fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα 8 χειμερινά αρώματα που έχουν αποδειχτεί αφροδισιακά
EDITORS' CHOICE

Αυτά είναι τα 8 χειμερινά αρώματα που έχουν αποδειχτεί αφροδισιακά

Περιμένετε ακόμα για να τα δοκιμάσετε;


Ένα από τα πιο διασκεδαστικά χαρακτηριστικά των αρωμάτων είναι η δύναμη τους να διοχετεύουν την επιθυμία. Το πως ακριβώς μυρίζει η επιθυμία, βέβαια, αποτελεί ακόμη ένα μυστήριο. Ή μήπως όχι; Αν και το άρωμα είναι υποκειμενικό, υπάρχει επιστήμη πίσω από αυτό που προκαλεί διέγερση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Και ενώ πιθανότατα σας ελκύει οποιοδήποτε άρωμα σας θυμίζει τον αγαπημένο σας, υπάρχουν ορισμένες νότες που πυροδοτούν μια βιοχημική απόκριση. Έτσι, ενώ πολλά αρώματα μπορεί να σας κάνουν turn on, τα παρακάτω αρώματα είναι αποδεδειγμένα αφροδισιακά. 

Sandalwood

aromata-afrodisiaka.jpg

Η ιατρική της Αγιουρβέδα έχει από καιρό αποδεχτεί το σανδαλόξυλο για τους διεγερτικούς του σκοπούς. Μια μελέτη του 2006 επιβεβαιώνει τις αφροδισιακές ιδιότητες του σανταλόξυλου. Όντας ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει τη διάθεση και τα πεπτικά προβλήματα. 

L’Heure Verte by Kilian, Kilian Paris, Attica BUY HERE

Vanilla

afrodisiaka-aromata.png

Η βανίλια είναι ένα πολύ γνωστό αφροδισιακό, το οποίο επιβεβαιώθηκε από μια μελέτη του 2015. Το νοσταλγικό της προφίλ είναι επίσης ανακουφιστικό, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να νιώσετε άνετα. Η βανίλια είναι ελαφριά, ζαχαρώδης και σας κάνει πιο αυθόρμητες από ποτέ.

Caramel Vanilla, Inspirations by Niki Zoniou, Zoniou BUY HERE

Jasmine

afrodisiaka-aromata.jpg

Μια μελέτη του 2015 απέδειξε ότι το γιασεμί ενισχύει τη λίμπιντο. Στις ινδουιστικές και μουσουλμανικές παραδόσεις, το γιασεμί είναι γνωστό ως το "άρωμα της αγάπης" και ακόμη και αν υπάρχει σε ελάχιστη ποσότητα σε ένα άρωμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι γλυκό και ντελικάτο ενώ όταν συνδυάζεται με έντονες μυρωδιές όπως τα άνθη λουλουδιών τότε δημιουργεί μια έκρηξη.

Black Opium Eau de Parfum Extreme, Yves Saint Laurent, Hondos Center BUY HERE

Rose

afrosidiaka-aromata.jpg

Tο τριαντάφυλλο περιέχει ινδόλη, ένα μόριο αρώματος που μοιάζει κάποιες φορές να παλεύει να διατηρήσει μια ισορροπία ανάμεσα στο φλοράλ και το ζωικό του στοιχείο. Αυτή προσθέτει "τρίξιμο" στο άρωμα, καθιστώντας το αφροδισιακό. Επιπλέον, μια μελέτη έδειξε ότι το ροδέλαιο μπορεί να είναι ένα ισχυρό διεγερτικό για τους άνδρες μειώνοντας την αναστολή, γεγονός που το καθιστά τέλειο για την απελευθέρωση της αρχής της ευχαρίστησης. 

Allegra Magnifying Rose Essence Eau De Parfum, Bvlgari, Attica BUY HERE

Ginger

afrodisiaka-aromata.webp

Εγγενές στην Ασία, το τζίντζερ είναι μια πικάντικη ρίζα που διεγείρει την ανδρική διέγερση, όπως έδειξε μια μελέτη του 2017. Το τζίντζερ έχει πολλές άλλες θεραπευτικές ιδιότητες και είναι γνωστό για την αύξηση της κυκλοφορίας, την υποβοήθηση των πονοκεφάλων και την καταπραϋντική στομαχική διαταραχή. Ένα έντονο και πιπεράτο άρωμα.

Twilly Eau Ginger EDP, Hermes, Sephora BUY HERE

Champaca

afrodisiaka-aromata-2sBkw.jpg

Ένα εξωτικό τροπικό λουλούδι που σχετίζεται με τις ανθισμένες μανόλιες, η σαμπάκα είναι τόσο δυνατή που χρησιμοποιείται ως άρωμα μίας νότας. Οι θερμαντικές της ιδιότητες την κάνουν ένα αποπνικτικό άρωμα, σημειώνει και στην ιατρική της Αγιουρβέδα, χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό τονωτικό. Ένα πικάντικο φλοράλ με κέδρους υποτόνους.

Champaca Absolute, Tom Ford, Hondos Center BUY HERE

Saffron

afrodisiaka-aromata-DOc9u.jpg

Ο κρόκος που καλλιεργείται στο Ιράν, την Ινδία και την Ελλάδα, έχει βρεθεί ότι αυξάνει τη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013. Το πικάντικο προφίλ του είναι ενεργητικό και το έλαιο σαφράν είναι γνωστό ότι θεραπεύει την κατάθλιψη. Ένα εκπληκτικά γλυκό λουλουδένιο άρωμα που χαρίζει πνευματική ηρεμία.

Confidential Saffron Lazuli, Carolina Herrera, Attica BUY HERE

Peony

floral-street-wonderland-peony-eau-de-parfum-JNmrh.jpeg


Οι κονδυλώδεις ρίζες, όπως είναι τα λουλούδια παιώνιας είναι προσαρμογόνα και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την ανδρική διέγερση, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που εξέτασε την αποτελεσματικότητα των φυτικών αφροδισιακών. Ένα λουλουδάτο, ανάλαφρο, φρουτώδες άρωμα.

Wonderland Peony, Floral Street, Sephora BUY HERE