fbpixel

Search icon
Search
Villa Balbiano: Μια ματιά στην επιβλητική βίλα του House of Gucci στη λίμνη Como
ESCAPE

Villa Balbiano: Μια ματιά στην επιβλητική βίλα του House of Gucci στη λίμνη Como

Το κινηματογραφικό σπίτι των Gucci όπου έγιναν τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας


Με το trailer να έχει κυκλοφορήσει, έχοντας συγκεντρώσει από τώρα τις καλύτερες κριτικές και κάνοντάς μας να ανυπομονούμε, η ταινία "House of Gucci" -βασισμένη στην αληθινή ιστορία των Gucci- με πρωταγωνιστές τη Lady Gaga και τον Adam Driver, έρχεται τον Νοέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από τα πρώτα κιόλας πλάνα αλλά και βάσει της πλοκής, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μια παραγωγή που θα αναδεικνύει τη χλιδή της δεκαετίας του '80 και του '90, κάτι που ξεκινά από το σκηνικό στο οποίο θα διαδραματίζεται.

Η Villa Balbiano του 16ου αιώνα βρίσκεται στο Ossuccio της Λομβαρδίας, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Como, είναι η κινηματογραφική κατοικία της οικογένειας Gucci, μέσα στην οποία είδαμε πολλές σκηνές στο trailer αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό. Η αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει το story, μπορούμε να πούμε σιγουριά πως ταιριάζει με αυτό το σπουδαίο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή και η γοητεία του είναι πραγματικά ασύλληπτη.

house-of-gucci.jpg


Αναφορικά με τη βίλα, διατηρείται σε άψογη κατάσταση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως τις υπερπολυτελείς σουίτες της -σχεδιασμένες από τον φημισμένο Jacques Garcia- την ιδιωτική προβλήτα, τον περιποιημένο κήπο, τις τοιχογραφίες που μετρούν πέντε αιώνες ζωής, αλλά και με άλλα updated facilities, όπως το αξιόπιστο WiFi και τις wellness υπηρεσίες. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη έπαυλη λαμβάνουν χώρα πολλά glam events, όπως γάμοι ή after wedding parties.

Η Villa Balbiano λειτουργεί σαν ένας επίγειος παράδεισος προς ενοικίαση και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περάσει ένα ή περισσότερα βράδια στους χώρους του, απολαμβάνοντας λίγη από τη χλιδή που μπορεί να προσφέρει αλλά και βιώνοντας μια αυθεντική εμπειρία πολυτέλειας. Το βασικότερο highlight του κτίσματος είναι πως δίνει την αίσθηση πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε η παραμικρή αλλαγή από τους περασμένους αιώνες, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται απίστευτα στο σήμερα.

8fa66533e8bd475898cd7411f3abe241.png


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της βίλας, η luxurious αίσθηση είναι αυτή που ορίζει το όλο σκηνικό, που φαντάζει χαοτικό. Από χώρο σε χώρο, η επιβλητική διακόσμηση έχει τον τρόπο να «κόβει» την ανάσα, τη στιγμή που η θέα που προσφέρεται από τα παράθυρα και αντικρίζει τη λίμνη είναι πραγματικά συγκλονιστική. Η αρχοντιά κυριαρχεί ακόμα και στην παραμικρή γωνία, παραπέμποντας σε ένα σύγχρονο παλάτι με επιρροές από περασμένους αιώνες.

Όπως είναι προφανές, οι μεγάλοι πολυέλαιοι και τα σκαλιστά σχέδια στις οροφές υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο και ιδίως στους living χώρους. Αντίκες και τεράστιοι χρυσοί καθρέφτες κοσμούν το κάθε σημείο και το μετατρέπουν σε μια ξεχωριστή γωνιά που εκπέμπει έντονα την αίσθηση του πλούτου. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα περίτεχνα διακοσμητικά βγαλμένα από άλλη εποχή, δίνουν διάσταση στις κενές επιφάνειες, τη στιγμή που το όλο κλίμα ενισχύεται χάρη στα «ζεστά» χρώματα, τις χειροποίητες μοκέτες και τον προσεγμένο φωτισμό.

villa-balbiano-lake-como-exterior-from-lake.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της πανέμορφης βίλας!