχέση μου με τα social media προσπαθώ να είναι ελεγχόμενη και όχι εξαρτώμενη. Μ’ αρέσει η ευκολία που προσφέρουν στην επικοινωνία, αλλά με φοβίζει πολύ αυτή η εικόνα τελειότητας που επιβάλλουν. Με τρομάζει η εικονική πραγματικότητα. Η ανάγκη προβολής της ευτυχίας, της ομορφιάς, της τελειότητας. Και το θεωρώ και πολύ επικίνδυνο για τους νεότερους.

dsc-2097-edit.jpg

Ποια η σχέση σας με την εικόνα σας;

Με παρατηρώ. Με δουλεύω. Με αγαπώ.

Τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει μέσα στην ημέρα;

Η επαφή με τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; 

Οι διακοπές μου στην Ικαρία...

dsc-1921-edit.jpg
Aνακαλύψτε τα απόλυτα tips για αποτελεσματικό fitness training με τις οδηγίες του Δημήτρη Κουλούρη-ιδιοκτήτη των Training Room και μέλος της Τeam Garmin Greece:
  • Βρείτε τον χώρο σας: Είτε γυμνάζεστε στο σπίτι, είτε έξω στη φύση, βρείτε τον χώρο που σας εξυπηρετεί και θα σας βοηθήσει να πάρετε το 100% από τις προπονήσεις σας. Είναι δύσκολο να μην γυμνάζεσαι στο γυμναστήριό σου, αλλά βρίσκοντας ή δημιουργώντας έναν συγκεκριμένο χώρο εξυπηρετεί στο να χάνετε λιγότερη ώρα ψάχνοντας πώς και που θα κάνετε την κάθε άσκηση και στο να κερδίζετε καθαρό χρόνο γυμναστικής.
  • Προετοιμάστε το σώμα σας: Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαιτητικές, τόσο από άποψη τεχνικής όσο και σε ένταση. Ενεργοποιήστε σωστά το σώμα σας με μια καλή προθέρμανση από βασικές ασκήσεις όπως καθίσματα, προβολές και στηρίξεις σε σανίδα. 
  • Προσέξτε την τεχνική σας: Ακόμη κι έμπειροι ασκούμενοι, όταν γυμνάζονται χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση κι επίβλεψη, είναι επιρρεπείς στο λάθος, ειδικά όταν επέρχεται η κόπωση. Μακροπρόθεσμα, κι ένα μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Δώστε έμφαση λοιπόν στον τρόπο εκτέλεσης των ασκήσεων και μείνετε συγκεντρωμένοι την ώρα της εκτέλεσής τους. Με ένα ρολόι Garmin μπορείτε να παρακολουθείτε την ένταση της άσκησής σας, τους παλμούς, τις θερμίδες, τον χρόνο αλλά και να προγραμματίσετε τις ασκήσεις σας. 
  • Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας: Δεν έχει σημασία αν θα κάνετε την προπόνηση χωρίς προπονητή ή κάποιον φίλο. Η ατομική άσκηση στο σπίτι ή και έξω, μπορεί από τη μία να σας αφήνει την εντύπωση «θα γυμνάζομαι ό,τι ώρα θέλω, όπου θέλω», αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πολλές χαμένες προπονήσεις. Μείνετε συνεπείς και κρατήστε το πρόγραμμά σας. 
  • Μην αποφεύγετε ασκήσεις ή παραμελείτε μυϊκές ομάδες: Είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο, πάνω στην ώρα της προπόνησης, όταν η κόπωση αρχίζει και επηρεάζει, να αφήνουμε ασκήσεις που στο αρχικό μας πλάνο είχαμε σκοπό να εκτελέσουμε. Μείνετε κινητοποιημένοι.
  • Δώστε χρόνο για αποκατάσταση: Δώστε στο σώμα σας 5-10 λεπτά για διατάσεις ή για χαλαρό περπάτημα, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι καρδιακοί παλμοί στα αρχικά στάδια και οι μύες σας να αποφορτιστούν σταδιακά. Εξίσου σημαντική και η μέρα αποκατάστασης ανάμεσα στις προπονήσεις ενδυνάμωσης, ιδανικά βρίσκοντας ένα άλλο είδος άσκησης, όπως ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα ή και yoga ή pilates.
Glow Tips: Τα smartwatch Garmin έχουν προεγκατεστημένα προφίλ για μία πληθώρα ασκήσεων σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, όπως αερόβια, ενδυνάμωση, γιόγκα, Pilates αλλά και διάδρομο, τρέξιμο, ποδήλατο. Ιδανικά Garmin για Fitness ασκήσεις είναι τα Vivoactive 4 και Venu.

Για περισσότερες fitness συμβουλές ή/και προπονήσεις απευθυνθείτε με DM στο @koulourisdim @garmingreece.

Photo Credits: Κοσμάς Κουμιανός