fbpixel

Search icon
Search
Week agenda: Όλα όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη τη νέα εβδομάδα
AGENDA

Week agenda: Όλα όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη τη νέα εβδομάδα

Η ψυχαγωγία στην πόλη δεν είναι ποτέ βαρετή


Η νέα εβδομάδα ξεκινάει και μας προσκαλεί σε μια νέα ενδιαφέρουσα εμπειρία στην πόλη. Πλήθος από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ενδιαφέροντα events μας περιμένουν για να τα ανακαλύψουμε. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο γοητευτικά δρώμενα που πρωταγωνιστούν στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης και σας τα προτείνουμε για να περάσετε υπέροχα κάθε ημέρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ

«Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου στο Θέατρο Αμαλία ξανά

645926.jpg

Το κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου με τον Φώτη Μακρή επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία, σε σκηνοθεσία του ίδιου και της Κλεοπάτρας Τολόγκου. Είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. 

Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Αυτές οι αναφορές, αποτελούν το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει. Πρωταγωνιστής: Φώτης Μακρής. 

Info: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Οι Μάγισσες του Βάρντε στο Θέατρο Αυλαία 

737604.jpg

Το 1617 στο παραθαλάσσιο Βάρντε της Νορβηγίας ξέσπασε μια φονική καταιγίδα που έπνιξε 40 άνδρες του μικρού χωριού. Οι γυναίκες της περιοχής κατηγορήθηκαν για μαγεία. Η Νορβηγία που είχε ήδη εξαπολύσει σταυροφορία για την απάλειψη της μαγείας, πραγματοποίησε πάνω από 140 δίκες στην περιοχή του Φίνμαρκ. Τουλάχιστον 91 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, κρίθηκαν ένοχοι μαγείας και κάηκαν στην πυρά ή βασανίστηκαν μέχρι θανάτου. Η Μαρία Ράπτη γράφει ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο για την ιστορία των γυναικών του Βάρντε και το Θέατρο του Άλλοτε γράφει ξανά την Ιστορία των Γυναικών, από την αρχή. Μια ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου, Πρωταγωνιστούν: Θεοδώρα Κωστάκου, Τατιάνα Οικονόμου, Βάλια Γκαγκάτση, Μαρία Σεμερτζίδου, κ.ά. 

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00. Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου.

ΤΡΙΤΗ

Corsage, κινηματογραφική προβολή 

740370.jpg

Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, είδωλο ομορφιάς και γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές, κλείνει τα 40 το 1877 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Προσπαθεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Αν και ο ρόλος της έχει περιοριστεί σε εθιμοτυπικά καθήκοντα, η δίψα της για μάθηση και ζωή, την κάνει όλο και πιο ανήσυχη. Ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Αγγλία και τη Βαυαρία, επισκέπτεται πρώην εραστές και παλιούς φίλους, αναζητώντας τον ενθουσιασμό της νιότης. Η Σίσσυ επαναστατεί ενάντια στην υπερβολική εικόνα του εαυτού της, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να προστατεύσει την κληρονομιά της.

Μια δραματική ταινία, που γυρίστηκε τη φετινή χρονιά σε σενάριο και σκηνοθεσία Marie Kreutzer. Πρωταγωνιστούν: Vicky Krieps, Colin Morgan, Finnegan Oldfield, Katharina Lorenz, Alma Hasun.

Info: Κινηματογράφος Μακεδονικόν, Φιλικής Εταιρείας 44, Δευτέρα. Ώρα προβολής: 22:15, Ολύμπιον - Αίθουσα Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10. Ώρες προβολής: 19:00 & 21:15.

Σοφία Γαϊτάνη έκθεση ζωγραφικής "the show must go on"

736969.jpg

H Chalkos Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής "the show must go on" της Σοφίας Γαϊτάνη, από τις 4 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2022. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου από τις 18:00 – 22:00 στην Chalkos Gallery. «Η νέο-παραστατικότητα στην ποπ-αρτ εικαστική γλώσσα της Σοφίας Γαϊτάνη χαρακτηρίζεται από τη χρωματική ένταση και την αέναη κίνηση. Οι εικονογραφικές επιλογές της αναφέρονται σε αναγνωρίσιμα αστικά τοπία ή σε εσωτερικά σπιτιών και όλες οι συνθέσεις της διακρίνονται από ένα έντονα λυρικό ύφος και μια ιδιάζουσα υποβλητική ατμόσφαιρα. Bιωμένα τοπία από όλο τον κόσμο μετατρέπονται σύμφωνα με την υποκειμενική της πραγματικότητα σε παραμυθένιες εικόνες με συμβολικούς υπαινιγμούς για κάθε τόπο, ενώ το φαντασιακό στοιχείο επικρατεί σε έναν ά- χρονο χρόνο.», επισημαίνει για την έκθεση η Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης.

Info: Chalkos Gallery, Ιουστινιανού 21, Τρίτη από τις 18:00 έως τις 20:30. 

ΤΕΤΑΡΤΗ

«Αγγέλα Παπάζογλου» στο Θέατρο Αμαλία

image-61-681x1024.png

Το Θέατρο Μεταξουργείο θα παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα, την ιστορική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά. Η παράσταση, που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης», σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, μετράει 23 χρόνια ζωής από το 1999, που πρωτοανέβηκε και ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της. Στη συνέχεια, η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τις δυσκολίες που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό της και την ψυχή της. Τον ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά και της αναγνώστριας η Ασπασία Μπατατόλη. Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας - Άννα Βαγενά. 

Info: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00. 

Διάλεξη της Ελισάβετ Πανέλη «Από τη ρωμαϊκή στην παλαιοχριστιανική Θεσσαλονίκη»

greece-2711633-1920jpg-1.webp

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία, πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τη ρωμαϊκή και την προχριστιανική περίοδο. Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση των πολιτών από εξειδικευμένους καθηγητές- επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα ερμηνεύσουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Στις 23 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου) η δεύτερη διάλεξη με θέμα: "Από τη ρωμαϊκή στην παλαιοχριστιανική Θεσσαλονίκη. Μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσα από τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της." Εισηγήτρια θα είναι η κυρία Ελισάβετ Πανέλη, Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ (με ειδίκευση στην Ιστορίας της Τέχνης και συγκεκριμένα στην παλαιοχριστιανική αρχαιολογία και βυζαντινή τέχνη).

Info: Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλ. Ιπποδρομίου, Τετάρτη στις 18:30.

The Menu, κινηματογραφική προβολή 

740380-gc0lj.jpg

Ένα νεαρό ζευγάρι (Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult) ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ (Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν. Μια ταινία θρίλερ, που γυρίστηκε τη φετινή χρονιά, σε σενάριο των Seth Reiss και Will Tracy και σκηνοθεσία Mark Mylod. Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer.

ΠΕΜΠΤΗ

The Fabelmans, κινηματογραφική προβολή

the-fabelmans-steven-spielberg.jpg

Μία ημι-αυτοβιογραφία βασισμένη στην παιδική ηλικία του Σπίλμπεργκ μεγαλώνοντας στην μεταπολεμική Αριζόνα, από τα εφτά μέχρι τα δεκαοχτώ του χρόνια. Μια δραματική ταινία, που γυρίστηκε τ φετινή χρονιά σε σενάριο Steven Spielberg και σκηνοθεσία του ίδιου και του Tony Kushner. Πρωταγωνιστούν: Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten, Judd Hirsch. 

Βάλλυ Νομίδου έκθεση γλυπτικής «Μικρές Χειρονομίες»

737737.jpg

Στις τρεις αίθουσες της γκαλερί Λόλα Νικολάου θα παρουσιαστούν γλυπτά με θέμα την ανθρώπινη μορφή, καθώς και μια επιτραπέζια γλυπτική εγκατάσταση, η οποία εισάγει μια νέα κατεύθυνση στην καλλιτεχνική πορεία της Βάλλυ Νομίδου. Η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, η οποία υπογράφει το κείμενο που συνοδεύει την έκθεση, σημειώνει: «Η Βάλλυ Νομίδου δεν αγαπά τα όρια και τις ονομασίες. Κινείται ελεύθερα ανάμεσα στη γλυπτική, τη χειροτεχνία και τη ζωγραφική, όμως ο κόσμος της διαθέτει τα δικά του γνωρίσματα. Χρησιμοποιεί εφήμερα υλικά –χαρτί, χαρτόνι, ρυζόχαρτο, κλωστές, νήματα– για να φτιάξει ανθρώπινες μορφές σε φυσικό μέγεθος, που η πληγωμένη τους επιφάνεια αμφισβητεί τη βεβαιότητα του ακέραιου. Εύθραυστες, συναρμολογημένες, α-τελείωτες, οι φιγούρες της Νομίδου πραγματεύονται σιωπηλές το πέρασμα της ζωής, τη φθορά, τον θάνατο. Στη μοναχική αυτονομία τους αντιπαρατίθεται τώρα μια επιτραπέζια σύνθεση, που πραγματοποιεί μια μετάβαση από τη γλυπτική στην εγκατάσταση. Μια σειρά από απροσδιόριστα, χειροποίητα αντικείμενα ενός βαθιά προσωπικού σύμπαντος παρατίθενται πάνω σε ένα μακρόστενο τραπέζι. Η βεβαιότητα των μεγάλων ανεξάρτητων μορφών δίνει εδώ τη θέση της σε πλάσματα μικρών χειρονομιών που συνυπάρχουν ασύνδετα μέσα σε μια σκηνικότητα μικρής κλίμακας. Πολλαπλά προβλήματα μεταβαλλόμενων σχέσεων αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα ετερόκλητα αυτά αντικείμενα επιζητούν στο τραπέζι τον κοινό τόπο της επίλυσής τους, σχηματίζοντας τον χάρτη μιας εσωτερικής θραυσματικής ζωής.»

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Τσιμισκή 52, Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου.

«Τα τρελά βατράχια» της Mélody Mourey

734814.jpg

Μια ταλαντούχα, νέα δημιουργός, η Mélody Mourey, με sold οut παραστάσεις έργων στο Παρίσι και με υποψηφιότητες και διακρίσεις στα Βραβεία Molière, σκηνοθετεί για το ΚΘΒΕ το έργο της με τον ελληνικό τίτλο «Τα Τρελά Βατράχια». Η υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στην Πολωνία του 1940 όταν αναπτύχθηκε το εμβόλιο κατά του τύφου. Τότε, ένας γιατρός και ο καλύτερός του φίλος επινόησαν ένα έξυπνο σχέδιο γύρω από αυτό για να αποτρέψουν την απέλαση των κατοίκων ενός χωριού από το ναζιστικό καθεστώς. Η Mélody Mourey γράφει και σκηνοθετεί ένα θαυμάσιο έργο, ταυτόχρονα κωμικό και τραγικό, με φόντο μια αληθινή ιστορία που είναι ωστόσο άγνωστη στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια περιπετειώδης κωμωδία που συνδυάζει το χιούμορ και την ευαισθησία, αναδεικνύοντας τη δύναμη των ανθρώπων εκείνων που τολμάνε να πάρουν το ρίσκο της αντίστασης, υπερασπιζόμενοι την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη. Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Αντωνάκος, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Κορίνα Βασιλοπούλου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Στέλιος Καλαϊτζής, κ.ά. 

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Ἀμύνης 2, Πέμπτη στις 21:00.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Alena Baeva στο Μέγαρο Μουσικής 

alena-baeva.jpg

Η καταξιωμένη σολίστ βιολιού Alena Baeva ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό στη Θεσσαλονίκη με ένα ανανεωμένο αλλά απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα. Η καλλιτέχνιδα θεωρείται μία από τις πλέον συναρπαστικές, πολύπλευρες και θελκτικές σολίστ βιολιού παγκοσμίως με τον ήχο της να περιγράφεται ως συναρπαστικός από τους ειδικούς και την παρουσία της ως μαγνήτης. Φέτος, η Alena επιστρέφει με το λυρικό και άκρως απαιτητικό «Κοντσέρτο για βιολί αρ. 2» του Προκόφιεφ, που απαιτεί από τον εκτελεστή υψηλές δεξιοτεχνικές ικανότητες, αλλά και έντονη συναισθηματική εμπλοκή. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη λυρική και αυτοβιογραφική «Πέμπτη Συμφωνία» του Σοστακόβιτς, που έμεινε στην ιστορία γιατί στην πρεμιέρα της οι επευφημίες του κοινού στο τέλος ξεπέρασαν σε διάρκεια το ίδιο το έργο.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία, Παρασκευή στις 21:00. 

Mamma Mia! στο Radio City Theatre

mamamia.jpg

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, για την ίδια την παράσταση, αλλά και για τα αγαπημένα τραγούδια του και έχει αναδειχτεί παγκοσμίως ως η πιο διασκεδαστική feel good παράσταση όλων των εποχών, έρχεται σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στο Radio City Theatre, που μεταμορφώνεται σε μια όμορφη πλατεία ενός ελληνικού νησιώτικου χωριού, για να υποδεχτεί το κοινό! Πρωταγωνιστούν: Νάντια Κοντογεώργη, Χρήστος Πλαΐνης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, κ.ά.

Info: Radio City, Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Παρασκευοπούλου 9, Παρασκευή στις 21:00.

«Πράγα» του Javier de Dios

742183.jpg

Ο Μπένι και ο Χάρης, ένα ζευγάρι που διανύει ήδη τα είκοσι χρόνια σχέσης, ετοιμάζουν ένα δείπνο για να υποδεχτούν τη Σουζάνα, την αγαπημένη τους φίλη από το παρελθόν, που επέστρεψε στη Μαδρίτη μετά από καιρό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, ξετυλίγονται μνήμες, εκφράζονται, επιθυμίες, αποκαλύπτονται αλήθειες και μυστικά, που κλονίζουν τις σχέσεις των τριών φίλων. Με αφορμή τη διαφωνία των δύο αντρών γύρω από το θέμα της υιοθεσίας ενός παιδιού -μία απόφαση που τους φέρνει αντιμέτωπους με την υπαρξιακή ανάγκη για συνέχεια, την ανάληψη ευθυνών, τον φόβο της μετάβασης σε μια διαφορετική καθημερινότητα, το πέρασμα στη συνθήκη της γονεϊκότητας- ο συγγραφέας αναδεικνύει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως φωτίζονται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα σημερινά αδιέξοδα. Σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Θέμης Θεοχάρογλου. Πρωταγωνιστούν οι: Λουκία Βασιλείου (Σουζάνα), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Χάρης), Γιάννης Τομάζος (Μπένι). 

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Ἀμύνης 2, Παρασκευή στις 21:00. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Open House Thessaloniki 2022

727504.jpg

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση του προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κι επιστρέφει πανηγυρικά το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2022, με δια ζώσης ξεναγήσεις σε κτίρια και διαδρομές στην πόλη!

Info: Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων του σαββατοκύριακου, επισκεφθείτε την επίσημα σελίδα του θεσμού.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Block 33

o-sokratis-malamas-sto-block-33.jpg

O Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και στο Block 33. Στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και ο Πέτρος Μάλαμας. Ετοιμαστείτε να χαθείτε και πάλι στα ονειρικά ακούσματα ενός σπουδαία τραγουδοποιού.

Info: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, Σάββατο στις 21:00. 

«Η Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» στο Metropolitan the Urban Theater

737754.jpg

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το έργο του Λούις Σεπούλβεδα, «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό». Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά τα δάση σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε. Ένα έργο - φόρος τιμής στον αδικοχαμένο στη μάχη με τον κορωνοϊό αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Μια παράσταση τραγικά επίκαιρη μετά τις πρόσφατες τεράστιες φωτιές στον Αμαζόνιο αλλά και με τον τρόπο που η κυβέρνηση της Βραζιλίας μεταχειρίζεται τους αυτόχθονες του Αμαζονίου. Στο ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης. Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Γάκης, Ελευθερία Πάλλα, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Νικόλας Πλασκασοβίτης.

Info: Metropolitan The Urban Theatre, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 2, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Deluxe live στην Θεσσαλονίκη

deluxe-france.jpg

Τα πιο διάσημα μουστάκια της Γαλλίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Oι Deluxe ανακαλύφθηκαν από τους Chinese Man το 2007 ενώ έπαιζαν μουσική στο δρόμο. Η μπάντα σχηματίστηκε σε μια μικρή γαλλική πόλη βόρεια της Μασσαλίας από τρεις παιδικούς φίλους, ενώ στην πορεία προστέθηκαν άλλα δύο μέλη. Το 2010 εντάχθηκε στην ομάδα η εκκεντρική και χαρισματική τραγουδίστρια και rapper Liliboy, η οποία έγινε σύντομα η frontwoman της μπάντας. Το μουσικό τους στιλ έχει πινελιές από Funk, Εlectronic, Hip Hop, Soul, και Pop, ενώ είναι γνωστοί για τη χρήση πολλών μουσικών οργάνων στις συναυλίες τους, τις οποίες μετατρέπουν σε τρελά πάρτι. Οι Deluxe είναι εξαιρετικά ενεργοί είτε παίζοντας σε μεγάλα φεστιβάλ, είτε ηχογραφώντας τα albums τους, είτε γυρίζοντας τα ιδιαίτερα και πρωτότυπα video clips που συνοδεύουν τα τραγούδια τους. Με σήμα τους το μουστάκι (όλα τα αγόρια της μπάντας είναι μυστακοφόροι ενώ η Liliboy συνήθως φοράει μία φούστα σε σχήμα μουστακιού) έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μοναδικές βραδιές και εκρηκτικές συναυλίες. Opening act: The Speakeasies' Swing Band

Info: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, Κυριακή στις 20:00. 

Νίκος Πορτοκάλογλου, «Με επίσημο ένδυμα»

portokaloglou4-thumb.webp

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τον τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου με «επίσημο ένδυμα». Η βραδιά είναι μια ανατρεπτική καλλιτεχνική πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει Συμφωνική ορχήστρα, με εναλλακτικούς καλλιτέχνες και σκιαγραφεί το καλλιτεχνικό τους πορτραίτο. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2019, με πρώτο καλεσμένο τον Σταμάτη Κραουνάκη και δύο χρόνια μετά το επίσημο ένδυμα φόρεσε ο Πάνος Μουζουράκης. Φέτος, τη σκυτάλη παίρνει ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου. Και το δικό του Επίσημο Ένδυμα θα «ράψει» με μεγάλη φροντίδα ο Θανάσης Κολαλάς και θα το πλαισιώσει με ταλαντούχους καλλιτέχνες της πόλης μας. Μια μουσική βραδιά, με αγαπημένα τραγούδια του καλλιτέχνη αλλά και με τα άλλα που αγαπάει και τον καθόρισαν.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Κυριακή στις 21:00. 

«Ένα Βήμα Τη Φορά», The Musical!

mioysikacl.jpg

Tο «Ένα Βήμα Τη Φορά, Τhe Musical» αποτελεί μία αυθεντική ελληνική all family δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας. Αυτό το μουσικό παραμύθι είναι το «περπάτημα» ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού του, μέσα από τον δρόμο των συναισθημάτων, τον φόβο, τον θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς. Ο δρόμος των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή μας Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στον δρόμο της εμφανίζεται ένας περαστικός, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Info: Radio City, Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Κυριακή στις 11:00 & Σάββατο στις 15:30.

Have a nice week!