fbpixel

Search icon
Search
Villa Brown Ermou: Το boutique ξενοδοχείο της Αθήνας που θυμίζει Great Gatsby
INTERIORS

Villa Brown Ermou: Το boutique ξενοδοχείο της Αθήνας που θυμίζει Great Gatsby

Σχεδιασμένο από τους Urban Soul Project


H Villa Brown Ermou, σχεδιασμένη από τους Urban Soul Project, είναι ένα boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Πετράκη στην περιοχή του Συντάγματος στην Αθήνα.Ένα κτίσμα μοναδική αρχιτεκτονικής, που προσφέρει στους επισκέπτες μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής.

Στεγάζεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '50. Το γεγονός αυτό κάνει το ξενοδοχείο να ισορροπεί φανταστικά ανάμεσα στο σήμερα και το χθες. Ο μοντέρνος τρόπος που προσεγγίστηκε από το αρχιτεκτονικό studio, έχει προσφέρει μια απόλυτα ενημερωμένη όψη σε κάθε γωνιά του παλιού κτιρίου κι αυτό γίνεται εμφανές όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή.

Με αναφορές από τον σχεδιασμό ενός γαλλικού bistrot, ο κάθε χώρος του ξενοδοχείου αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα για το πώς η πολυτέλεια μπορεί να αποτυπωθεί με τον πιο εκλεπτυσμένο και up to date τρόπο. Συνδυάζοντας την parisian φινέτσα με το design που ανταποκρίνεται σε κάθε πιθανή ανάγκη των φιλοξενούμενων, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αξιοθαύμαστο έργο, το οποίο δε χορταίνουμε να βλέπουμε!

287243543.jpg


Η εμπορική προσέγγιση για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ήταν η τοποθέτησή ως ένα boutique ξενοδοχείο, με αστικές καταβολές. Σε αυτή την κατεύθυνση, το πρότυπο του γαλλικού bistrot και ενός αστικού ευρωπαϊκού διαμερίσματος υπήρξαν οι αναφορές για τον σχεδιασμό. Στο ισόγειο βρίσκεται το μπαρ και οι χώροι υποδοχής του ξενοδοχείου, το οποίο σχεδιάστηκε ως σύγχρονο γαλλικό μπιστρό και στους ορόφους αναπτύσσονται 16 συνολικά δωμάτια.

Η κύρια όψη του ανοίγει, δημιουργώντας εξωστρεφή σχέση με τον πεζόδρομο, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται αίθριο που επιτρέπει στο φυσικό φως να μπαίνει στο χώρο του εστιατορίου. Το ξύλινο δάπεδο, τα βελούδινα υφάσματα, οι λεπτομέρειες από ορείχαλκο, η χρήση λευκού και μαύρου μαρμάρου στο μπαρ και επιμέρους σημεία, τα γύψινα γεωμετρικά διακοσμητικά στην οροφή, τα καθίσματα αλλά και τα έργα τέχνης, συνθέτουν ενδιαφέρουσες εικόνες και συντελούν στη σύνθεση του περιβάλλοντος.

Ένα συνονθύλευμα από διάφορα στοιχεία που πρωταγωνιστούν από χώρο σε χώρο, απογειώνει τις αισθήσεις και δίνει την αίσθηση ενός περιβάλλοντος που βγήκε απευθείας από το παρελθόν, με όλη την πολυτέλεια και την αίγλη που τότε πρωταγωνιστούσε.

villa-brown-ermou-bar-sitting-area.jpg


Πρόκειται για έναν χώρο που μάλλον βιώνεται παρά περιγράφεται με λέξεις. Η ιδέα είναι για τους επισκέπτες να αισθάνονται αμέσως σαν στο σπίτι τους, αλλά ταυτόχρονα, να βιώσουν έναν άλλον κόσμο της κομψότητας και του αισθησιασμού. Συνδυάζοντας παραδοσιακά στοιχεία και το σύγχρονο, αυτό το νεοκλασικό σπίτι αποτελείται από έξι ξεχωριστά σχεδιασμένες σουίτες. Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό σε χαρακτήρα και θέμα, αλλά με ένα ενοποιητικό στοιχείο απλότητας και άνεσης.

Ένα περιβάλλον σχεδιασμένο να προσφέρει πολύ περισσότερα από τις πρακτικές λειτουργίες ενός ξενοδοχείου. Είναι πραγματικά μοναδική η αίσθηση που μπορεί να νιώσει κανείς στο κέντρο της Αθήνας, μιας και τα vibes του Παρισιού είναι έντονα με κάθε πιθανό τρόπο -από το φανταστικό interior design με το απίστευτα εξυπηρετικό service.

villa-brown-ermou-entrance-corridor.jpg

About

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Λονδίνο, η Urban Soul Project διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα. Η Urban Soul Project είναι ένα πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο και στούντιο σχεδιασμού που προσφέρει υπηρεσίες αρχιτεκτονικής, εσωτερικής διακόσμησης, οικοδομικών αδειών κι εγκρίσεων για ξενοδοχεία, γραφεία, εμπορικά και οικιστικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιουργήθηκε με βάση την ιδέα της ενότητας μεταξύ σχεδιασμού και κατασκευής.

Περιλαμβάνει ομάδα από διάφορα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτόνων, πολιτικών και ηλεκτρολόγων μηχανικών, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και διαχειριστές έργων. Στόχος του είναι να συνδυάσει μοντέρνο και παραδοσιακό σχεδιασμό με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας κατασκευής μέσω νέων τεχνολογιών, υλικών και τεχνικών vintage. Το όραμά τους είναι να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός οικιστικού ή εμπορικού έργου.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Spyros Hound Photography, Vangelis Pateraki