fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Weekend Agenda: Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Η καλύτερη ατζέντα είναι εδώ!


Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, οι οποίες γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

CINEMA NIGHTS

Spencer

717870.jpg

Ο γάμος της Πριγκίπισσας Diana και του Πρίγκιπα Καρόλου είναι καιρός που έχει «κρυώσει». Μέσα από πολλαπλές φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις και διαζύγιο, όλα καταλαγιάζουν αναγκαστικά προκειμένου να εορταστούν τα Χριστούγεννα στη εξοχική Οικία της Βασίλισσας στο Σάντρινγκχαμ. Εκεί υπάρχει φαγητό, ποτό, σκοποβολή και κυνήγι. Η Diana ξέρει καλά το παιχνίδι. Αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η ταινία Spencer είναι μια υπόθεση του τι μπορεί να συνέβη κατά την διάρκεια εκείνων των μοιραίων ημερών. Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Farthing κ.ά.

Info: Village Cosmos, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:30 και στις 22:15.

Wetland

1141507-wetlands.jpg

Ένας διακεκριμένος Ισπανός βιολόγος επιστρέφει στην πατρίδα των παιδικών του χρόνων για να προστατεύσει τη Λίμνη (Laguna Blanca) της περιοχής, την οποία εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως με παράνομους τρόπους οι ντόπιοι. Τοποθετημένο σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που απειλείται με ερημοποίηση, με τον ήρωα του αντιμέτωπο με μια εχθρική τοπική κοινότητα, το περιβαλλοντικό αυτό θρίλερ αναδεικνύει την σύγκρουση μεταξύ απαρχαιωμένων παραδόσεων και μοντέρνων ευαισθησιών. Πρωταγωνιστούν: Raúl Arévalo, Paz Vega, Daniela Casas κ.ά.

Info: Άλεξ Θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:30.

Tenor

criticism-of-tenor-the-new-film-by-michele-laroque-1024x512.jpg

Ενώ εργάζεται ως διανομέας, ο Antouan, ένας φιλόδοξος νεαρός ράπερ από τα προάστια του Παρισιού, συναντά την κυρία Luazo, μία επιφανή δασκάλα φωνητικής στην Όπερα του Παρισιού. Άναυδη από το καθαρόαιμο ταλέντο του, τον συστήνει στον κόσμο της όπερας. Ο Antouan γίνεται μαθητής της, αλλά κρύβει το όνειρό του από την οικογένεια και τους φίλους του από φόβο ότι δεν θα τον καταλάβουν. Νιώθει διχασμένος ανάμεσα στην ανώτερη αστική τάξη και τα προάστια στα οποία μεγάλωσε. Σύντομα, όμως, πρέπει να βρει τη δική του φωνή και θέση. Πρωταγωνιστούν: Mohammed Belkhir, Guillaume Duhesme, Michèle Laroque κ.ά.

Info: Ναταλί Θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

THEATER

«Ο Γυάλινος Κόσμος» του Tennessee Williams στο Θέατρο Κήπου

709120-349rY.jpg

Ο Γυάλινος Κόσμος -ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική-, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση... Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Κουκουράκης.

Info: Θέατρο Κήπου, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30.

«Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Δάσους

710846-UQt77.jpg

Η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων. Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας κ.ά.

Info:
Θέατρο Δάσους, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

711213-x8jCA.jpg

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής Dominus παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βερν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους Αλγίμωτρα. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος κ.ά.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, Παρασκευή στις 21:15.

Παιδική παράσταση "Jurassic Adventures"

9159fd72694a4b9db3a6c5ba9c35d5d3-yFkQi.jpg

Σ' ένα απομακρυσμένο νησί ο Dr. Grand με τον πιστό του βοηθό, την κόρη του, τους φίλους της, κι ένα ρομπότ κλωνοποιούν τους πρώτους Δεινόσαυρους. Κι ενώ ετοιμάζονται να τους παρουσιάσουν για πρώτη φορά στους ανθρώπους, ένας τυφώνας ανατρέπει ολοκληρωτικά τα σχέδιά τους. Τότε τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό δράση, όμως όλοι οι δεινόσαυροι έχουν «δραπετεύσει» από τον προστατευμένο χώρο, τα αυγά τους χάνονται και η μεγάλη περιπέτεια στην ζούγκλα έχει ήδη αρχίσει. Η παράσταση είναι ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές «αληθινούς» δεινόσαυρους, που κινούνται και ανταποκρίνονται, χαρίζοντας μας μια υπέροχη επαφή με την προϊστορία. Παίζουν: Νίκος Χρηστίδης, Χρήστος Κορδελάς, Αναστασία Φλεμοτόμου, Φώτης Σπύρου κ.ά.

Info:
Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας, Κυριακή στις 20:45.

LIVE CONCERTS

Μηχανιώτικα 2022

88.jpg

Μια σειρά από συναυλίες που θα μας ταξιδέψουν και θα απογειώσουν τις αισθήσεις μας. Παρασκευή 22 Ιουλίου (21:00): Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μαρία Καρανδρέα. Μαζί ο μουσικοσυνθέτης Κωνσταντίνος Βελλιάδης και η ορχήστρα του. Σάββατο 23 Ιουλίου (21:00): Παραδοσιακά Λαϊκό-δημοτικά τραγούδια της Ελλάδος με τους: Αβραάμ Κεμαλίδης: Κλαρίνο, Ιωάννης Μακάριος: Βιολί, Τραγούδι Γιώργος Ριζικάρης: Μπουζούκι, φωνή Γιώργος Κρεμιώτης: Πλήκτρα Άνθιμος Κολσουζόγλου: Τύμπανα.

Info: Παρασκευή και Σάββατο, Δήμος Θερμαϊκού, Λιμάνι Νέας Μηχανιώνας.

EXHIBITIONS & MORE

Διατομεακό project: "2291"

fireshot-capture-095-fw-fwd-2291-basilis-mpalaskas-eghkatastasi-neon-arkhaiologhiko-mo-mailgooglecom-dcVca.png

Το "2291" της ERGON-CULTURE είναι ένα διατομεακό project του Βασίλη Μπαλάσκα το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κεντρικός άξονας είναι μία νέα εγκατάσταση neon μεγάλων διαστάσεων, που αποτελείται από τις φράσεις THERE IS NO SEA WITHOUT A LAND («Δεν υπάρχει θάλασσα χωρίς στεριά») και THERE IS NO LAND WITHOUT A SEA («Δεν υπάρχει στεριά χωρίς θάλασσα»). Η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι συνυφασμένη με τη Μικρασιατική Καταστροφή – από τη φιλοξενία του στρατηγείου της Μικρασιατικής Εκστρατείας μέχρι τον Μάρτιο του 1920, έως την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων αμέσως μετά την Καταστροφή και στα χρόνια που ακολούθησαν. Το project "2291" συνοδεύεται από δύο δράσεις-εργαστήρια από τον Βασίλη Μπαλάσκα, που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (11:00-13:00). Μέσα από τις δύο δράσεις, ο καλλιτέχνης θα αναλύσει την εγκατάσταση που εκθέτει στον προαύλιο χώρο του μουσείου και τη σχέση της με προηγούμενα έργα του, συνδέοντας παράλληλα την αφήγησή του μ' επιλεγμένα αρχαιολογικά εκθέματα που αφορούν τον πόλεμο, τη θάλασσα και τη μετανάστευση.

Info: Αίθουσα Μαν. Ανδρόνικος – Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 11:00-13:00 (Δράσεις για 65+).

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022

tmima-tis-ethnikis-bivliothikis-tis-ellados-02-ebe-nikos-karanikolas-5539-1920x1280-4QI5o.jpg

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Έως τις 4 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης. Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης... άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 09:00-21:00.