fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Wedding 2021: Πώς διαμορφώνεται ο θεσμός του γάμου εν μέσω πανδημίας

A new type of celebration: Από τη διακόσμηση, το νυφικό, μέχρι τον χώρο και τους καλεσμένους, γνωρίστε τα πάντα για τη νέα εποχή


Wedding 2021: Πώς διαμορφώνεται ο θεσμός του γάμου εν μέσω πανδημίας

Μπορούν σταθερές και παραδοσιακές διαδικασίες, όπως η προετοιμασία και η τέλεση ενός γάμου, ν’ αλλάξουν; Την απάντηση δίνουν οι νέες συνθήκες, που διαμορφώνουν εκ νέου το τοπίο, επιβάλλοντας καινούρια δεδομένα και συνήθειες για μια μέρα τόσο ξεχωριστή.

Το 2020 χαρακτηρίστηκε από δραστικές αλλαγές στις γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις. Οι περιορισμοί παγκοσμίως ώθησαν εκατομμύρια ζευγάρια να διαφοροποιήσουν ή ν’ αναβάλουν τον γάμο τους. Τα στατιστικά, βέβαια, δείχνουν ότι, παρά τις αλλαγές, η επιθυμία για ένωση δεν εμπόδισε το 71% των ζευγαριών να προχωρήσουν τελικά τη διαδικασία, με το 76% από αυτά να κάνει κι ένα mini event μετά την τελετή, μ’ ελάχιστους καλεσμένους. Μπορεί η πανδημία να έχει μετατρέψει τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας, ωστόσο η wedding βιομηχανία παραμένει ενεργή και σ’ ετοιμότητα, αφού η αγάπη βρίσκει πάντα τον τρόπο.

The Basics

flowers.jpg

Εάν σχεδιάζετε, λοιπόν, να παντρευτείτε μέσα στο ’21, ξεκινήστε την προετοιμασία από τώρα. Εμπιστευτείτε έναν διοργανωτή εκδηλώσεων, που θα σας βοηθήσει ουσιαστικά. Πλέον επιβάλλονται πολιτικές ασφάλειας που ίσως να μη γνωρίζετε, οπότε ένας expert μπορεί ν’ αναλάβει κι αυτό το κομμάτι. Αρχίστε την επικοινωνία για τους χώρους και κινηθείτε γρήγορα, καθώς ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι μεγάλος. Να είστε ευέλικτοι και να έχετε μια δεύτερη εκδοχή του πλάνου σας, διότι ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει. Φτιάξτε μια λίστα με λίγους καλεσμένους. Όσο κι αν βελτιωθεί η κατάσταση, για καιρό ακόμη οι συνθήκες θα μας περιορίζουν. Επιλέξτε αυτούς που θέλετε πραγματικά δίπλα σας.

invites.jpg

Αντλήστε έμπνευση από παντού! Μια εικόνα στη φύση, μια φωτογραφία ή ένα positive account στα social. Εξαντλήστε κάθε πιθανή πηγή για inspiration, έτσι ώστε να καταλήξετε πιο εύκολα στο στιλ που σας ταιριάζει. Ακολουθήστε τους κανόνες των CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών). Φροντίστε οι χώροι που σκέφτεστε να τηρούν όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των καλεσμένων σας κι ενημερώστε τους σχετικά. Σχεδιάστε την τελετή με ό,τι είναι διαθέσιμο. Δεδομένης της κατάστασης, μπορεί να μη βρίσκετε όσα είχατε αρχικά στο μυαλό σας. Δε χρειάζεται να σας πιάνει πανικός, καθώς με λίγη φαντασία, δημιουργικότητα και όρεξη μπορείτε ν’ αναδιαμορφώσετε τα σχέδιά σας. Τέλος, σκεφτείτε το ενδεχόμενο και της online μετάδοσης για τους ηλικιωμένους καλεσμένους ή όσους ανήκουν σ’ ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να μη χάσουν αυτήν την τόσο σημαντική μέρα για εσάς.

MINI(MAL) OR MAXI(MAL)?

bride.jpg

Με τον μινιμαλισμό και τον μαξιμαλισμό να συνυπάρχουν ως κεντρικοί πόλοι φιλοσοφίας φέτος, κανένα ζευγάρι δε θα προβληματιστεί για το ύφος του γάμου του. Η πρώτη διάθεση δείχνει πιο απλές και οικονομικές λύσεις κι ελάχιστο στρες, ενώ η δεύτερη εκφράζει τη διάθεση για εξωστρέφεια και υπερβολή. Εσείς τι θα διαλέξετε;

shoes.jpg
Γόβες Jimmy Choo, Kalogirou

Mini is the new statement

The decor: Με δεδομένο ότι οι μακρινές μετακινήσεις φαντάζουν δύσκολες, οι αστικοί γάμοι εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς, όπως και αυτοί στις γύρω -περιφερειακά της πόλης- μικρότερες περιοχές. Υπέροχη διαχρονικά ιδέα παραμένει η τελετή δίπλα στη θάλασσα, για όσους την έχουν σε κοντινή απόσταση, όπου όλα μοιάζουν μαγικά και το κάδρο της αρκεί! Το boho style φαίνεται να είναι μια νέα πρόταση, που μπορείτε να υλοποιήσετε επιλέγοντας γήινες αποχρώσεις, λουλούδια σε παστέλ τόνους, λεπτομέρειες από ξύλο και πηγές θερμού φωτισμού για πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. 

Το λευκό θα πρωταγωνιστεί, αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει ο συνδυασμός του με τις pale αποχρώσεις: στα στεφανάκια με λουλούδια, στις κορδέλες, στα καλάθια και στ’ αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους, που θ’ απογειώσουν το αποτέλεσμα. Όλα φέτος στρέφονται ξεκάθαρα προς μία οικολογική κατεύθυνση και οι λέξεις-κλειδιά είναι η «φύση» και η «ανακύκλωση», από τo ύφασμα του νυφικού μέχρι τις μπομπονιέρες. Εννοείται πως, αν είναι αστικός ο γάμος, χωρίς την παρουσία φυσικών στοιχείων το σκηνικό δεν μπορεί να δείχνει… εντός θέματος.

6-S38Vi.jpg
Γκλαβά Exclusive Bridal Project

The dress: Το λιτό νυφικό δε σημαίνει πως δε διατηρεί τη μαγεία του. Ίσιες γραμμές, χωρίς πολλά layers, μακριά πέπλα, ελάχιστες λάμψεις σε λευκά υφάσματα και κομψά κοψίματα είναι οι επικρατέστερες τάσεις. Το boho style επανέρχεται ανανεωμένο και προτείνεται με πιο καθαρές και μινιμαλιστικές φόρμες. Για ένα νεορομαντικό look, οι δαντέλες στολίζουν ιδανικά το wedding φόρεμα, ενώ δεδομένου ότι οι πολιτικές τελετές έχουν αυξηθεί, τα κοντά νυφικά αποδεικνύουν πως ήρθαν για να μείνουν. Plus! Τα flat πέδιλα ή τα slingbacks με χαμηλό τακούνι ξεχωρίζουν, καθώς εξυπηρετούν άριστα μια τόσο απαιτητική μέρα.

The groom: Για τον γαμπρό που αναζητά την απλότητα όσο και την κομψότητα, μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της μονοχρωμίας, όπως ο συνδυασμός παρόμοιων αποχρώσεων, οδηγεί στην αισθητική αρμονία. Οι fashion experts προτείνουν στους άνδρες ν’ αποφύγουν τη γραβάτα ή το παπιγιόν, για ακόμη πιο cool αποτέλεσμα.

The invitation: Κι αφού η βιωσιμότητα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, δε θα μπορούσαν τα extras του γάμου να μείνουν ανεπηρέαστα. Ισχυρή τάση, λοιπόν, για φέτος αποτελεί το ανακυκλώσιμο χαρτί. Καθαρές γραμματοσειρές, χωρίς καλλιτεχνικό χαρακτήρα και fancy χρώματα, με το κείμενο της εκτύπωσης να είναι λιτό και άμεσο για τον αναγνώστη.

Maxi is the new mini

5-5ichc.jpg

The décor: Ξεχάστε το “Less is more” και υιοθετήστε το “More is more”! Προσαρμοσμένη πάντα στις νέες συνθήκες, αυτή η γαμήλια διακόσμηση αποπνέει έναν αέρα υπερβολής. Ένα ρομαντικό περιβάλλον γεμάτο λουλούδια και ζωηρά χρώματα -από την εκκλησία μέχρι το ντεκόρ του χώρου-, μ’ έμπνευση από το Bridgerton του Netflix, ή ένα σκηνικό με μοντέρνα στοιχεία, όπως φανάρια, τούλια και κορδέλες, βρίσκονται στο top 10 wedding trends. Αν, πάλι, επιλέξετε το κλασικό λευκό, φέτος αποκτά περισσότερο glam χαρακτήρα, με προσθήκες από μεταλλικές λεπτομέρειες -χρυσές και rosegold, που το κάνουν πιο festive-, ενώ ένα total blue σκηνικό σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

9-MCQWa.jpg
MaxMara

The dress: Τα «δυνατά» μοτίβα είναι τάση. Floral patterns, ρίγες, πουά, γεωμετρικά μοτίβα, γιατί όχι και animal prints λεπτομέρειες! Έντονοι ώμοι για πιο vintage χαρακτήρα σε pastel blue, ροζ, μπεζ, αλλά και λιλά αποχρώσεις, και τέλος, παγιέτες, που συναντούν επιβλητικές δαντέλες και διαφάνειες, ενώ τα τούλια γίνονται εντονότερα.

The groom: Το καρό μπήκε δυναμικά στην γκαρνταρόμπα κάθε σύγχρονου άνδρα και, πλέον, αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για τον γάμο, σε αποχρώσεις του γκρι ή του μπλε. Επιλέξτε tweed, αν το concept του γάμου είναι vintage, ή για μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση στραφείτε στο λευκό, το βαθύ πράσινο ή το μπορντό. Τόσο στιλάτα όσο και εκκεντρικά.

10-ZfW6i.jpg
M&M House

The invitation: Το απόλυτο χρώμα στα προσκλητήρια φέτος είναι το μοβ σε όλες οι αποχρώσεις του, που συνδυάζονται ιδανικά με το λευκό. Έντονες γραμμές, bold γραμματοσειρές, γεωμετρικά designs κ.ά. Οι χρυσές πινελιές στα γράμματα και τον φάκελο προσδίδουν σίγουρα one touch of glam.

A-list wed highlights

1-GrSZj.jpg
Jardin Plus

Σε μια εποχή που όλα ανατρέπονται, κάποιες επιθυμίες παραμένουν σταθερές. Όπως η προετοιμασία του γάμου σας. Από το νυφικό και τα μαλλιά μέχρι τον στολισμό του γαμήλιου τραπεζιού και όλες τις αισθητικές και πρακτικές λεπτομέρειες, τα πιο exclusive wedding elements του 2021 θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαφορά και να οργανώσετε την ιδανική για εσάς ημέρα.

1. Η ανθοδέσμη είναι η ωδή στην αισιοδοξία και το chicness. Επιλέξτε το αγαπημένο σας είδος λουλουδιού και δημιουργήστε ένα υπέροχο μονοθεματικό μπουκέτο, που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Οι λεβάντες είναι μια φίνα πρόταση στην οποία μπορείτε να στρέψετε το ενδιαφέρον σας, ενώ οι florists σάς προτείνουν να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα με μια μεταξωτή κορδέλα (Jardin Plus).

2. Η απόλυτη τάση στα μαλλιά, που παράλληλα αποτελεί και μια timeless επιλογή, είναι το επιμελώς ατημέλητο styling. Οι hair experts παγκοσμίως προτείνουν ν’ αποφύγετε τα sleek και αυστηρά χτενίσματα και να κινηθείτε με βάση την απλότητα, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» στα χαλαρά buns και τις αλογοουρές. Απογειώστε το αποτέλεσμα με accessories, όπως floral στεφάνια, μεταλλικά headbands και unique clips (Yianni Hair Spa).

2-HVmwd.jpg
Yianni Hair Spa

3. Η μέρα αυτή σας ανήκει από κάθε άποψη και η λάμψη πρέπει να εκπέμπεται από παντού. Αναδείξτε τα άκρα σας και χαρίστε τους ένα touch φινέτσας, φορώντας ένα μοναδικό, λευκόχρυσο δαχτυλίδι με μπριγιάν. Ένα κόσμημα διαχρονικό, στο οποίο αξίζει να επενδύσετε, καθώς θα σας συντροφεύει για μια ολόκληρη ζωή (Μιχάλης Καλφίδης ).

4. Δώστε έμφαση στη λεπτομέρεια, τηρώντας τα τελετουργικά και ζητώντας από τις φίλες σας να γράψουν στο κάτω μέρος των νυφικών παπουτσιών σας μια ευχή από καρδιάς για το αισιόδοξο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας. Απολαύστε την όλη διαδικασία, διασκεδάζοντας και προκαλώντας χαμόγελα και μην αφήσετε ούτε στιγμή να πάει χαμένη!

4-WpmdF.jpg

5. Η μέρα του γάμου σας ανήκει σ’ εσάς και τον άνθρωπο της ζωής σας. Φροντίστε, λοιπόν, να την κάνετε όσο πιο ξεχωριστή γίνεται, ακόμη κι αν είστε λιγότεροι απ’ όσους αρχικά υπολογίζατε. Θέστε τα θεμέλια για το κοινό σας μέλλον, κρατήστε σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου και σχεδιάστε την κοινή σας διαδρομή. Feel the moment & enjoy life!

6. Ακολουθώντας τα πιο updated trends της εποχής, οι προτάσεις για το νυφικό καλύπτουν κάθε αισθητική απαίτηση κι αποσκοπούν να σας κάνουν να νιώσετε πιο όμορφη από ποτέ. Ευτυχώς, η εποχή σάς επιτρέπει να διαλέξετε από το πλέον minimal wedding dress έως την πιο maximal λύση, ακολουθώντας αποκλειστικά το όνειρό σας και καταλήγοντας στο ρούχο που σας ταιριάζει απόλυτα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα ενός μοναδικού υφάσματος, που ξεχωρίζει για την απαράμιλλη πολυτέλεια και τον εκλεπτυσμένο του χαρακτήρα. It’s up to you! (Γκλαβά Exclusive Bridal Project)

7. Μην ξεχνάτε τις μικρές λεπτομέρειες, που γίνονται οι κομψές πινελιές για να ολοκληρώσουν τον στολισμό και να συμβάλουν στο τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, σε μια λευκή white elegant τούρτα, που κοσμεί από μόνη της το γαμήλιο τραπέζι με τον πιο classy τρόπο, συμπληρώνετε με φίνα, αλλά εντυπωσιακά στοιχεία table ή cake decoration, σε minimal ύφος. Μια κομψή αισθητική προσθήκη κάνει πάντα τη διαφορά (Τalking Tables, Hondos Center Apollonia Politia).

8-ZtUrz.jpg
A. A. Danou

8. Για τον στολισμό του γαμήλιου τραπεζιού, οι ιδέες στο interior design προσανατολίζονται σ’ έναν λιτό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό διάκοσμο. Επικεντρωθείτε στην παλέτα των κλασικών αποχρώσεων και των μινιμαλιστικών γραμμών, επιλέγοντας κομψά σερβίτσια και κρυστάλλινα ποτήρια. Εμπιστευτείτε τους wedding planners που θα ετοιμάσουν για εσάς τα πιο φίνα σκηνικά στα intimate gatherings της φετινής χρονιά, προσφέροντας μια άκρως ατμοσφαιρική διάθεση. Ως bonus, προσθέστε χρώμα και «ζωή» με μερικά φρέσκα λουλούδια -απαραίτητη πινελιά στο γενικό θέμα για ένα παραμυθένιο αποτέλεσμα (A.A. Danou).

9. Για εσάς που αγαπάτε να ξεχωρίζετε μ’ ένα φίνο φόρεμα με ιδιαιτερότητες, όπως η soft beige απόχρωση ή λεπτομέρειες που το κάνουν μοναδικό, η επιθυμία σας σάς οδηγεί στη Bridal Collection της Max Mara, που πλαισιώνει το νυφικό με μια υπέροχη συλλογή από αξεσουάρ για τα μαλλιά, παπούτσια και ό,τι άλλο χρειάζεστε για τη μεγάλη μέρα (Max Mara).

10. Οι χώροι και τα αντικείμενα συμπληρώνουν την προετοιμασία, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την υψηλή αισθητική γύρω σας. Τα μοναδικά κρυστάλλινα βάζα του οίκου Baccarat συντροφεύουν τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής σας, αποτελώντας και τα πλέον διαχρονικά δώρα γάμου (M&M House).

11. Φροντίστε η λίστα γάμου να περιλαμβάνει όλα εκείνα που έχετε ονειρευτεί για το καινούριο σας σπίτι και τα οποία έχουν τέτοια αξία, ώστε στο πέρασμα του χρόνου να συντροφεύουν ιδανικά τη νέα σας ζωή. Είναι προορισμένα να σας θυμίζουν όμορφες στιγμές, γι’ αυτό δώστε στους αγαπημένους σας τη δυνατότητα να διαλέξουν για εσάς τα καλύτερα (Παρουσίαση).

7-kKD7h.jpg
Hondos Center Apollonia Politia

12. Oι funky details θα φτιάξουν το κέφι σ’ εσάς και τους καλεσμένους σας και θα σας χαρίσουν μια ακόμη ευκαιρία για να διασκεδάσετε. Προμηθευτείτε stickers, μπαλόνια και διάφορα άλλα αξεσουάρ, που θ’ αποτελέσουν την ιδανική, τελική πινελιά για extra festive διάθεση στη διακόσμηση (Τalking Tables, Hondos Center Apollonia Politia).

1

Must-Have

Διακοσμητικό Στοιχείο, Hondos Center Apollonia Politia SEE MORE

2

The Ring

Δαχτυλίδι, Μιχάλης Καλφίδης  BUY HERE

3

The Vase

Βάζο, Παρουσίαση BUY HERE

4

Balloons

Μπαλόνια, Hondos Center Apollonia Politia SEE MORE

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021