fbpixel

Search icon
Search
Welcome July: Ό,τι νέο δεν πρόκειται να χάσουμε αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Welcome July: Ό,τι νέο δεν πρόκειται να χάσουμε αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες προτάσεις για την πόλη είναι εδώ


H νέα εβδομάδα μάς βάζει σε καλοκαιρινό mood, καθώς υποδεχόμαστε τον Ιουλίου, ο οποίος φέρνει ανανεωμένες προτάσεις στην πολιτιστική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Παρακάτω, καταγράψαμε τις καλύτερες προτάσεις σε δρώμενα και events για όλα τα γούστα, που θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Κρατήστε σημειώσεις...

Δευτέρα

«Προτιμώ» - Άννα Βίσση Tour στο Θέατρο Γης

e417f6e7b11c4ec5ab3e07b458360c85.webp

Η Άννα Βίσση ταξιδεύει κι αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, χαρίζοντας συναρπαστικές μουσικές στιγμές μέσα από μία μεγάλη περιοδεία, με τίτλο «Προτιμώ... Άννα Βίσση Tour». Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, με τους οποίους γράφουν ιστορία στις live εμφανίσεις τους εδώ και 8 χρόνια, η Άννα Βίσση θα συνεπάρει και θα συναρπάσει το κοινό με τις νέες επιτυχίες της αλλά και τα σπουδαία και διαχρονικά τραγούδια της, τις γεμάτες ψυχή ερμηνείες της, το απαράμιλλο στιλ της και την αστείρευτη ενέργειά της. Ξεκινώντας τον Ιούλιο από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζοντας σε όλη την Ελλάδα για περισσότερο από τρεις μήνες, η «απόλυτη Ελληνίδα star», που μετρά πάνω από 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας και δημιουργίας, θα χαρίσει μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Δευτέρα στις 21:30.

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024: Δήμητρα Γαλάνη - Παυλίνα Βουλγαράκη

dimitra1.jpg

Γιορτάζοντας τα 55 χρόνια καριέρας, η Δήμητρα Γαλάνη βάζει την υπογραφή της σε ένα πρόγραμμα που συνοψίζει την διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής. Μια αναδρομή σε πολύ αγαπημένα τραγούδια, που όλοι περιμένουν, για δύο βραδιές στο Φρούριο του Επταπυργίου, με μια υπέροχη μπάντα στο πλευρό της. Η Δήμητρα Γαλάνη, στιχουργός, συνθέτις κι ερμηνεύτρια, συνεργάζεται σταθερά με νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες- δημιουργούς, που ξεχωρίζει. Και αυτή τη φορά επιλέγει από την σύγχρονη σκηνή την Παυλίνα Βουλγαράκη, ταλαντούχα δημιουργό και ερμηνεύτρια, με την οποία ήδη έχει γράψει 2 τραγούδια (Χίλιες ζωές και Δεν είπες κάτι). Δίπλα τους ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, και το πενταμελές μουσικό τους σχήμα.

Info: Επταπύργιο, Δευτέρα στις 21:15.

Κατερίνα Παπουτσάκη στο Θέατρο Κήπου

2-gqner.jpg

Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις αλλά και μελωδίες του σήμερα, «πειραγμένα» με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα! Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), Δευτέρα στις 20:00.


Τρίτη

Νατάσσα Μποφίλιου - Καλοκαίρι 2024 «Κάτι καίγεται» στο Θέατρο Γης

nor-natassa-bofiliou.jpg

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου «Κάτι Καίγεται» που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Τρίτη στις 21:30.

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024: #SKGlive! «Από την Παράδοση στο Σύγχρονο»

festival-eptapirgiou.jpg

Στο πλαίσιο του στόχου του Φεστιβάλ Επταπυργίου για προώθηση των νέων καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, εντάσσεται φέτος στον προγραμματισμό μια συναυλία με τέσσερα νέα, πολύ αξιόλογα, σχήματα, με κοινό μουσικό τόπο την παράδοση. Η ελληνική κι ευρύτερα η μεσογειακή παραδοσιακή μουσική, μέσα από το πρίσμα των νέων δημιουργών, συναντά τη σύγχρονη και ροκ μουσική ματιά, μπλέκοντας καλλιτεχνικά ακούσματα και ήχους και δημιουργώντας έτσι το σημερινό χάρτη της μουσικής δημιουργίας. Το Alenti quintet, ο Argalios, οι Κούπες και το Les Filadores σε ένα ρεπερτόριο από γνωστά, αλλά και πρωτόπαικτα τραγούδια τους, θα συγκινήσουν και θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Info: Επταπύργιο, Τρίτη στις 21:15.

«Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»

813228.jpg

Ο συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Το ενδιαφέρον είναι ότι και τους δύο ρόλους, τον Μαρτίν και τον Φεδερίκο, τους ερμηνεύει ο ίδιος ηθοποιός. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο, με μια σκηνοθεσία που επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το κοινό για τον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα και λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, ενώ σημείωσε αλλεπάλληλα sold out και παρατάσεις μέχρι και το κλείσιμο της προηγούμενης σεζόν. Ερμηνεία: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης.

Info: Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 11), Τρίτη στις 21:15.


Τετάρτη

«Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

d130754b-016a-1e28-74be-3003d00f3379-1200x801.jpg

Βρισκόμαστε στο 388 π.Χ. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος έχει τελειώσει με τη συντριβή των Αθηναίων, που σήμανε το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας. Ο έντιμος Χρεμύλος, φτωχός Αθηναίος αγρότης, ως alter ego του Αριστοφάνη, βιώνει με τραυματικό τρόπο τη νέα πραγματικότητα, όπου οι κοινωνικές αξίες, οι ιδέες και η ηθική έχουν εκπέσει. Στο ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης, που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν». Στο θίασο συμμετέχει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στο μουσικό μέρος της παράστασης παίρνουν μέρος οι Χατζηφραγκέτα και η Nalyssa Green. Στην Παράβαση του έργου εμφανίζεται η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου. Μετάφραση/απόδοση κειμένου – Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), Τετάρτη στις 21:15.

Opera project «Οι γάμοι του Φίγκαρο» - W.A. Mozart

tch-home-banner.jpg

Η δημοφιλής και αγαπημένη στο κοινό κωμική όπερα του Μότσαρτ Οι γάμοι του Φίγκαρο ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος και την Opera da Camera Oscura σε συνεργασία με το Opera Studio της Skull of Yorick Productions και την υποστήριξη της Opera Classica Europa, με ένα διεθνές καστ δύο διανομών από νέους αλλά και καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές. Την Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου, με ένα κλασικό ανέβασμα που κινείται οπτικά όσο πιο κοντά γίνεται στην αισθητική της εποχής. Η όπερα, που κατατάσεται ανάμεσα στις δέκα πιο δημοφιλής όπερες στο διεθνές λυρικό ρεπερτόριο, βασίζεται στο θεατρικό Η τρελή ημέρα ή Ο γάμος του Φίγκαρο και αποτελεί μέρος της τριλογίας του Γάλλου συγγραφέα Μπομαρσέ (στην οποία βασίστηκε και ο Ο κουρέας της Σεβίλλης του Giacomo Rossini). Το έργο- που έχει έντονη πολιτική διάστασή και συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού- γράφτηκε τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος και γι' αυτό θεωρήθηκε ακατάλληλο από τον Αυτοκράτορα Ιωσήφ ΙΙ της Αυστρίας, ο οποίος αρχικά απαγόρεψε στον Μότσαρτ να συνθέσει όπερα με λιμπρέτο βασισμένο στο έργο αυτό. Τελικά όμως, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στο λιμπρέτο, δόθηκε η άδεια και το έργο ανέβηκε με τεράστια επιτυχία το 1786 στη Βιέννη. Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη θερινή ακαδημία Anatolia College.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Τετάρτη στις 20:00.

Ταινία «Ο Τελευταίος Ταξιτζής»

taxitzis-1.jpg

Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης, κατ' ανάγκην ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, τη Μαρία, και τον έφηβο γιο του, τον Τάσο. Παρότι έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή. Σκηνοθεσία - Σενάριο: Στέργιος Πάσχος. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κορωναίος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος, Γιώργος Ζιάκας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης.

Info: Μακεδονικό (Εθνικής Αμύνης & Αλεξάνδρου Σβώλου), Τετάρτη στις 21:00.


Πέμπτη

Eτήσια Έκθεση Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας

casa-bianca-1024x768.jpg

Η ετήσια έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, κτίριο Casa Bianca από 27/6 έως 27/7/2024. Μουσική παρέμβαση: Μιχάλης Χατζηαναστασίου, Καθηγητής Συγκριτικής Μουσικολογίας, Σολίστ και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Τζαζ Β. Ελλάδας.

Info: Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), Πέμπτη 10:00 - 18:00.

The Bohemians Live "A Night of Queen" στη Μονή Λαζαριστών

the-bohemians-the-band.jpg

Η καλύτερη Tribute Band των Queen έρχεται την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Όσα μας έκαναν να τους αγαπήσουμε, όσα μας δίδαξαν με την στάση τους απέναντι στη δημιουργία της μουσικής, όσα άφησαν πίσω τους και μένουν ακόμη αναλλοίωτα. Σε όλα αυτά θα μας μυήσουν οι "The Bohemians" που φέρνουν τους "Queen" μέσα από το δικό τους καλλιτεχνικό βλέμμα στο φετινό Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Info: Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Πέμπτη στις 21:30.

Ekies Walks, Χαλκιδική

ew2-44.jpg
Φωτογραφία: Elias Joidos

Κι όσοι από εσάς θα βρίσκεστε αυτήν την Πέμπτη στη Χαλκιδική, πρόκειται να ξεκινήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ekies Walks, με καλεσμένο το οινοποιείο Navitas από τον Όλυμπο. O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος που ξεκίνησε πέρσι, και συνδυάζει γευστική δοκιμή διάφορων πιάτων του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη με οινογευσία, αρχιτεκτονική, ντιζάιν και μουσική, επιστρέφει εμπλουτισμένος. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τέσσερις γευστικές στάσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν κάθε φορά μια διαφορετική ετικέτα μαζί με τα πιάτα του σεφ και θα ενημερώνονται, ανάλογα το σημείο, και για την αρχιτεκτονική προσέγγιση του χώρου. Η αρχή θα γίνει στο βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, στο οποίο τέλη Ιουνίου τοποθετήθηκε μετεωρολογικός σταθμός σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο οποίος δίνει μετεωρολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Εκεί, οι επισκέπτες θα κόψουν λαχανικά και φρούτα απευθείας από τον κήπο, θα γευτούν τα πρώτα πιάτα μαζί με μία από τις τέσσερις ετικέτες της Μαρίας Δημητριάδη, της παθιασμένης ιδιοκτήτριας του Navitas, ενώ ο κηπουρός Γιάννης Κανταρτζής θα παρουσιάσει τις αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθεί.

Πριν περάσουν στη δεύτερη γευστική στάση, στο παραθαλάσσιο μπαρ "Loligo", θα σταματήσουν στον ειδικά σχεδιασμένο κήπο με τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, τα οποία ευδοκιμούν στο κοντινό όρος Ίταμος. Στο ψηλότερο βουνό της Σιθωνίας εντοπίζονται περισσότερα από 2.000 διαφορετικά φυτά και βότανα και στόχος του ekies είναι να καλλιεργήσει όσα περισσότερα γίνεται για να διαφυλάξει τη βιοποικιλότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα «καταφύγιο» στις πολύτιμες μέλισσες. Σήμερα, έχουν φυτευτεί πάνω από εκατό γηγενή αρωματικά φυτά, τα οποία αξιοποιούνται για την παρασκευή κοκτέιλ και αφεψημάτων.

Η τρίτη γαστρονομική στάση είναι στο βραβευμένο fine-dining εστιατόριο "Treehouse", το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλο πεύκο. Κάτω από τις πευκοβελόνες και υπό το φως των αστεριών, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ακόμη έναν γευστικό συνδυασμό, ακούγοντας μελωδικά τραγούδια
τζαζ και σόουλ από το γυναικείο μουσικό συγκρότημα "EVITAANDDRYBREADS". Το Ekies Walks καταλήγει σε ένα νυχτερινό πάρτι μπροστά στη θάλασσα, όπου σερβίρονται τα επιδόρπια με το αντίστοιχο κρασί. Τα ξύλινα σπιτάκια της παραλίας μετατρέπονται σε μπαρ, η μουσική μπλέκεται
με τους ήχους των κυμάτων και ο χορός ξεκινάει πάνω στην άμμο.

Info: Ekies All Senses Resort, Σιθωνία, Βουρβουρού, Πέμπτη στις 19:30.


Παρασκευή & Σαββατοκύριακο

Κωνσταντίνος Κερεστετζής - Έκθεση «Ακουαρέλες από το Άγιον Όρος»

881904.jpg

Η Αγιορειτική Εστία παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Κερεστετζή με τίτλο «Ακουαρέλες από το Άγιον Όρος». Ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κερεστετζής ταξιδεύει τακτικά στο Άγιον Όρος και αποτυπώνει με τον χρωστήρα και τις ακουαρέλες του «όψεις ιστορικών μονών, σκητών και ασκηταριών, υμνώντας τη μοναξιά τους σε απόκρημνα σημεία κι ακτές» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς στο εισαγωγικό κείμενο της έκθεσης. Η ενότητα των έργων του στην συγκεκριμένη έκθεση είναι το αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθωνική πολιτεία, το 2023, ενώ περιλαμβάνει και μεγάλο αριθμό έργων που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Info: Αγιορειτική Εστία - Κτίριο Νεδέλκου (Εγνατία 109), Παρασκευή 09:00 - 20:00, Σάββατο 09:00 - 15:00.

Metallica Tribute by Scream Inc Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

ab6761610000e5ebbf616fce53d47366afead48d.jfif

Μια βραδιά με τα τραγούδια του καλύτερου ίσως συγκροτήματος Heavy Metal μουσικής στον κόσμο! Οι Metallica, το συγκρότημα με τα 8 βραβεία Grammy και πωλήσεις συνολικά 150 εκατομμυρίων άλμπουμ παγκοσμίως, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στην ιστορία, ενώ γενικά κατατάσσεται έβδομο, με βάση τις πωλήσεις, στην αμερικανική μουσική βιομηχανία. Οι μοναδικοί Scream Inc αποτελούν την καλύτερη Metallica Tribute Band. Δημιουργήθηκαν το 2002 και εδώ και 10 χρόνια παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό show που αναπαριστά μια αυθεντική συναυλία των Metallica. Το πάθος, οι μοναδικές ερμηνείες και η δύναμη της μπάντας την έκαναν αμέσως διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Info: Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Παρασκευή στις 21:30.

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο Κήπου

864696.jpg

O Φώντας (Αντώνης Κρόμπας) και ο Κόλιας (Αλέξανδρος Ρήγας) δύο φίλοι και κουνιάδοι, ξυπνάνε από τη μεσημεριανή τους σιέστα και ακολουθούν την ιεροτελεστία τους: καφές, τάβλι πρωταθλητών και αναζήτηση της μπίζνας που θα τους κάνει πλούσιους και σημαντικούς. Ο Φώντας, άεργος οραματιστής του εύκολου χρήματος, γεννάει κατά κόρον ιδέες έτοιμες προς εξαργύρωση. Ο Κόλιας, λαχειοπώλης με παρελθόν αντιστασιακού -έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος - αντιστέκεται στις εύκολες ιδέες. Μέχρι ο Φώντας να τον πείσει για τις μεγάλες στιγμές που έρχονται. Δυο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί και απόλυτα αναγνωρίσιμοι. Ανέχονται και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον. Παίζουν: Αλέξανδρος Ρήγας: Κόλιας Παγουρόπουλος. Αντώνης Κρόμπας: Φώντας Καλαφατίδης.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.

43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στον Λευκό Πύργο

festival-vivliou-paralia.jpg
Image source: ThessalonikiGuide.gr

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιεί την έναρξη του την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου. Και φέτος θα μας κρατήσει συντροφιά με χιλιάδες τίτλους βιβλίων παρουσιάζοντας όλη την σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή στα 110 εκθετήρια του που απλώνονται στην έκταση της παραλίας. Την παρουσία τους θα δώσουν 400 εκδοτικοί οίκοι απ' όλη τη χώρα ενώ περισσότεροι από 500 συγγραφείς θα υπογράψουν τα βιβλία τους. Το φετινό φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στα κυπριακά γράμματα και στην κυπριακή ποίηση. Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που διανύουμε το βιβλίο εξακολουθεί να φωτίζει το μονοπάτι της ανθρώπινης συλλογικής διαδρομής προς την γνώση.

Info: Λευκός Πύργος, 5-21 Ιουλίου.