fbpixel

Search icon
Search
Βρείτε το καλύτερο σχήμα φρυδιών σας χρησιμοποιώντας αυτές τις βασικές συμβουλές
MAKE UP

Βρείτε το καλύτερο σχήμα φρυδιών σας χρησιμοποιώντας αυτές τις βασικές συμβουλές

Οι διάσημοι καλλιτέχνες φρυδιών αποκαλύπτουν τα μυστικά τους


Πιθανότατα θα έχετε συναντήσει τη φράση "τα φρύδια είναι το πλαίσιο του προσώπου" περισσότερες από μία φορές - και η φράση είναι σίγουρα αληθινή. Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να έχει παρατηρηθεί μια έξαρση στο περιεχόμενο και τις κυκλοφορίες προϊόντων ομορφιάς που σχετίζονται με τα φρύδια, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη δύναμη των τέλεια περιποιημένων "τόξων". Στο TikTok, υπήρχε η τάση για το φρύδι με σαπούνι. Επιπλέον, πιο πρόσφατα viral λανσαρίσματα όπως το REFY Beauty Brow Sculpt και το The Brow Glue της NYX. Με την εισροή των αισθητικών και των μεθόδων styling, μπορεί να σας έχει κατακλύσει. 

Έτσι, πιθανώς αναρωτιέστε: Ποιο είναι το καλύτερο σχήμα φρυδιών για εσάς και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε μόνη σας;

Πώς να βρείτε το καλύτερο σχήμα φρυδιών για εσάς

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να ξεκινήστε αξιολογώντας το σχήμα του προσώπου σας, εξετάζοντας το μέγεθος του φρυδιού σας και χρησιμοποιώντας ως οδηγό το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας.

Προσθέτουν ότι από εδώ μπορείτε να καθορίσετε πώς και πού μπορεί να χρειαστεί να καθαριστούν ή να σκιαστούν. Είτε γεννηθήκατε με γεμάτα, πυκνά φρύδια είτε με λεπτά φρύδια, πιστεύουν ότι ο καθένας δείχνει καλύτερα με αυτό με το οποίο γεννήθηκε, και μερικές φορές αυτό απαιτεί αναγέννηση ή συμπλήρωση των περιοχών που λείπουν ή είναι αραιές.

stighmiotipo-othonis-611.png

Για να αρχίσετε να διαμορφώνετε το σχήμα, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πού ξεκινούν τα φρύδια σας, πού σχηματίζουν τόξο και πού τελειώνουν. Σημειώστε το παραπάνω διάγραμμα αν έχετε κάποιο πρόβλημα. Οι καλλιτέχνες φρυδιών επίσης να κάνετε απολογισμό της παράλληλης γραμμής του βλεφάρου και της γραμμής γωνίας τόξου. Είναι απαραίτητες για να βρείτε το πιο κολακευτικό σχήμα για τα μάτια και το πρόσωπό σας.

Η παράλληλη γραμμή των βλεφάρων είναι μια αόρατη οριζόντια γραμμή που εκτείνεται κάτω από την αρχή του φρυδιού, επεκτείνεται σε όλο το βλέφαρο και καταλήγει στην ουρά του φρυδιού. Οι ειδικοί λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι η αρχή του φρυδιού δεν φτάνει πολύ κοντά στη γέφυρα της μύτης. Αν διαπιστώσετε ότι περιττές τρίχες τρυπώνουν σε αυτή την περιοχή, τότε θα πρέπει να τις βγάλετε για να αποφύγετε να δώσετε μια "κατσουφιασμένη" όψη στο μάτι.

Αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένες, συνιστούμε πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να επιτύχετε το καλύτερο σχήμα φρυδιών για τα χαρακτηριστικά σας. 

Ποια προϊόντα και εργαλεία πρέπει να έχετε;

Αν σκοπεύετε να διαμορφώσετε τα φρύδια σας μόνη σας, καλό είναι να έχετε ένα τσιμπιδάκι για να βγάζετε τις τρίχες από τη θέση τους, ένα ψαλίδι με καμπυλωτή λεπίδα για να κόβετε τις τρίχες και ένα βουρτσάκι που να αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ μαλακού και σκληρού για το βούρτσισμα των φρυδιών.

snapinstaapp-448993066-454289403905645-6129341286685149940-n-1080.jpg

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να διαμορφώσετε τα δικά σας φρύδια;

Τώρα που βρήκατε το ιδανικό σχήμα και συγκεντρώσατε τα εργαλεία σας, ήρθε η ώρα να πιάσετε δουλειά. Για αρχή, οι ειδικοί λένε ότι ο φυσικός φωτισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πάντα ο καλύτερος. Καυτή συμβουλή: Μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι μαλακό και ελαστικό, είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βγάλετε τα φρύδια σας. Επιπλέον, προτείνει να χρησιμοποιείτε έναν μη μεγεθυμένο καθρέφτη, γιατί αν είστε πολύ μεγεθυμένες, θα δείτε μια εκδοχή των φρυδιών σας που είναι υπερκριτική. Είναι σημαντικό να βλέπετε ολόκληρο το πρόσωπο και όχι μόνο τα φρύδια σας.

Επίσης, δεν πρέπει να μπαίνετε στη διαμόρφωση χωρίς σχέδιο και γνωστό τελικό στόχο. Αν απλώς καθαρίζετε τα φρύδια σας και αφήνετε κάποιες περιοχές να αναπτυχθούν, οι ειδικοί συνιστούν πάντα να γεμίζετε πρώτα το φρύδι σας στο επιθυμητό σχήμα και στη συνέχεια να βγάλετε τις τρίχες που δεν έχουν αυτό το σχήμα.

Αφού χαρτογραφήσετε και αξιολογήσετε τις ανάγκες σας, προετοιμάστε το δέρμα για το τσιμπιδάκι εφαρμόζοντας το λάδι σας. Οι experts αναφέρουν ότι αυτό είναι σημαντικό για τη λίπανση των θυλάκων και τη απαλότητα του δέρματος, ώστε να δημιουργηθεί μια ευκολότερη και λιγότερο επώδυνη εμπειρία με την αποτρίχωση.

snapinstaapp-434950811-26029293436669448-6204443982199094043-n-1080.jpg

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα για εκρίζωση. Πριν χρησιμοποιήσετε το τσιμπιδάκι, τραβήξτε το φρύδι σας τεντωμένο προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας και στη συνέχεια πιάστε κάθε τρίχα κοντά στη ρίζα. Απομακρυνθείτε από τον καθρέφτη σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποκτήσετε προοπτική και να αποφύγετε το υπερβολικό τσίμπημα. Εάν υπάρχουν τρίχες που είναι αμφισβητούμενες, αντί να τις βγάλετε, δοκιμάστε να συμπληρώσετε τυχόν αραιές περιοχές για να δημιουργήσετε ένα πιο ομοιόμορφο φρύδι, καθώς ίσως αυτές οι τρίχες να γεμίσουν στον επόμενο κύκλο ανάπτυξης.

Το επόμενο βήμα είναι το κούρεμα, αλλά μην υπερβάλετε! Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από ένα υπερβολικά βγαλμένο φρύδι είναι ένα υπερβολικά κομμένο φρύδι. Το υπερβολικό κόψιμο του φρυδιού μπορεί να αφαιρέσει το πιο όμορφο μέρος του φρυδιού, τον φυσικό χαρακτήρα. 

Για να κόψετε τα φρύδια σας, βουρτσίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω χρησιμοποιώντας το σφουγγαράκι και κόψτε μόνο τις μακρύτερες τρίχες που ξεπερνούν την πάνω γραμμή των φρυδιών. Για μια φυσική εμφάνιση, προτείνεται να κόβετε τις τρίχες μία κάθε φορά, ώστε να μπορείτε να αυξομειώσετε το μήκος. 

Μόλις μάθετε να διαμορφώνετε τα φρύδια σας και βρείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα, δεν θα έχετε πρόβλημα να διατηρήσετε το look σας!