fbpixel

Search icon
Search
Work from home: Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο set up στο γραφείο της κατοικίας σας
INTERIORS

Work from home: Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο set up στο γραφείο της κατοικίας σας

Updated προτάσεις για όλους εσάς που εργάζεστε από το σπίτι κι επιθυμείτε το απόλυτο working space


Μία οι ακραίες καιρικές συνθήκες, μία η παγκόσμια υγειονομική κρίση, τον τελευταίο καιρό οι συνθήκες της σύγχρονης ζωής έχουν κάνει πολλούς να δουλεύουν από το σπίτι, γεγονός που δίνει στον καθένα την ευκαιρία να ανανεώσει τη διακόσμηση του χώρου του, με σκοπό να να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η όρεξη για work from home! Υπάρχουν τρόποι για αλλάξετε εντελώς όψη στο σημείο από το οποίο εργάζεστε, χωρίς καν να καταβάλετε πολλή προσπάθεια, δημιουργώντας ένα απόλυτα ispiring που θα λατρέψετε.

Δείτε πώς να φτιάξετε το απόλυτο set up στο γραφείο σας!

Τα έντονα χρώματα έχουν την τιμητική τους

vdali-ot-glaz-dotsipoints-irina-kireeva-img-b9b186c30e1f68f0-14-9628-1-74e5e00.jpg

Οι total white χώροι έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Άλλωστε αυτό που μας δίδαξαν τα προηγούμενα δύο χρόνια είναι πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μη βάζουμε χρώμα στην καθημερινότητά μας. Έτσι, αυτήν τη χρονιά εντάξτε έντονες αποχρώσεις στον χώρο σας, δίνοντάς σας έμπνευση και όρεξη να αδράξετε κάθε ημέρα. Μια ωραία ιδέα είναι να προτιμήσετε το μπλε ή κάποια απόχρωση του πράσινου, τα οποία λέγεται πως αυξάνουν την παραγωγικότητά σας.  

Το ξύλο πρέπει να πρωταγωνιστεί

ben-hosking.jpg

Το ξύλο έχει τον τρόπο να προσδίδει ζεστασιά όπου κι αν τοποθετηθεί, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο βασικά υλικά κατασκευής, με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστεί σε κάθε σύγχρονη κατοικία. Τα καλά νέα είναι πως αποτελεί μια διαχρονική επιλογή, η οποία πάντα θα είναι trendy όσο κι αν αλλάξουν οι τάσεις στον χώρο του interior design. Προτιμήστε μια ανοιχτή απόχρωση που θα φωτίσει τον χώρο σας.

Έμφαση στη λειτουργικότητα

w1900-q65.jpeg

Πάνω από όλα, το αποτέλεσμα πρέπει να διακρίνεται για τη λειτουργικότητά του. Δε να διακοσμήσετε υπερβολικά τον χώρο, γιατί αυτό είναι το σημείο όπου εργάζεστε και τα περιττά αντικείμενα εύκολα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας. Κρατήστε στην επιφάνειά σας αποκλειστικά όσα χρησιμοποιείτε επί καθημερινή βάση και τα χρειάζεστε για τη δουλειά σας, όπως το laptop σας, notebooks για σημειώσεις εάν νιώθετε πως τα χρειάζεστε, ίσως κάποια βιβλία και μια επιτραπέζια λάμπα.

Τοποθετήστε φυτά

png.png

Μια ωραία προσθήκη που θα χαρίσει χρώμα και «ζωή» στον χώρο του γραφείου σας, δεν είναι άλλη από τα φυτά! Το Feng Shui, μάλιστα, θεωρεί σχεδόν επιτακτική την τοποθέτησή τους σε όλο σας το σπίτι -ειδικά στο δωμάτιο όπου εργάζεστε, προκειμένου να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα και να ανεβαίνει η διάθεσή σας. Προμηθευτείτε indoor plants και βάλτε μπροστά από κάποιο παράθυρο ή ακόμα και πάνω στο γραφείο σας, εάν επαρκεί ο χώρος.

Η δύναμη του μινιμαλισμού

white-gold-home-office.jpg

Για εσάς που οι χώροι σας είναι περιορισμένοι, υπάρχουν πρακτικές λύσεις που ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί! Εντοπίστε το πιο φωτεινό σημείο της κατοικίας σας και σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να στήσετε το γραφείο σας εκεί, ποιες θα είναι οι διαστάσεις του για να μην κλείνει τον χώρο και, τελικά, πόσο θα σας εξυπηρετήσει για τις ώρες που εργάζεστε. Καλό είναι να μην το φορτώσετε με περιττά αντικείμενα, αλλά να κινηθείτε σε μινιμαλιστικές γραμμές για να φαίνεται πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Δε θα πιστεύετε με το πόσο αρμονικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Εντάξτε λεπτομέρειες που σας γεμίζουν έμπνευση

w950-q65.jpeg

Για τον καθένα ορίζεται διαφορετικά η πηγή έμπνευσης και αυτή συνήθως προέρχεται από αντικείμενα που έχουν κάποιο background story, που μας θυμίζει όμορφες στιγμές και μας δίνει το απαραίτητο motivation για να εργαστούμε. Συγκεντρώστε όσα έχουν συναισθηματική αξία για εσάς στον χώρο όπου εργάζεστε, ή ακόμα διακοσμήστε το σημείο με quotes και φωτογραφίες που αφήνουν τη φαντασία σας ελεύθερη και σας κάνουν πιο δημιουργικούς.

Χαρίστε αέρα πολυτέλειας με έργα τέχνης

ji-300916-hgadamsykes-019-house-3nov17-jason-ingram-b.jpg

Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να επενδύσετε σε έργα τέχνης και εικαστικές κατασκευές που θα χαρίσουν αέρα πολυτέλειας στον χώρο. Κάντε την απαραίτητη έρευνα, βρείτε αυτά που συμπληρώνουν το vibe της συνολικής σας διακόσμησης και δείτε πόσο όμορφα θα κοσμήσουν το σημείο όπου εργάζεστε, το οποίο πρέπει να αποτελεί πηγή ιδεών. Εναλλακτικά και σε περίπτωση που δε θέλετε να δώσετε αρκετά χρήματα, μπορείτε να ζωγραφίσετε τις δικές σας δημιουργίες και να προσθέσετε το προσωπικό σας ύφος μέσα από τον τρόπο που σκέφτεστε. Last but not least, επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, βάλτε το έργο που θα φέρει την υπογραφή σας σε ένα εντυπωσιακό κάδρο με στόχο να προσφέρει luxurious χαρακτήρα στον τοίχο σας.