fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Winter Cocooning: Πώς να πετύχετε τον ακαταμάχητο συνδυασμό casual & glam φέτος τις γιορτές

Η εορταστική περίοδος απαιτεί party outfits για τις εξόδους, αλλά και comfort looks, γιατί σε όλους αρέσει η χαλάρωση των ημερών, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο


Winter Cocooning: Πώς να πετύχετε τον ακαταμάχητο συνδυασμό casual & glam φέτος τις γιορτές


Τις γιορτές συμβαίνει κάτι το μοναδικό σε σχέση με κάθε άλλη περίοδο του χρόνου: υπάρχει μια εντονότερη διάθεση για εξόδους και βόλτες, αλλά την ίδια στιγμή και μια ανίκητη έλξη να χαρούμε τη θαλπωρή του σπιτιού. Έτσι, με έναν μαγικό τρόπο, έχουμε ανάγκη τόσο για υπέρλαμπρα ρούχα όσο και για πιο comfy επιλογές. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι γιορτάζονται πραγματικά οι μέρες αυτές: με το να κάνεις λίγο απ’ όλα και ό,τι σε ευχαριστεί περισσότερο την κάθε στιγμή. Ως μια φιλοσοφία ζωής, το επονομαζόμενο “festive cocooning”, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση του quiet luxury, ταιριάζει απόλυτα στην εποχή. 

zara-2.jpg
Zara Home


Αν, λοιπόν, προτιμάτε κάτι πιο cool για τις άνετες στιγμές σας στο σπίτι τις μέρες των Χριστουγέννων, το βασικό tip είναι να προσθέσετε στα home outfits σας μικρές πινελιές λάμψης. Ευτυχώς, δε χρειάζεται να αποφασίσετε μεταξύ μιας εμφάνισης που είναι άνετη ή αντάξια της εορταστικής περιόδου, γιατί, με τις επιλογές που υπάρχουν παντού φέτος, μπορείτε να πετύχετε και τα δύο! Αυτές τις γιορτές, ο πλανήτης της μόδας προτείνει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό του casual και του glam, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε τόσο εντός όσο και εκτός του προσωπικού σας καταφυγίου.

Casual holidays

loro-piana-cocooning-collection-fall-winter-2023-2.jpg
Loro Piana Cocooning Collection


Αν οι γιορτές των Χριστουγέννων φαντάζουν για εσάς ως το ιδανικό διάστημα για να περάσετε χρόνο στο σπίτι, να διαβάσετε ένα βιβλίο δίπλα στο τζάκι, να βλέπετε χριστουγεννιάτικες ταινίες όλη μέρα ή να απολαύσετε την παρέα φίλων και αγαπημένων σας σ’ ένα Χmas themed σκηνικό, τότε το γιορτινό casual look είναι η τέλεια επιλογή. Ένα oversized πουλόβερ κι ένα κολάν ή κασμιρένια joggers σε υπόλευκες αποχρώσεις είναι πάντα μια καλή αρχή για να δημιουργήσετε ένα basic σύνολο. Επιλέξτε να το συνδυάσετε με ιδιαίτερα κοσμήματα -ακόμη και υπερμεγέθη- για extra δόσεις λάμψης. Δώστε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, όπως στην ποιότητα των ρούχων -το φίνο κασμίρ φροντίστε να είναι η Νο1 επιλογή σας- καθώς και των αξεσουάρ. Τέλος, λίγο highlighter στο πρόσωπο κι ένα κόκκινο κραγιόν θα δώσουν αυτό το εορταστικό touch στην εμφάνισή σας.

The home edit

7078c-03-077.jpg
H&M Home


Ακόμη και οι χώροι του σπιτιού σας πρέπει να αποπνέουν μια cool & relaxed διάθεση με διακριτικά στοιχεία glam για μια αβίαστα κομψή εορταστική ατμόσφαιρα. Τα ψηλά, λεπτά κεριά στο τραπέζι σας αλλά και σε διάφορες γωνιές του σπιτιού θα δώσουν αυτήν τη festive αύρα, ενώ το λευκό με χρυσές ή ασημί λεπτομέρειες θα δημιουργήσει τον τέλειο καμβά για έναν χριστουγεννιάτικο χώρο που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καλεσμένοι σας αλλά κι εσείς. Αφεθείτε στη μαγεία των γιορτών και περάστε “Comfy, Merry Xmas”!

02diptyque-les-mondes-collection-campaign.jpg
Αρωματικά κεριά από τη σειρά "Les Mondes" της Diptyque, Attica - The Department Store


1

Πλεκτό πουλόβερ Max Mara, Max Mara Boutique

2

Βαμβακερό joggers Puma, notos

3

Δαχτυλίδι Big Tiara σε χρυσό 14Κ με Mother Of Pearl Scarab και λευκά brilliant-cut διαμάντια της Lito, Link

4

Γούνινο slipper Tazz της Ugg, Kalogirou

5

Μάλλινη κουβέρτα από σενίλ, Zara Home

6

Δερμάτινο beauty case Callista, Attica - The Department Store

7

Άρωμα Tom Ford Café Rose, Hondos Center

8

Αρωματικό κερί Orange Bitters από τη Holiday Collection της Jo Malone, Attica - The Department Store

Κεντρική φωτογραφία: Falconeri (αριστερά), Loro Piana (δεξιά)