fbpixel

Search icon
Search
We are in this together: Πώς η βιομηχανία της μόδας συμβάλλει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού
FASHION NEWS

We are in this together: Πώς η βιομηχανία της μόδας συμβάλλει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού

Γνωρίστε όλες τις ενέργειες των μεγάλων fashion brands που στόχο έχουν να στηρίξουν την προσπάθεια των γιατρών και όχι μόνο


Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή, όπου όλη η ανθρωπότητα είναι ενωμένη και μάχεται ενάντια σ’ έναν κοινό εχθρό. Ο νέος κορωνοϊός ή γνωστός πλέον σε όλους με το όνομα Covid-19, είναι μια παγκόσμια πανδημία που έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου τον τρόπο που ζούμε. Οι κυβερνήσεις των περισσοτέρων χωρών του κόσμου έχουν επιβάλει στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο εκπαιδευτικών μονάδων, επιχειρήσεων και δημόσιων εγκαταστάσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες και ο τεράστιος κλάδος της μόδας έχει επηρεαστεί αρνητικά από την κατάσταση που επικρατεί, καθώς πάρα πολλές εταιρίες αλλά κι εμπορικά καταστήματα έχουν προχωρήσει στην επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας τους. Πολλές έχουν σταματήσει τη συνολική παραγωγή τους, προσπαθώντας να ενισχύσουν μ’ αυτό τον τρόπο τη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλούνται από τον νέο ιό.

gucci.jpg
Image source: @gucci


Όμως, καθώς ο κόσμος αγωνίζεται με μια νέα πραγματικότητα, μια σειρά από διάσημα fashion brands αποφάσισαν να «περάσουν» από την κατασκευή ρούχων σ’ αυτήν των προστατευτικών μασκών και άλλου ιατρικού εξοπλισμού, όπως μπλούζες και ποδιές για την προστασία των γιατρών που δίνουν κάθε μέρα το 100% των δυνάμεών τους για την καταπολέμηση της πανδημίας. Παρακάτω συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μία λίστα από τους οίκους, οι οποίοι με τη συμβολή τους παρέχουν τεράστια βοήθεια.

Gucci

Το ιταλικό label αποφάσισε να παρέχει 1.100.000 χειρουργικές μάσκες και 55.000 ιατρικές φόρμες. Σχεδιάζει επίσης δωρεές με σκοπό τη δημιουργία εκστρατειών που υποστηρίζουν τις προσπάθειες ανακούφισης, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και του Ταμείου Αντιμετώπισης Αλληλεγγύης του Οργανισμού Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας COVID-19. Επιπλέον, μέσω της #GucciCommunity, ζητά από τους υποστηρικτές του brand να κάνουν δωρεά στην πρωτοβουλία του ΠΟΥ, προσφέροντας στον οργανισμό πλήρη πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ελπίδα να ενισχυθούν οι επίσημες πληροφορίες για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ralph Lauren

Η αμερικανική εταιρία έχει δεσμεύσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τη προσπάθεια ανακούφισης από τον κορωνοϊό, κάτι το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά από luxury company μέχρι στιγμής. Η επιχορήγηση θα διατεθεί στο Ταμείο Αντιμετώπισης Αλληλεγγύης της COVID-19, στο Ίδρυμα Επείγουσας Βοήθειας και στο Ταμείο του Pink Pony, το οποίο υποστηρίζει ένα δίκτυο διεθνών οργανισμών καρκίνου. Ξεκινά επίσης την παραγωγή 250.000 μασκών προσώπου και 25.000 ιατρικών στολών για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, η εταιρεία προμήθευσε ένα μη ανακοινωθέν ποσό στο CFDA / Vogue Fashion Fund για να βοηθήσει τους σχεδιαστές μόδας που επλήγησαν από την οικονομική ύφεση. «Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιοι είστε ή από πού βρίσκεστε, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι», δήλωσε ο Ralph Lauren σε μια δήλωση. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουμε σημαντικά μέτρα για να βοηθήσουμε τις ομάδες και τις κοινότητές μας μέσω αυτής της κρίσης». 

ralph.jpg
Image source: @ralphlaurenhome

Prada 

Η Prada S.p.A χρηματοδοτεί τις ΜΕΘ τριών νέων νοσοκομείων στο Μιλάνο. Η ιταλική εταιρία έχει επίσης αναμορφώσει το εργοστάσιό της στην Περούτζια για να παράγει 110.000 μάσκες και 80.000 ιατρικά ενδύματα που θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της Τοσκάνης στις 6 Απριλίου.

LVMH

Ο γαλλικός όμιλος χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων του για να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες υδροαλκοολικού gel, τις οποίες θα διανείμει δωρεάν στις υγειονομικές αρχές της Γαλλίας. Έχει επίσης υποσχεθεί να δωρίσει 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου. «Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η LVMH προτίθεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κινδύνου και της έλλειψης προϊόντος στη Γαλλία και να επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευθούν από την εξάπλωση του ιού» δήλωσε η εταιρία.

Bvlgari

Μετά την καθοδήγηση της LVMH, το ιταλικό brand κοσμημάτων μαζί με την εταιρία ICR, θα παράγει περισσότερα από 100.000 μπουκάλια αντισηπτικού χεριών που θα διανεμηθούν μέσω του Ιταλικού Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Η Bvlgari έχει επίσης δωρίσει κεφάλαια στο νοσοκομείο Spallanzani, το οποίο απέκτησε ένα νέο μικροσκόπιο για έρευνες που προσπαθούν να εξαλείψουν τον νέο κορωνοϊό.

bulgari.jpg
Image source: @bulgari

Calzedonia

Η Calzedonia Group, ο ιταλικός όμιλος πίσω από τα Calzedonia, Intimissimi, Falconeri, έχει μετατρέψει τα εργοστάσιά της με σκοπό την παραγωγή μασκών και ιατρικών προστατευτικών ενδυμάτων. Η μάρκα προβλέπει ότι θα είναι σε θέση να παράγει έως και 10.000 μάσκες την ημέρα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες.

Η&Μ Group

Η H&M θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της για να παράγει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE) για δωρεά σε νοσοκομεία κι εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

«O Coronavirus επηρεάζει δραματικά τον καθένα μας και η H&M Group, όπως και πολλοί άλλοι οργανισμοί, προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση» δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Άννα Γκεντά, επικεφαλής της βιωσιμότητας της ομάδας H&M. «Βλέπουμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και πρέπει να το προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν πιο συλλογικά».

armani.jpg
image source: @giorgioarmani

Giorgio Armani

Ο Giorgio Armani χρησιμοποιεί και τα τέσσερα εργοστάσια παραγωγής του για να παράγει προστατευτικά εργαλεία για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Επιπλέον, το πολυτελές fashion house έχει ήδη δεσμεύσει 1,25 εκατομμύρια ευρώ για να δωρίσει στην Ιταλική Πολιτική Προστασία κι ένα πλήθος ιταλικών νοσοκομείων, όπως το Luigi Sacco και το Istituto Lazzaro Spallanzani στη Ρώμη. Ο Armani επίσης δώρισε έως και 2 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα νοσοκομεία της Ιταλίας στο Μπέργκαμο και στην Πιατσέντσα.

lvmh.jpg
Image source: @lvmh