fbpixel

Search icon
Search
Βλεφαροπλαστική: H ανανέωση που χρειάζεται το βλέμμα σας
MAGAZINE

Βλεφαροπλαστική: H ανανέωση που χρειάζεται το βλέμμα σας

Η Πλαστικός Χειρουργός Γεωργία-Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, συνεργάτης της Εuromedica γενική κλινική Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής Α.Π.Θ., μας εξηγεί πώς η βλεφαροπλαστική μπορεί να τις διορθώσει


Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών χάνει την ελαστικότητά της και παρουσιάζει σημάδια κούρασης και γήρανσης. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως προκύπτουν από περίσσεια λίπους και δέρματος που υφίστανται στο συγκεκριμένο σημείο και επιβαρύνουν την όψη του βλέμματος. Τη λύση δίνει η βλεφαροπλαστική, μία μέθοδος ενάντια στη γήρανση, που προσφέρει στο βλέμμα την αναζωογόνηση που χρειάζεται. Πρόκειται για επέμβαση που βοηθά στη βελτίωση της εικόνας των βλεφάρων και κατ’ επέκταση στη συνολική εμφάνιση των γυναικών και των αντρών που την επιλέγουν.

Ποια είναι τα οφέλη της;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα άνω είτε στα κάτω βλέφαρα ή και στις δύο ανατομικές περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου. Η συγκεκριμένη θεραπεία συνιστά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του λίπους που βρίσκεται μέσα και κάτω από τον οφθαλμικό βολβό και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις «σακούλες» που δημιουργούνται στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα να αποκατασταθεί το χαλαρό δέρμα που παρουσιάζεται στο άνω βλέφαρο με τη μορφή αναδιπλώσεων και πολλές φορές δυσχεραίνει την όραση του ατόμου (δερματοχάλαση). Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται επίσης η εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων στο κάτω βλέφαρο, και συνεπώς, η ολοκληρωμένη ανανέωση του βλέμματος και του προσώπου του ατόμου.

shutterstock-1695417619.jpg

Η σημασία της κλινικής εξέτασης

Η κλινική εξέταση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η εμφάνιση του πτωτικού άνω βλεφάρου μπορεί να οφείλεται σε χαλάρωση της επιδερμίδας του μετώπου ή πτώση του φρυδιού. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να προηγηθεί η διόρθωση των αιτιών με κάποιου είδους επέμβαση και έπειτα να ακολουθήσει η θεραπεία της βλεφαροπλαστικής, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Θα πρέπει επίσης να εξεταστεί αν η πτώση του άνω βλεφάρου και ο περιορισμός της όρασης προκαλείται από κάποια δυσλειτουργία του μυός που σηκώνει το βλέφαρο (ανελκτήρας). Η συγκεκριμένη βλάβη απαιτεί άλλου είδους επέμβαση για να αποκατασταθεί, η οποία θεωρείται επανορθωτική χειρουργική πράξη.

Είναι ασφαλής τεχνική; Πώς εφαρμόζεται;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος πλαστικής χειρουργικής. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στην περίπτωση που αφορά μόνο στα άνω ή μόνο στα κάτω βλέφαρα, ενώ συνιστάται η μέθη, αν πρόκειται να γίνει και στις δύο περιοχές, ώστε να διασφαλιστεί η άνεση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Παράλληλα, οι τομές που δημιουργούνται είναι πολύ ευνοϊκές και επουλώνονται εξ' ολοκλήρου με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες. Τις πρώτες 48 ώρες υπάρχει οίδημα, καθώς και μώλωπες, που, όμως, εξασθενούν σταδιακά μετά την πρώτη εβδομάδα. Πρόκειται για μια θεραπεία που εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα με μακροχρόνια διάρκεια.

15.jpg

Ευχαριστούμε τη Γεωργία-Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, Πλαστικό Χειρουργό, Συνεργάτιδα της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Info: Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, Μαρίας Κάλλας 11, 54645 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 895100 / 6938 415488, genikikliniki.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023