fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Tι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στην πόλη
AGENDA

Weekend Agenda: Tι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Η καλοκαιρινή διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ποτέ βαρετή



Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και οι προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση που μας προσφέρει η Θεσσαλονίκη είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα και τις επόμενες δύο αγαπημένες ημέρες μας με χαμόγελο, έτοιμοι να ανακαλύψουμε καινούριες δημιουργικές εκπλήξεις. Στην καρδιά της πόλης, θερινά σινεμά και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες χαρίζουν χρώμα, γνώση, αλλά και ανεμελιά στο καλοκαίρι μας, κάνοντας τα weekends του αξέχαστα. Για όσους επιθυμείτε να κάνετε και μια μικρή απόδραση στη Χαλκιδική, θα σας περιμένουν μερικές από τις πιο κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού.

Take notes!

CINEMA NIGHTS

Eiffel

1368266-eiffelantoninmenichetti-164013.jpg

Η ρομαντική ιστορία που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του Πύργου του λαμπρότερου ορόσημου της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο μηχανικός, Alexandre Gustave Eiffel‎, έχοντας ολοκληρώσει την συμμετοχή του στην ανέγερση του "Αγάλματος της Ελευθερίας", καλείται από την γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι εντυπωσιακό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ο ίδιος επιθυμεί να σχεδιάσει το μετρό της πόλης. Όμως, η καλλιτεχνική του έμπνευση αλλάζει, όταν γνωρίζει και ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα, και τότε οδηγείται σε μια διαφορετική και γοητευτική κατασκευή που αγγίζει τον παριζιάνικο ουρανό. Πρωταγωνιστούν: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger. 

Info: Σινέ Πυλαία Θερινός, Σινέ Πανόραμα Θερινός, Cine Άλεξ (Θερινός), Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το βράδυ στις 21:00 

Elvis

elvis-movie-austin-butler.webp

Η νέα ταινία, αφιερωμένη σε κρυμμένες πτυχές της ζωής του Βασιλιά της rock n' roll, Elvis Presley, συνεχίζει να σπάει τα ταμεία. Ρίχνει φως στη στενή σχέση είκοσι ετών μεταξύ του ίδιου και του manager του, συνταγματάρχη Tom Parker. Από την αρχή της καλλιτεχνικής του καριέρας, μέχρι το απόγειό της, στην ταινία αποκαλύπτονται σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα της εποχής, με κυρίαρχη την "απώλεια της αθωότητας" στην Αμερική. Καθοριστικό ρόλο στην προσωπική πορεία του Elvis παίζει η σύζυγός του, Priscilla Presley. Πρωταγωνιστούν: Austin Butler, Chaydon Jay, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh. 

Info: Ελληνίς Θερινός, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ στις 22:50 

Ténor

tenor-2022.jpeg

Ο Antoine εργάζεται ως διανομέας, προέρχεται από τα προάστια του Παρισιού και είναι ράπερ. Η ζωή του αλλάζει ριζικά, όταν γνωρίζει την κυρία Loyseau, μια επιφανή καθηγήτρια φωνητικής, η οποία εντυπωσιάζεται από το ταλέντο του και τον οδηγεί στον μουσικό δρόμο της όπερας, κάτι που ο ίδιος δεν επιλέγει να αποκαλύψει στους φίλους και την οικογένειά του. Διχάζεται και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς κοινωνικούς κόσμους και προσπαθεί να βρε την δική του θέση. Πρωταγωνιστούν: Michèle Laroque, Mohammed Belkhir, Guillaume Duhesme. 

Info: Σινέ Ναταλί Θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή βράδυ στις 21:00

EXHIBITIONS & MORE

Έκθεση "Μετασχηματίζοντας το αόρατο: από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική"

715381.jpg
Σαράντα έξι πίνακες ψηφιακής ζωγραφικής μαζί με τις αντίστοιχες φωτομικρογραφίες και ένας ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ τέχνης και επιστήμης μας περιμένει να τους εξερευνήσουμε. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και απεικονίζουν δείγματα επιχώσεων από προϊστορικούς οικισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας ολόκληρος μικρόκοσμος αποκτά ζωή και μας αποκαλύπτεται με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. 

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ, ώρες λειτουργίας: 8:00 – 20:00

Έκθεση "Η Tέχνη ως μέσο επικοινωνίας στην Επίλυση Συγκρούσεων - Art Communicating Conflict Resolution"

herberpersefonislament-landscapes006.jpg

Τριάντα εννιά διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και δώδεκα σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο μοιράζονται τα ισχυρά μηνύματα της ειρήνης και της ισότητας ενάντια στις παγκόσμιες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και του πολέμου. Η έκθεση προωθείται με μια εκστρατεία ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #ConflictAndArt. Ένας διαπολιτιστικός διάλογος που έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει. 

Info: Casa Bianca, Παρασκευή στις 10:00 - 18:00, Σάββατο στις 11:00 - 18:00 & Κυριακή 11:00 - 16:00. 

Έκθεση "Οργανική Τέχνη. H Πρωτοπορία στο Πέτρογκραντ"

704402-1.jpg

Η νέα έκθεση του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη αποτελεί μια ωδή στην σύνδεση τέχνης και φύσης και μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διακόσια πενήντα έργα και σπάνιο συλλεκτικό αρχειακό υλικό που μας ταξιδεύουν στην Ρωσία του 1920. Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο, με κείμενα από διεθνώς αναγνωρισμένους ερευνητές της ρωσικής πρωτοπορίας.

Info: Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 - 18:00.

Don't miss Chalkidiki

Γυάλινος Κόσμος

gyalinos-kosmos-theatro-202-730x410.webp

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας συνεχίζεται μας εισάγει και σε ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα που σημάδεψαν τη μεταπολεμική Αμερική. Η σκληρή πραγματικότητα συναντά την βελούδινη ομορφιά του παραμυθιού και του ονείρου. Θύματα αυτής της περίεργης "συμπλοκής" είναι τα μέλη μιας οικογένειας. Διανομή: Κάτια Δανδουλάκη - η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ, Λένα Παπαληγούρα - η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ, Κωνσταντίνος Μπιμπής - ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ, Γιάννης Κουκουράκης - ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ. 

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, Κυριακή βράδυ στις 21:30

"Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου

712354.jpg

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το διαχρονικό θεατρικό έργο του Αισχύλου παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Θέατρο Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και μας μεταφέρει σε μια ατμόσφαιρα έντονης ανθρώπινης πάλης. Ο Προμηθέας αγωνίζεται σκληρά σε μια μάχη ενάντια στην θεϊκή εξουσία, συνεπαίρνοντάς μας σε αυτό το ταξίδι. Διανομή: Προμηθέας: Γιάννης Στάνκογλου, Κράτος: Άρης Μπινιάρης, Βία/ Ακόλουθος Ωκεανού & Ερμή: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Ήφαιστος / Ακόλουθος Ωκεανού & Ερμή: Δαυίδ Μαλτέζε, Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης, Ιώ:, Νάνσυ Μπούκλη, Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης, Ακόλουθοι Κράτους και Βίας: Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη, Χoρός (Αλφαβητικά): Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Δάφνη Νικητάκη, Γρηγορία Μεθενίτη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου, Μουσικός επί σκηνής: Σταμάτης Φουσέκης.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, απόψε στις 21: 30


Καλό Σαββατοκύριακο!