fbpixel

Search icon
Search
Vacay mode on: 7+1 παραλίες με εξωτική ομορφιά στην Χαλκιδική που πρέπει να επισκεφθείτε
TRAVEL

Vacay mode on: 7+1 παραλίες με εξωτική ομορφιά στην Χαλκιδική που πρέπει να επισκεφθείτε

Μοναδικοί προορισμοί που θα σας μαγέψουν


Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό κάθε καλοκαίρι. Η Χαλκιδική με τις μαγευτικές της παραλίες και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, αποτελεί και φέτος πόλο έλξης και συγκεντρώνει επάνω της όλα τα βλέμματα. Είναι το ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας είτε ψάχνετε για μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, είτε προτιμάτε πιο ήσυχες διακοπές. Αν πάλι αυτό που ζητάτε από τις φετινές σας διακοπές είναι ένα εξωτικό τοπίο, που παραπέμπει σε εικόνες από το εξωτερικό, υπάρχουν μερικά μέρη που σίγουρα έχουν θέση στην must-visit list σας. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της Χαλκιδικής κι εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel bag σας και να τα επισκεφθείτε.

Enjoy the summer!

Γλαρόκαβος

shutterstock-1729021501.jpg

Στην “καρδιά” του πρώτου ποδιού και συγκεκριμένα στο Πευκοχώρι, υπάρχει ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί να συναντήσει κανείς στη Χαλκιδική. Ο εξωτικός, Γλαρόκαβος με τη γαλάζια λιμνοθάλασσα, βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό και ξεχωρίζει για τα καταγάλανα νερά του και το μαγευτικό, καταπράσινο τοπίο, καθώς περιβάλλεται από αμέτρητα πεύκα. Αν αυτό που ψάχνετε φέτος το καλοκαίρι, είναι στιγμές ξεκούρασης μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, κοντά στη θάλασσα και μακριά από την πολυκοσμία, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. Plus: Είναι αρκετά κοντά στη Θεσσαλονίκη και δε θα χρειαστεί να διανύσετε μεγάλη απόσταση.

Δρένια ή Γαϊδουρονήσια

shutterstock-1487478017.jpg

Τα Γαϊδουρονήσια όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπλεγμα έξι βραχονησίδων στη Χαλκιδική, γνωστές για τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά τους και βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη και νότια από την Αμμουλιανή. Άλλα ξεχωρίζουν για την πυκνή βλάστηση και το πράσινο τοπίο κι άλλα έχουν μεγάλους, επιβλητικούς βράχους, ενώ είναι γνωστά κι ως η περιοχή με τις “γαλάζιες λίμνες”. Για να φτάσετε εκεί, οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα πάρετε το καραβάκι από την Ουρανούπολη, είτε από την Αμμουλιανή. Η Δρένια είναι η μεγαλύτερη παραλία, ενώ το Τηγάνι, η Φέτα, η Πένα (ή Ποντίκι), η Φρύνη και το Γαϊδουρονήσι είναι οι μικρότερες. Αν είστε λάτρεις της θάλασσας και του βυθού, είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνετε καταδύσεις και να γεμίσετε με πλούσιες εικόνες!

Καρύδι

shutterstock-786833497.jpg

Το Καρύδι αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς “θησαυρούς” της Σιθωνίας. Πρόκειται για μία εξωτική παραλία στην ανατολική της πλευρά, που απέχει 17 χιλιόμετρα από τη Νικήτη. Η λευκή άμμος, τα γαλαζοπράσινα -σχεδόν διάφανα- νερά και τα πλούσια πεύκα συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, που από την πρώτη στιγμή θα σας μαγέψει και θα σας κλέψει την καρδιά. Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μικρά ακρωτήρια, ενώ τα νερά της χαρακτηρίζονται ρηχά και ζεστά. Ο κόλπος όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία αγκαλιάζεται από εντυπωσιακούς, λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές, ενώ η ακτή δεν είναι οργανωμένη. Must-visit για εσάς που ζητάτε ηρεμία και χαλάρωση.

Καβουρότρυπες 

47c4ba62-f5df-4524-88a6-c9b41b0cbeda.jpg

Στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας βρίσκεται ένα σύμπλεγμα από υπέροχες παραλίες, γνωστές ως Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα ειδυλλιακό πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Ωστόσο, αν είστε λάτρεις της οργανωμένης παραλίας και των beach bars, μάλλον οι Καβουρότρυπες δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Οι περισσότερες παραλίες είναι απομονωμένες κι ερημικές και δε θυμίζουν σε τίποτα τις υπόλοιπες που υπάρχουν στην Χαλκιδική. Κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό νησί.

Ακτή Κοβιού

shutterstock-1640385475.jpg

Η Ακτή Κοβιού είναι ένας μικρός κόλπος στη Σιθωνία και βρίσκεται σε μία μοναδική τοποθεσία ανάμεσα στον Αϊ Γιάννη και στην Καλόγρια. Η παραλία είναι μεταξύ άλλων γνωστή για τους βραχώδεις λόφους αλλά και τα μεγάλα πεύκα, τα έντονα πράσινα νερά, που δύσκολα θα συναντήσετε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος και την ψιλή, λευκή άμμο. Ίσως το μόνο μειονέκτημά της, είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη η πρόσβαση σε αυτή, καθώς θα πρέπει να αφήσετε το αμάξι σας και στη συνέχεια να συνεχίσετε με τα πόδια, ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στην ακτή. Extra tip: Σε περίπτωση που επιλέξετε τη συγκεκριμένη παραλία για τις βουτιές σας, καλό είναι να παραμείνετε εκεί μέχρι και το ηλιοβασίλεμα και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!

Λευκή

shutterstock-1486777802.jpg

Στο δεύτερο πόδι και πιο συγκεκριμένα στη Διάπορο, απέναντι από τη Βουρβουρού, βρίσκεται ένα από τα κρυφά διαμάντια ολόκληρης της Χαλκιδικής. Η Λευκή ή αλλιώς Χαβάη της Ελλάδας, αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερο κόσμο, καθώς δύσκολα θα συναντήσει κανείς τέτοια παραλία σε άλλο μέρος της χώρας. Τα περίτεχνα βράχια, η κατάλευκη άμμος και τα ρηχά κρυστάλλινα νερά της παραπέμπουν σε κάποιο εξωτικό νησί του εξωτερικού. Για να την επισκεφθείτε, ιδανικά θα πρέπει να νοικιάσετε ένα μικρό σκάφος -δεν απαιτείται δίπλωμα- από την κοντινή, Βουρβουρού και το μόνο που έχετε να κάνετε, φτάνοντας στον τελικό προορισμό σας, είναι να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο και να χαλαρώσετε, γεμίζοντας εικόνες κι εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για καιρό.

Τρίμη

trimi1.jpg

Λίγο πριν το Άγιο Όρος βρίσκεται μία μοναδική παραλία με σπάνια ομορφιά, που έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο το χαρακτήρα της μέχρι και σήμερα και μοιάζει με έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Η Τρίμη αποτελείται ουσιαστικά από τρεις παραλίες, που χωρίζονται μεταξύ τους από πανύψηλα κάθετα βράχια τα οποία ρίχνουν τη σκιά τους στη θάλασσα, ενώ οι κολπίσκοι που σχηματίζονται θυμίζουν το σχήμα της διάσημης Βοϊδοκοιλιάς της Μεσσηνίας. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος και προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης κι αναζωογόνησης μακριά από τον πολιτισμό και τον πολύ κόσμο. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Enjoy!

*Κεντρική φωτογραφία: Καρύδι