fbpixel

Search icon
Search
Weekend Getaways: 5 παραθαλάσσιοι προορισμοί που βρίσκονται μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη
TRAVEL

Weekend Getaways: 5 παραθαλάσσιοι προορισμοί που βρίσκονται μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη

Για να περάσετε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο


Αφήνοντας πίσω μας μία πολύ δύσκολη χρονιά, όλοι μας επιστρέφουμε πλέον σταδιακά στην κανονικότητα. Μετά από αρκετό καιρό, σύντομα θα έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που τόσο πολύ μας έχουν λείψει, για να περάσουμε ένα όμορφο διήμερο και να γεμίσουμε μπαταρίες μετά από μία απαιτητική εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις.

Ψάχνετε το ιδανικό μέρος για να περάσετε ένα χαλαρό weekend; Ετοιμάζεστε για μία σύντομη εξόρμηση, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο προορισμό για εσάς; Οι επιλογές είναι πολλές, καθώς ο τόπος μας είναι γεμάτος “θησαυρούς” που πρέπει να εξερευνήσετε κι εμείς ξεχωρίσαμε πέντε μαγευτικά μέρη, που βρίσκονται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για σύντομα weekend getaways.

Επιλέξτε τον προορισμό σας κι απολαύστε τις ομορφιές της Ελλάδας!

Χαλκιδική

shutterstock-786833497.jpg

Τι μπορεί να πει κάποιος για τη Χαλκιδική; Μαγευτικές παραλίες με καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές, όμορφα ταβερνάκια που "μυρίζουν" Ελλάδα, λαμπερά resorts, για όσους θέλουν απλά να περάσουν ημέρες χαλάρωσης. Προσφέρει αμέτρητες επιλογές για όλα τα γούστα κι αν επιλέξετε τη Χαλκιδική, τότε ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε, είναι το Παλιούρι, που βρίσκεται περίπου 103 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και συνδυάζει το βουνό, με μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της Κασσάνδρας. Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, αξίζει να επισκεφθείτε τις ταβέρνες που βρίσκονται στην "καρδιά" του χωριού, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ιστιοπλοΐα. Ένα άλλο μέρος που προσφέρεται για κοντινές εξορμήσεις, είναι η Αμμουλιανή, ένα νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή, περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Μία βόλτα στις Αλυκές, την πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού, αλλά και στον Άγιο Γεώργιο, βρίσκονται ψηλά στην to do list για όσους την επισκέπτονται.

Καβάλα

shutterstock-1274559145.jpg

Η Καβάλα βρίσκεται περίπου 153 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί μία ιδανική επιλογή, για εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Σε περίπτωση που την επιλέξετε, δεν πρέπει να παραλείψετε μία βόλτα στην παλιά πόλη και φυσικά, πρέπει να επισκεφθείτε τα βραχάκια της Παναγίας, που βρίσκονται κοντά στον Φάρο. Ένα άλλο μέρος που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι η συνοικία του Αγίου Νικολάου. Περπατήστε στο πλακόστρωτο, κάντε τα ψώνια σας στα μικρά μαγαζάκια κι απολαύστε ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις στα τσιπουράδικα.

Θάσος

shutterstock-711820273.jpg

Η Θάσος είναι το πιο βόρειο νησί του Αιγαίου κι η πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτήν, γίνεται μέσω του πορθμείου Θάσου – Κεραμωτής. Η Χρυσή Αμμουδιά αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, ενώ στη βόρεια πλευρά του βρίσκεται η Χρυσή Ακτή, που πραγματικά θα σας κλέψει την καρδιά με την ομορφιά της. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, τότε πρέπει σίγουρα να πάτε στον Ποτό, όπου υπάρχουν δεκάδες καταδυτικές σχολές.Τα καθαρά νερά της Θάσου ενδείκνυνται για τέτοιες υποβρύχιες δραστηριότητες.

Λεπτοκαρυά

shutterstock-284083688.jpg

Μία ανάσα… από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα 96.9 χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται η μαγευτική, Λεπτοκαρυά. Ένα ακόμη μέρος, ιδανικό για ένα διήμερο γεμάτο χαλάρωση και ξεκούραση. Η Λεπτοκαρυά είναι μια κωμόπολη που βρίσκεται στο παραλιακό κομμάτι της Πιερίας κι αποτελεί έναν από τους πιο τουριστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς ολόκληρης της χώρας τα τελευταία χρόνια. Το βόρειο τμήμα της έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, ενώ από την κάτω πλευρά θα βρείτε κυρίως εντυπωσιακά ξενοδοχεία και πολλές ταβέρνες, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τις γεύσεις του τόπου.

Βόλος

shutterstock-134948519.jpg

Αν σας αρέσει το καλό φαγητό και θέλετε να δοκιμάσετε λαχταριστούς μεζέδες, πίνοντας τσίπουρο μπροστά στη θάλασσα με θέα τα ιστιοπλοϊκά, τότε μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε το Βόλο. Βρίσκεται 206 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρει ακριβώς αυτό που ψάχνετε, καθώς πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το βουνό και τη θάλασσα. Μία βόλτα στο λιμάνι αποτελεί must, ενώ σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε και το δυτικό κομμάτι με τα νεοκλασικά κτίρια, όπως και το κάστρο του Βόλου που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα. Επίσης, μία καλή επιλογή αποτελεί και το Πήλιο, με τους γνήσιους παραδοσιακούς οικισμούς, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα γραφικά καλντερίμια και να δοκιμάσετε τις πηλιορείτικες συνταγές.

Enjoy!

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα!