fbpixel

Search icon
Search
Vintage shopping: Ο οίκος Valentino λέει ένα μεγάλο «ναι» κι ο κόσμος της μόδας μπαίνει σε μία νέα εποχή
FASHION NEWS

Vintage shopping: Ο οίκος Valentino λέει ένα μεγάλο «ναι» κι ο κόσμος της μόδας μπαίνει σε μία νέα εποχή

Σπουδαίες πρωτοβουλίες από τα μεγαλύτερα brands του κόσμου


Όπως όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι κι ο κόσμος της μόδας εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Τα τελευταία χρόνια, το vintage shopping αποκτά όλο και περισσότερους fans, με στόχο τη μείωση της υπερκατανάλωσης. Η αγορά μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδυμάτων κι αντικειμένων, αποτελεί αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων και δεν είναι τυχαίο, ότι πλέον μεγάλα brands ακολουθούν το συγκεκριμένο δρόμο και προσαρμόζονται σε μία νέα πραγματικότητα. Ο οίκος Valentino είναι ένας από αυτούς, κάνοντας δυναμή είσοδο στην vintage αγορά, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να κάνει ένα ταξίδι στο... παρελθόν, κάνοντας δικά του pieces που έχουν τη δική τους, ξεχωριστή αξία. Μία σπουδαία πρωτοβουλία, που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, όπως αυτές των οίκων Gucci και Jean Paul Gaultier.

Ο χώρος της μόδας στέλνει το δικό του μήνυμα!

Ο Maison Valentino μπαίνει σε μία νέα εποχή

Ο οίκος Valentino ανακοίνωσε το πρότζεκτ Valentino Vintage, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για τους καταναλωτές. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο ιταλικός οίκος κι ο creative director, Pierpaolo Piccioli συμφώνησαν με μερικά vintage καταστήματα σε συγκεκριμένα σημεία του κόσμου, προκειμένου να έχουν πλέον τη δυνατότητα όσοι διαθέτουν vintage pieces του οίκου, να επισκέπτονται τις boutique και να υποβάλλουν τα αντικείμενά τους, παίρνοντας ένα voucher που θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε νέες αγορές τους. Αρχικά, οι ιδιοκτήτες vintage αντικειμένων, μπαίνοντας στον ιστότοπο του οίκου που εδρεύει στη Ρώμη, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις τέσσερις διεθνείς boutique στη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο.


Από εκεί και πέρα, αφού έρθουν σε επικοινωνία με κάποιο από αυτά, θα πρέπει να στείλουν φωτογραφίες των pieces που έχουν στην κατοχή τους, προκειμένου να λάβουν σαν απάντηση, μία πλήρη αξιολόγηση για κάθε ένα από αυτά. Το last step της συγκεκριμένης διαδικασίας, προβλέπει ένα ραντεβού με τους ανθρώπους του brand, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώλησή των items κι από εκεί και πέρα, θα αποκτούν ένα voucher, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε νέες αγορές τους σε επιλεγμένα καταστήματα στην πόλη όπου βρίσκονται. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο του 2022, θα ξεκινήσει κι η δεύτερη φάση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Τα vintage stores, θα ξεκινήσουν την πώληση αυτών των αντικειμένων, με τον διάσημο οίκο μόδας να γιορτάζει την πλούσια ιστορία του με τον καλύτερο τρόπο.

pierpaolo-picciolo-valentino-fall-2021-couture-interview-04.jpg

Ο οίκος Gucci έγραψε ιστορία

Ο Alessandro Michele, κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω του στη διάρκεια του Fashion Week στο Μιλάνο, καθώς αποκάλυψε τη δημιουργία ενός νέου project που τιμά τα vintage pieces. Ο σπουδαίος σχεδιαστής, δημιούργησε την πλατφόρμα του Vault, μέσω της οποίας θα πωλούνται second-hand ρούχα κι αξεσουάρ, τα οποία -προφανώς- έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση κι έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία με το πέρασμα των χρόνων. Κάθε μήνα, επιλέγονται 30 είδη, τα οποία θα βγαίνουν σε έκπτωση, με τις συλλογές αυτές να περιλαμβάνουν τσάντες, βαλίτσες, κασκόλ και πολλά άλλα, που δημιουργήθηκαν την περίοδο από το 1960 έως το 1980. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα ρούχα και τα παπούτσια, που θα μπορούν να προσθέτουν στη συλλογή τους άνθρωποι που αγαπούν τα vintage pieces, κάνοντάς τα δικά τους σε προνομιακές τιμές. 

titlo-mIgpK.jpg

Ο Michele επέλεξε 13 ταλαντούχους νέους, που δημιουργούν exclusive κομμάτια και μεταξύ αυτών, είναι οι Bianca Saunders, Boramy Viguier, Charles de Vilmorin, Collina Strada, Cormio, Gui Rosa, Ahluwalia, Shanel Campbell, Stefan Cooke, JordanLuca, Yueqi, Rave Review και Rui Zhou, με τον οίκο Gucci να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, που συγκέντρωσε από την πρώτη στιγμή πολλά, διθυραμβικά σχόλια, με τον κόσμο της μόδας να... αγκαλιάζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Jean Paul Gaultier: Vintage pieces προς ενοικίαση

Ένας ακόμη άνθρωπος του χώρου της μόδας, που δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα νέο περιβάλλον, είναι ο Jean Paul Gaultier. Ο διάσημος σχεδιαστής, έχει αποσυρθεί από το χώρο της μόδας, ωστόσο το brand του εξακολουθεί να μετράει εκατομμύρια fans σε κάθε σημείο του πλανήτη, που προσπαθούν να κάνουν δικά τους pieces από τις collection του. Η προσπάθειά τους, γίνεται πλέον λίγο πιο εύκολη, καθώς όπως έγινε γνωστό το πασίγνωστο brand δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να νοικιάσει μερικά από τα πιο iconic κομμάτια του. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζοντας το e-shop του, ο οίκος Gaultier έχει επιλέξει -αρχικά- 30 κομμάτια από διάφορες collection του από τις δεκαετίες των 80s και 90s, που φέρουν την υπογραφή του εμβληματικού σχεδιαστή, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται σύντομα να προστεθούν στη συγκεκριμένη συλλογή πολλά ακόμη pieces. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος θα μπορεί να νοικιάσει όποια από αυτά επιθυμεί, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 150€ και να φτάνουν ως τα 700€. 

28-3.jpeg

Ο χώρος της μόδας προχωράει κι εξελίσσεται και το σίγουρο είναι, πως τα επόμενα χρόνια, όλο και περισσότερα brands θα ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μονοπάτι. Οι καταναλωτές κάνουν μία μεγάλη στροφή στα vintage κομμάτια κι οι μεγάλοι οίκοι, προσαρμόζονται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Άλλωστε, με το βάρος της κλιματικής αλλαγής να μεγαλώνει, η κυκλική μόδα είναι πιο must από ποτέ!