fbpixel

Search icon
Search
Work in Progress: Πώς θα μετατρέψετε το χόμπι σας σε ένα ιδανικό για εσάς επάγγελμα
LIFE & CAREER

Work in Progress: Πώς θα μετατρέψετε το χόμπι σας σε ένα ιδανικό για εσάς επάγγελμα

Θέστε τους στόχους για να κάνετε πραγματικότητα τη δουλειά των ονείρων σας


Ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από το γεμάτο υποχρεώσεις καθημερινό σας πρόγραμμα, σίγουρα θα υπάρχει μια ασχολία που θα σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κάνοντάς σας να περνάτε εποικοδομητικά τις ελεύθερες στιγμές. Ίσως και η περίοδος του lockdown να ήταν μια καλή αφορμή για να έρθετε σε επαφή με κάποιο χόμπι που έχει τον τρόπο να σας ενθουσιάζει, μιας κι είχατε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, η ιδέα του να μετατρέπατε αυτήν την ασχολία που τόσο πολύ σας γεμίζει και σας ξεκουράζει στο επάγγελμα που θα σας προσφέρει χρήματα; Ακόμα κι εάν αυτή η σκέψη φαντάζει σχεδόν απίθανη στο μυαλό σας ως προς την πραγματοποίησή της, ήρθε η στιγμή να μάθετε πως υπάρχουν τρόποι για να ανατρέψετε τα δεδομένα στα οποία είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα και να θέσετε τους κατάλληλους στόχους για να καλωσορίσετε τα νέα επαγγελματικά μονοπάτια που εσείς οι ίδιοι θα σχεδιάσετε.

The Rules!

Ξεκαθαρίστε εάν πρόκειται γι' αυτό που σας αρέσει πραγματικά να κάνετε 

Για να βρίσκεστε σε αυτό το άρθρο, μάλλον θα έχετε βρει την ασχολία που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ή, τουλάχιστον, σε βρίσκεστε σε μια συνεχή αναζήτηση μέχρι να την ανακαλύψετε. Το πιο σημαντικό στο στάδιο πραγματοποίησης της δουλειάς που βρίσκεται ιδεατά στο μυαλό σας, είναι η πλήρης συνειδητοποίηση και η κατάληξη στο εάν αυτό το επάγγελμα είναι ακριβώς που χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένοι. Χωρίς να εστιάσετε απαραιτήτως στην απόκτηση χρημάτων και δόξας, πρέπει -όσο βρίσκεστε σε αρχικό στάδιο- να ξεκαθαρίσετε στον εαυτό σας πόσο ενδιαφέρον πρόκειται να βρείτε και να αφιερώσετε σε αυτό που μέχρι πρότινος είχατε ως χόμπι. Πιστέψτε μας, δεν υπάρχει πιο μοναδικό συναίσθημα από να το να κάνετε επάγγελμα την ασχολία που βγάζει στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό σας και σας γεμίζει με τα απαραίτητα boosts ενέργειας κι αισιοδοξίας.

2-GmFNv.jpg

Προχωρήστε στο σκοπό σας

Για να προχωρήσετε στην επίτευξη της ιδέας σας που πρόκειται να σας εξασφαλίσει την ιδανική δουλειά, είναι καλό να βρείτε το σωστό timming κατά το οποίο θα κάνετε τα πρώτα σας δειλά βήματα. Ειδικά εάν έχετε ανοιχτές επαγγελματικές εκκρεμότητες, τότε πρέπει απαραίτητα να είστε σίγουροι πως διατίθεστε να τις κλείσετε και να τις αφήσετε μια για πάντα στην άκρη, διότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για εσάς να βρείτε ισορροπία μεταξύ πολλών ασχολιών που θα είναι γεμάτες με υποχρεώσεις. Σε πρώιμο στάδιο, μπορείτε να κάνετε ένα test συνδυάζοντας την τωρινή σας δουλειά με αυτήν που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορείτε να το κάνετε για πάντα. Στόχος είναι να βεβαιωθείτε πόσο πολύ σας γεμίζει αυτό για το οποίο θα αφήσετε τη δουλειά που κάνετε την τρέχουσα περίοδο. Προφανώς κι εάν θέλετε να δώσετε το 100% των δυνατοτήτων σας, θα πρέπει να καταπιαστείτε αποκλειστικά με μία ασχολία.

Υπάρχει λύση ακόμα κι αν δεν έχετε το απαραίτητο business background

Κανείς δεν ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία έχοντας γνώσεις για όλα τα ζητήματα! Επειδή όλοι από κάπου ξεκινούν και η επιτυχία ορίζεται από τον καθένα με τελείως διαφορετικό τρόπο, ακόμα κι εάν οι γνώσεις σας είναι πολύ περιορισμένες πάντα μπορείτε να τις διευρύνετε με σκοπό να αποκομίσετε τις απαραίτητες πληροφορίες για το επάγγελμα με το οποίο σκέφτεστε να ασχοληθείτε. Η συνεχής έρευνα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, χωρίς να χρειαστεί να δικαιολογήσετε την έλλειψη γνώσεων σε κανένα και κυρίως στον ίδιο σας τον εαυτό. Ακόμα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αφιερώσετε χρόνο σε σπουδές, λαμβάνοντας έτσι ακαδημαϊκές γνώσεις για τη μελλοντική σας δουλειά. Search is the key to success!

1-iDejf.jpg

Κάντε μικρά & σταθερά βήματα

Οφείλετε να ξεχάσετε τη βιασύνη και τις παράτολμες αποφάσεις στη ζωή σας, εάν θέλετε να πάρετε με το μέρος σας την επιτυχία! Είναι προτιμότερο -και σίγουρα θα σας εξασφαλίσει περισσότερη επιτυχία- το να πραγματοποιείτε αργά και μεθοδευμένα βήματα που θα αποσκοπούν στην ομαλή προσαρμογή σας σε νέα εργασιακά μονοπάτια. Αργότερα -όταν θα αποκτήσετε εμπειρία- τα πράγματα θα κυλούν από μόνα τους χωρίς εσείς οι ίδιοι να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε με άλλες επιχειρήσεις και ιδρυτές για το τι έμαθαν στα πρώτα τους στάδια. Υπάρχουν πολλά εργαστήρια για να εγγραφείτε και δίκτυα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε για να συνδεθείτε με ομοειδή άτομα και να μάθετε από τις εμπειρίες τους.

Θέστε εφικτούς στόχους

Τα στάδια της επιτυχίας σας πρέπει να διαδέχονται το ένα το άλλο βάσει των πραγματικών συνθηκών, καθώς στην παρούσα χρονική φάση της κοινωνίας δεν υπάρχουν περιθώρια για περιττούς σχεδιασμούς που βασίζονται στη φαντασία. Σαφώς και δεν πρέπει να απομακρύνεστε εντελώς από τα όνειρά σας, αλλά είναι σημαντικό να τα προσαρμόζεται στην απτή πραγματικότητα. Να είστε ρεαλιστές, λοιπόν, και να σκέφτεστε πόσο εύκολα θα φέρετε εις πέρας τους στόχους που εσείς οι ίδιοι θα θέσετε. Μη σκεφτείτε όσο ακόμα είναι νωρίς την ιδέα της απόκτησης πολλών χρημάτων, αλλά κάντε focus και μείνετε πιστοί στην εκπλήρωση της ιδανικής δουλειάς.

The Books!

Τόλμησε και θα νικήσεις, Jack Canfield & Mark Victor Hansen

1-twRRN.jpg

Story: Στα όνειρα κάθε ανθρώπου υπάρχει έντονα ο πόθος για τα χρήματα, την αγάπη και, τελικά, την ευτυχία. Οι περισσότεροι, όμως, δεν καταφέρνουν την επίτευξη των στόχων τους, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις αμέτρητες επιθυμίες τους, ενώ πάντα όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαριθμήσουν ένα σωρό δικαιολογίες γι’ αυτό. Πραγματικός εχθρός όλων δεν αποτελούν οι λόγοι και οι δικαιολογίες που επικαλούνται όλοι όσοι διστάζουν, αλλά ο φόβος· φόβος της αποτυχίας, φόβος της επιτυχίας, φόβος πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε προσπάθειας και την υλοποίηση των πράξεων που οδηγούν στην κάθαρση. Το ανάγνωσμα αυτό θα σας βοηθήσει asap να καταρρίψετε ολοκληρωτικά όλες εκείνες τις αφορμές που σας δημιουργούν εμπόδια, αναστολές, άγχος, ένοχες σκέψεις και χτίζουν έναν τοίχο προς τον δρόμο της επιτυχίας σας. Μέσα από αυτό θα κατανοήσετε ότι οι υποσυνείδητοι δισταγμοί σας είναι το πραγματικό πρόβλημα κι έτσι θα μπορέσετε να γίνετε κύριοι του εαυτού σας και να πάρετε αμέσως στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής σας. Last but not least, θα μάθετε να διαμορφώνετε τη σκέψη σας όπως ο νικητής που αληθινά είστε και να πιστέψετε σε όσα μπορείτε να καταφέρετε στη στιγμή.

Ζήσε το όνειρό σου, Alastair Humphreys

33.jpg

Story: Ο Alastair Humphreys γύρισε όλον τον κόσμο με το ποδήλατό του διανύοντας 46.000 μίλια και αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο του «μεγαλύτερου περιηγητή του αιώνα μας», ενώ αποτέλεσε σημαντικό παράδειγμα για όσους θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους αλλά δεν έχουν βρει τον τρόπο. Στο βιωματικό βιβλίο που κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό τις εμπειρίες του και γίνεται πηγή έμπνευσης για εκείνους που διακατέχονται από το αίσθημα του δισταγμού και δεν τολμούν να παλέψουν, να ρισκάρουν, να πάνε κόντρα στα τοξικά λεγόμενα του κόσμου κι, εν τέλει, να ζήσουν. Διαβάζοντας λέξη προς λέξη και γυρνώντας τη μία σελίδα μετά την άλλη, θα δείτε πως τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσετε όσα βρίσκονται ιδεατά στο μυαλό σας και να φέρετε εις πέρας όλα εκείνα τα εμπόδια που μέχρι πρότινος σας κρατούσαν πίσω. Ο χρόνος ήδη κυλάει αντίστροφα, δε σας αφήνει να χάσετε ούτε λεπτό παραπάνω και σας προκαλεί να κερδίσετε στη μάχη που επιθυμείτε, είτε αυτή αφορά στην καριέρα σας είτε στην προσωπική σας ζωή. Η περιπέτεια είναι εκεί έξω. Τολμήστε να ανακαλύψετε τους δρόμους της!

Ο στόχος, Goldratt M. Eliyahu, Cox Jeff

6-ID9Mm.jpg

Story: Λένε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Είναι όντως έτσι ή μήπως απαιτείται και πολλή ατομική προσπάθεια; Άραγε υπάρχει συνταγή για την απόλυτη επιτυχία ή είναι και οι αποτυχίες ενταγμένες στο πρόγραμμα; Ένα βιβλίο του εξαιρετικού και άκρως επιτυχημένου Goldratt και του μεγάλου συγγραφέα Cox Jeff, γραμμένο σαν ένα αγωνιώδες μυθιστόρημα, έκανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να μιλούν γι’ αυτό, αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο του επιχειρείν στις ΗΠΑ. Υπό το πρίσμα μιας συνεχούς διαδικασίας βελτίωσης, ο Άλεξ Ρόγκο -το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας- είναι ένας πιεσμένος διευθυντής μιας εργοστασιακής μονάδας την οποία προσπαθεί απεγνωσμένα και με όλα του τα μέσα να κάνει πιο αποδοτική. Αυτή, όμως, οδεύει προς την καταστροφή. Ο Άλεξ έχει ενενήντα ημέρες για να σώσει το εργοστάσιο –διαφορετικά, θα το κλείσουν από τα κεντρικά της εταιρίας του, με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό για το σύνολο των εργαζομένων. Πρόσωπα, νέα δεδομένα κι εξελίξεις που τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό, θα το βοηθήσουν να ξεφύγει από τον συμβατικό τρόπο σκέψης του, να δει τα πράγματα αλλιώς και να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις, ενώ εσείς ως αναγνώστες, θα κατανοήσετε πλήρως τη σημασία του να θέτετε σπουδαίους στόχους που, αρχικά, φαντάζουν ακατόρθωτοι κι έτσι θα καθιερωθείτε γκουρού των επιχειρήσεων.