fbpixel

Search icon
Search
Wellness Rituals: 8 «ιεροτελεστίες» που θα εκτοξεύσουν την ψυχολογία σας στα ύψη
MAGAZINE

Wellness Rituals: 8 «ιεροτελεστίες» που θα εκτοξεύσουν την ψυχολογία σας στα ύψη

Ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές και εντάξτε τες στην καθημερινότητά σας


Εντάξτε μικρά μυστικά ευεξίας στη ζωή σας, που θα σας κάνουν να νιώθετε ευδιάθετοι και γεμάτοι ενέργεια κάθε μέρα. Χαρίστε στον εαυτό σας την αγάπη και την προσοχή που του αξίζει, διατηρώντας την ψυχολογία σας πάντα ανεβασμένη. Γιατί η ισορροπία του οργανισμού μας ξεκινά από τις συνήθειές μας!

1. Ασκηθείτε οutdoor ή σε χώρο όπου εισέρχεται φυσικό φως!

Όταν γυμναζόμαστε το πρωί και στον ήλιο, το αποτέλεσμα της άσκησης για τον οργανισμό μας είναι διπλό: εκτός από το γεγονός ότι ωφελείται η καρδιαγγειακή μας υγεία και η τόνωση των μυών, βελτιώνεται σημαντικά και η διάθεσή μας. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυσικό φως επιδρά στη βασική ορμόνη του stress, την κορτιζόλη, και εξισορροπεί τα επίπεδά της.

2. Να θυμάστε να παίρνετε βαθιές, αργές αναπνοές μέσα στην ημέρα!

Ο τρόπος που αναπνέουμε συνήθως είναι ελλιπής και λανθασμένος, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μεταβολισμός, να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και να πέφτει η διάθεσή μας. Δοκιμάστε το deep breathing συγκεκριμένη ώρα, κάθε μέρα και δείτε τη στιγμιαία επίδραση που θα έχει στο πνεύμα και στο σώμα σας.

shutterstock-2026508807.jpg

3. Η μουσική που αγαπάμε μας κάνει να χαμογελάμε και μας χαλαρώνει υποσυνείδητα!

Μελέτες δείχνουν ότι, όταν ακούμε μουσική δουλεύοντας, αποδίδουμε καλύτερα και είμαστε πιο παραγωγικοί, καθώς επιδρά στον εγκέφαλό μας και στις ορμόνες του stress, μειώνοντάς τες. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε «μουσική συντροφιά», ειδικά όταν είστε αγχωμένοι στο γραφείο ή ετοιμάζετε ένα δύσκολο project. Δεν είναι τυχαίο που εταιρίες-κολοσσοί, όπως η Goggle, επενδύουν σε μουσικά δρώμενα για τα στελέχη τους.

4. Καθιερώστε τα bath rituals!

Το καλύτερο happy end μιας κουραστικής ημέρας: μία μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, αιθέρια έλαια και άλατα! Τα bath rituals συμβάλλουν στη βαθιά χαλάρωση, ανακουφίζουν από άγχος και κούραση, ανανεώνουν τη διάθεση. Σας προτείνω τα έλαια της λεβάντας, του ylang ylang και του μανταρινιού. Επίσης, αν ρίξετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού άλατα Epsom στο νερό, το μαγνήσιο που περιέχουν θα προσφέρει έξτρα χαλάρωση στο μυϊκό σας σύστημα.

5. Αδυνατίστε εύκολα χωρίς μέτρημα και ζύγισμα.

Σίγουρα το να απαλλαγείτε από το επιπλέον βάρος θα σας φτιάξει τη διάθεση, ειδικά αν αυτό γίνει χωρίς να σας πιάνει πείνα! Η δική μου φιλοσοφία, όσον αφορά στην απώλεια βάρους, εστιάζει στο να τρώμε όσο θέλουμε, αλλά πιο ποιοτικά. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο thessaloniki-diaitologoi.gr.

shutterstock-1751913062.jpg

6. Απολαύστε ζεστό κακάο με maca και κανέλα!

Το κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το κόκκινο κρασί! Οι υψηλές συγκεντρώσεις του σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνη προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση, τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες, εφόσον, όμως, το πίνετε χωρίς ζάχαρη, προτιμώντας ένα υγιεινό υποκατάστατό της. Προσωπικά, προσθέτω μία κουταλιά του γλυκού από βότανο Maca, που είναι προσαρμογόνο, δηλαδή βοηθά τον οργανισμό να προσαρμόζεται στο stress, ενώ ανεβάζει τη διάθεση κι αυξάνει την ενέργεια. Λίγη κανέλα στο ρόφημα θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξισορρόπηση του σακχάρου.

7. Δοκιμάστε συνδυασμούς βοτάνων που υποστηρίζουν τη συναισθηματική ισορροπία.

Βότανα όπως η ashwagandha και η rhodiola μειώνουν τα επίπεδα του stress. Θα τα βρείτε συνδυασμένα σε συμπληρώματα διατροφής, όπως το Neubria Shine Mood, που υπάρχει στα φαρμακεία. Πριν λάβετε, όμως, οποιοδήποτε συμπλήρωμα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

8. Αντικαταστήστε τον έναν σας καφέ με ένα χαλαρωτικό τσάι.

Εάν νιώθετε ένταση, το τσάι χαλάρωσης Chill Out της σειράς που έχω επιμεληθεί είναι ιδανικό για εσάς. Περιέχει βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους, όπως βαλεριάνα, λεβάντα, χαμομήλι, δυόσμο, κι αρώματα φρούτων. Μειώστε τους πολλούς καφέδες και τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, για να νιώσετε λιγότερη πίεση. 

img-1fd717688232ad93c59802df0fff9485-v.jpg

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022