fbpixel

Search icon
Search
Βραβεία Emmy 2020:  Η απροσδόκητη εμφάνιση των Friends, οι μεγάλοι νικητές και το virtual red carpet
PEOPLE & MOMENTS

Βραβεία Emmy 2020: Η απροσδόκητη εμφάνιση των Friends, οι μεγάλοι νικητές και το virtual red carpet

Μια λαμπερή βραδιά που πραγματοποιήθηκε εναρμονισμένη με τις νέες συνθήκες -ωστόσο γεμάτη χαμόγελα κι εκπλήξεις


Μπορεί τα φετινά πολυαναμενόμενα βραβεία Emmy να χαρακτηρίζονταν από μια διαφορετική αύρα, που αντικρούει το ένδοξο παρελθόν τους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αυτή η λαμπερή τελετή δεν έχασε την χολιγουντιανή αίγλη και την ανάγκη της για ανάδειξη των καλύτερων shows κι εκπομπών της αμερικάνικης τηλεόρασης και αυτήν τη χρονιά. 

Μπορεί οι περισσότεροι από τους εκθαμβωτικούς καλεσμένους να έμειναν σπίτι -επιλέγοντας παρόλα αυτά μερικές από τις πιο αγαπημένες μας fashion δημιουργίες, τις οποίες θα απολαύσετε παρακάτω-, ωστόσο ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία και καυστικό χιούμορ για 3η φορά στην ιστορία της πολυετούς καριέρας του τα επιτυχημένα βραβεία. Στο άδειο από θεατές Staples Center, ο εμπνευσμένος κωμικός παρουσιαστής, που αγαπάει όσο κανένας την τηλεόραση, καλωσόρισε το κοινό μαζί με τον ηθοποιό Jason Bateman, σε μια ασυνήθιστη βραδιά βραβεύσεων, που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλες, καθώς κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν συνδέσεις με 130 διαφορετικά σημεία, σε δέκα χώρες του κόσμου.

Οι διοργανωτές είχαν προσέξει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, αφού ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι στους νικητές είχε σταλεί ένα kit με κάμερα, με το οποίο κατάφεραν να συνδεθούν online για να πουν τον ευχαριστήριο λόγο τους, ενώ αμέσως μετά μεταφέρονταν σε ένα ψηφιακό press room, όπου έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σε ένα μοναδικά απολαυστικό βίντεο, το οποίο παίχτηκε στην έναρξη της τελετής, εμφανίζονταν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, οι οποίοι έδειξαν στο κοινό τι έκαναν από την αρχή της πανδημίας. 

Μεταφερόμενοι στο κλίμα των απονομών, η διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix μπορεί να είχε κατακτήσει τις περισσότερες υποψηφιότητες, παρόλα αυτά έφυγε με 21 βραβεία από τη βραδιά, πίσω από την HBO που σάρωσε με 30 στον αριθμό νίκες. Καλύτερη κωμική σειρά αναδείχθηκε το Schitt's Creek με 9 αγαλματίδια, το Watchmen βραβεύτηκε ως η καλύτερη mini series με 11 βραβεία και το Succession παρέλαβε το Emmy της καλύτερης δραματικής σειράς μαζί με ακόμη τρεις διακρίσεις. 

1-tgFPc.jpg
Schitt's Creek

Στην κατηγορία του καλύτερου documentary διακρίθηκε το The Last Dance για τη ζωή και την ονειρική πορεία του Michael Jordan στο ΝΒΑ, ενώ το Saturday Night Live έλαβε το Emmy για "Variety Sketch Series". Τέλος, το RuPaul's Drag Race πήρε το βραβείο του καλύτερου διαγωνιστικού reality, ενώ το Last Week Tonight με τον John Oliver αναδείχθηκε στο πιο αγαπημένο talk show.

Highlight της βραδιάς αποτέλεσε η νίκη της εκπληκτικής νεαρής Αμερικανίδας ηθοποιού Zendaya για τη σειρά Euphoria, η οποία έγινε η μικρότερη σε ηλικία ηθοποιός που διακρίνεται για Emmy A' γυναικείου ρόλου σε drama series. Φανερά συγκινημένη, μέσα από live σύνδεση δε δίστασε να ευχαριστήσει το κοινό και να πανηγυρίσει ανάμεσα στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Στιγμή έκπληξη των βραβείων -όπως ήταν φυσικό- προκάλεσε το απίστευτο reunion των Friends, Jennifer Aniston, Courteney Cox και Lisa Kudrow, οι οποίες υποδέχτηκαν τον Kimmel μαζί στο σπίτι, θυμίζοντάς μας εμβληματικές στιγμές της πιο αγαπημένης σειράς όλων των εποχών, που πρόκειται κι επίσημα να βγει με νέο επεισόδιο στον αέρα. Και όλα αυτά, αφού πρώτα η Aniston πρώτα παρουσίασε ένα βραβείο από το studio! 

Μπορεί ο συγκεκριμένος θεσμός να πραγματοποιήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος του ψηφιακά, τηρώντας όλα τα μέτρα που επιβάλλει το social distancing, ωστόσο ποιος είπε ότι δεν υπήρξαν εκθαμβωτικές εμφανίσεις, που μας θύμισαν ένα υπέροχο διαδικτυακό red carpet. Ας τις απολαύσουμε...



Αναλυτικά όλοι οι νικητές της μεγάλης βραδιάς: 

  • Καλύτερη δραματική σειρά: Succession (HBO)
  • Καλύτερη κωμική σειρά: Schitt's Creek (Pop)
  • Α΄ ανδρικός ρόλος σε δράμα: Jeremy Strong, Succession
  • Α΄ γυναικείος ρόλος σε δράμα: Zendaya, Euphoria
  • Α΄ ανδρικός σε κωμωδία: Eugene Levy, Schitt’s Creek
  • Α΄ γυναικείος σε κωμωδία: Catherine O’Hara, Schitt’s Creek
  • Β΄ ανδρικός σε δράμα: Billy Crudup, The Morning Show
  • Β΄ γυναικείος σε δράμα: Julia Garner, Ozark
  • Β΄ ανδρικός σε κωμωδία: Daniel Levy, Schitt’s Creek
  • Β΄ γυναικείος σε κωμωδία: Annie Murphy, Schitt’s Creek
  • Καλύτερη mini σειρά: Bad Education (HBO)
  • Α΄ ανδρικός σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Mark Ruffalo, I Know This Much Is True
  • Α΄ γυναικείος σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Regina King, Watchmen
  • Β΄ ανδρικός σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Yahya Abdul-Mateen II, Watchmen
  • Β΄ γυναικείος σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση: Uzo Aduba, Mrs. America