fbpixel

Search icon
Search
Weekend Agenda: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο
AGENDA

Weekend Agenda: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο

Ό,τι πιο hot πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στην πόλη


Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν κατευθυνθείτε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο updated ιδέες για ψυχαγωγία και διασκέδαση και χαρείτε στο έπακρο αυτό το weekend!

Εκθέσεις

Info: Ομαδική εικαστική έκθεση "Affordable Art", Gallery Λόλα Νικολάου, Παρασκευή: 12:00-20:00, Σάββατο: 12:00-15:00.

Η gallery Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση "Affordable Art", που θα διαρκέσει έως και τις 29 Ιουλίου. Αφηρημένη τέχνη, μοντέρνα εικαστικά έργα που συνδέονται άμεσα με το παρελθόν, έντονα χρώματα κι επιβλητικές φιγούρες παίρνουν τη θέση τους στους χώρους τη gallery.

Info: Έκθεση «Ιβάν Κλιούν. Υπερβατικά τοπία. Ιπτάμενα γλυπτά. Φωτεινές σφαίρες», MOMus-Museum of Contemporary Art, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00.

Υπερβατικά τοπία, ιπτάμενα γλυπτά, φωτεινές σφαίρες, σχήματα, φόρμες, μελέτες χρωμάτων με αποκορύφωμα ένα εκτυφλωτικό κόκκινο φως, αλλά και παραστατικές και ταυτόχρονα συμβολικές μορφές, συνθέτουν την πρώτη διεθνή έκθεση με αντικείμενο το έργο και τη ζωή του Ιβάν Κλιούν, που παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, στη Μονή Λαζαριστών, από σήμερα έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Σινεμά

Info: The Marksman, Cineplexx One Salonica (αιθ. 4), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 20:30 & 22:40.

Στην ταινία "The Marksman", ένας βετεράνος πεζοναύτης θα βρεθεί στο λάθος σημείο και τη λάθος στιγμή. Αναγκαστικά θα κρατήσει υπό την προστασία του ένα μικρό αγόρι, ενώ ταυτόχρονα ένα από τα πιο σκληρά καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού καταδιώκουν και τους δύο. Τα υπόλοιπα στη μεγάλη οθόνη!

Info: Monday, Ελληνίς θερινός, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 22:40, Κυριακή: 21:00.

Το "Monday" σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι ένα τρυφερό, ρομαντικό και γλυκόπικρο δράμα χαρακτήρων, που εξιστορεί τον ξέφρενο και μετωπικό έρωτα ανάμεσα στον Mickey (Sebastian Stan) και στην Chloe (Denise Gough) στην καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας. Παίζουν, επίσης, οι: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Σοφία Κόκκαλη, Σύλλας Τζουμέρκας κ.ά.

Stand up comedy

Info: Stand up comedy «Κάψε το Σενάριο Reloaded», Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, Κυριακή στις 21:15.

Μετά τις sold out παραστάσεις στην Αθήνα, το «Κάψε το Σενάριο Reloaded» έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», αυτήν την Κυριακή. Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά specials κι επιτυχημένες περιοδείες, ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος πρόκειται να μας χαρίσει μια από τις πιο αστείες βραδιές του φετινού καλοκαιριού!

Παράσταση για παιδιά

Info: Το Ασχημόπαπο του Hans Christian Andersen, Ελληνίς θερινός, Σάββατο και Κυριακή στις 19:00.

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου και η Long Vehicle Productions συνεργάζονται με το θέατρο Ρέον και παρουσιάζουν το μαγικό παραμύθι του Hans Christian Andersen «Το Ασχημόπαπο». Η παράσταση τοποθετεί την πασίγνωστη ιστορία στη μακρινή, άγνωστη ήπειρο της Αφρικής, με τις ιδιαίτερες λικνιστικές μουσικές, τα έντονα χρώματα, τα υπέροχα παραδείσια πουλιά που μιλάνε ενώ ακούγονται οι βρυχηθμοί των άγριων ζώων την ώρα που πλησιάζουν στις τροπικές λίμνες της για να ξεδιψάσουν. Παίζουν οι: Ειρήνη Ευαγγελάτου, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κώστας Πλώτας, Ξανθή Ταβουλαρέα.

Don't miss

Info: «Οθέλλος» του William Shakespeare, Θέατρο Κήπου, 5-9 Ιουλίου στις 21:30.

Μη χάσετε, επίσης, τη θεατρική παράσταση «Οθέλλος» του William Shakespeare που έρχεται στην πόλη μας. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Η παράσταση μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.

Have a nice weekend!