fbpixel

Search icon
Search
Valentine’s Day: 6+1 ταινίες που θα σας συντροφεύσουν αν είστε single
ARTS & CULTURE

Valentine’s Day: 6+1 ταινίες που θα σας συντροφεύσουν αν είστε single

Περάστε διαφορετικά αυτήν την ημέρα


Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και σιγά σιγά όλοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο κλίμα της συγκεκριμένης ημέρας. Είναι υπέροχο το συναίσθημα του να είστε σε σχέση, ωστόσο υπέροχο είναι να είστε ακόμα και single, απολαμβάνοντας την ελευθερία σας. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να γιορτάσετε τη φετινή απόλυτη lovers' day; Μα φυσικά, να απολαύσετε μια άκρως διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα ταινία, παρέα με ένα ποτήρι κρασί και γευστικά finger foods τις επιλογής σας. Μπορεί οι ρομαντικές κομεντί που μιλούν για τον έρωτα να είναι πολλές, ωστόσο υπάρχει και μία πληθώρα προτάσεων για όλους όσους θέλουν να «γιορτάσουν» τη single ζωής τους!

Παρακάτω θα ανακαλύψετε όλες τις Anti-Valentine’s Day ταινίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά και για περισσότερα από ένα βράδυ!

Ηow to be single

valentines-day.jpg

Σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία η Dakota Johnson και η Rebel Wilson εξερευνούν τον έρωτα και τις σχέσεις σε μία πόλη γεμάτη μοναχικές καρδιές, όπως η Νέα Υόρκη. Μέσα από τρελά ξενύχτια και περιπέτειες, οι δύο χαρακτήρες θα μάθουν πως να είναι single σε έναν κόσμο που η αγάπη έχει πολλές διαφορετικές μορφές και εκδηλώσεις. Η ταινία αναρωτιέται γιατί να περνάς ραντεβού σε ασφυκτικά εστιατόρια, ενώ μπορείς να διασκεδάζεις με τις κολλητές σου;

Gone Girl

valentines-day-2.jpg

Μερικές φορές η αγάπη γίνεται παρανοϊκή και σκοτώνει. Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του (Rosamund Pike), ο σύζυγος της (Ben Affleck) βρίσκεται στη δίνη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τον θέλουν να την έχει δολοφονήσει. Αυτό το καθηλωτικό θρίλερ, δείχνει τι μπορεί να πάει στραβά σε μία σχέση που ο άνδρας είναι απαθής και η γυναίκα ψυχολικά ασταθής. 

Someone great

valentines-day-3.jpg

Αν είστε ελεύθερες, γιατί μόλις βγήκατε από μία μακροχρόνια σχέση, τότε αυτή η ταινία του Netflix μπορεί να σας συγκινήσει, αλλά και να σας βοηθήσει στην επούλωση. H Gina Rodriguez υποδύεται την Jenny μία νεαρή γυναίκα, που ο χωρισμός μετά από 9 χρόνια την οδηγεί στη μετανάστευση. Το τελευταίο βράδυ πριν την αναχώρηση της θα περάσει μία ξέφρενη βραδιά γεμάτη περιπέτειες μαζί με τις δύο κολλητές της φίλες. Η κωμωδία εξερευνά την αγάπη, την απώλεια, την ωρίμανση και τον ισχυρό δεσμό της φιλίας.

Marriage Story

valentines-day-4.jpg

Η δραματική ταινία του Netflix, που χάρισε στη Scarlett Johansson την υποψηφιότητα για Όσκαρ Β΄γυναικείου ρόλου, θα σας δώσει μία εσωτερική και συμπονετική ματιά στο διαζύγιο ενός ζευγαριού, το οποίο προσπαθεί να σώσει την έννοια της οικογένειας για χάρη του παιδιού τους. Η παρουσίαση της έντονης διαδικασίας ενός διαζυγίου είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική και καθαρτική, αφού ο σκηνοθέτης Noah Baumbach χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία από το διαζύγιο για να διηγηθεί την ιστορία.

The first wives club

valentines-day-5.jpg

Καλώς ορίσατε στο κλαμπ των χωρισμένων γυναικών, αν ψάχνετε για μία πιο ανάλαφρη πρόταση. Ο θάνατος ενός παλιού συμμαθητή τους, θα φέρει κοντά τρεις χωρισμένες φίλες (Goldie Hawn, Bette Midler, Diane Keaton). Η συνάντηση τους θα τους δώσει την ιδέα να κυνηγήσουν και να εκδικηθούν τους πρώην συζύγους τους, που τις παράτησαν για νεότερες γυναίκες.

Get out

valentines-day-6.jpg

Αν θέλετε να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα των χωρισμών και των σχέσεων, μπορείτε να επιλέξτε το οσκαρικό θρίλερ του Jordan Peele. Σε αυτή την ταινία ένας νεαρός αφροαμερικανός θα επισκεφθεί με τη λευκή κοπέλα του, τους γονείς της. Ξαφνικά, όμως τα πράγματα θα πάρουν μία ανατριχιαστική και τρομακτική τροπή και θα σας υπενθυμίσουν ότι το να είσαι single έχει και τα καλά του.

Legally Blonde

valentines-day-7.jpg

Η iconic ταινία του 2001, ακολουθεί την Elle (Reese Witherspoon), μία νεαρή γυναίκα που ενδιαφέρεται για τη μόδα και είναι ενεργό μέλος μιας αδελφότητας, αφήνει τα πάντα για να ακολουθήσει το πρώην αγόρι της στη νομική του Harvard και να του αποδείξει ότι έχει το μυαλό. Όμως, στη σχολή θα ανακαλύψει ότι είναι πολλά περισσότερα από μία όμορφη γυναίκα και θα αφοσιωθεί στο κυνήγι μίας επιτυχημένης καριέρας, που δεν εξαρτάται από κανέναν άνδρα.