fbpixel

Search icon
Search
Vacation Mood On: Ο σωστότερος τρόπος για να οργανώσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας
STYLING TIPS

Vacation Mood On: Ο σωστότερος τρόπος για να οργανώσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας

Μ' αυτά τα 7 tips θα πετύχετε ένα άριστο αποτέλεσμα που θα λατρέψετε


It’s vacation time! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε, έφτασε και είμαστε πολύ χαρούμενες γι' αυτό. Φεύγουμε για διακοπές. Μετά από έναν δύσκολο και απαιτητικό χειμώνα έχουμε κάθε δικαίωμα να περάσουμε υπέροχα τις ημέρες της άδειάς μας, να χαλαρώσουμε, να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το φθινόπωρο. Το πιο δύσκολο πράγμα, όταν μία γυναίκα ετοιμάζεται να φύγει για μερικές μέρες μακριά από το σπίτι της είναι η οργάνωση της travel bag. Παρακάτω δημιουργήσαμε έναν οδηγό από τα πιο απλά και πρακτικά tips ώστε να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας με μαθηματική ακρίβεια, τοποθετώντας τα απαραίτητα, τα οποία θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες και θα σας συνοδεύσουν στις summer vacations. 

Take a look!

1. Ετοιμάστε μία λίστα

travel-bag-1.jpg

Πριν ξεκινήσετε να πακετάρετε τα πράγματά σας, γράψτε σ’ ένα χαρτί μία λίστα με αυτά που πραγματικά θέλετε να πάρετε μαζί σας, χωρίς να κάνετε υπερβολές. Αυτό θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στην οργάνωσή της αλλά και στο να μην αφήσετε τίποτα χρήσιμο πίσω σας, που δε θα μπορείτε να το αναπληρώσετε. Μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία τοποθέτησης των κομματιών ακολουθήστε πιστά την check list σας.

2. Τοποθετήστε τα «βαριά» αντικείμενα στο κάτω μέρος

travel-bag-2.jpg

Εάν επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας βαριά αντικείμενα όπως το laptop σας ή ακόμα και βιβλία, τοποθετήστε τα στον πάτο της βαλίτσας, διότι δεν υπάρχει φόβος να τσαλακωθούν ή να χαλάσουν. Στο επάνω μέρος προτιμήστε να βάλετε τα πιο εύθραυστα. Σ’ αυτήν την περίπτωση δώστε μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα αφήσετε την travel bag σας για την αποφυγή ατυχημάτων.

3. Διπλώστε προσεκτικά τα ρούχα σας

travel-bag-3.jpg

Πειραματιστείτε και βρείτε εύκολους και πρακτικούς τρόπους για να διπλώσετε τα ρούχα έτσι ώστε και να μην τσαλακωθούν και να μην πιάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα σας. Ένας από αυτούς για παράδειγμα είναι να τα τυλίξετε σαν ρολό και να τα τοποθετήσετε κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο. Αλλιώς μπορείτε να τα βάλετε το ένα πάνω από το άλλο.

4. Επιλέξτε βαλίτσα με θήκες

travel-bag-5.jpg

Μία travel bag, η οποία διαθέτει πολλές θήκες διαφορετικού μεγέθους θα σας «λύσει» τα χέρια. Έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε τα ρούχα σας ξεχωριστά με τα καλλυντικά, τα εσώρουχα ή τα αντηλιακά σας, γεγονός που θα βοηθήσει στο να προστατευθούν και να είναι απόλυτα τακτοποιημένα. Plus, μην πετάτε ποτέ τις πάνινες θήκες από τα παπούτσια σας καθώς είναι πολύ χρήσιμες για την περίοδο εκδρομών και ταξιδιών.

5. Δημιουργήστε σετ

travel-bag-4.jpg

Ένας πάρα πολύ πρακτικός τρόπος είναι να σετάρετε τα ρούχα σας εξαρχής. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε πάρει μαζί σας κομμάτια, τα οποία δεν τα φορέσατε ποτέ, γεμίζοντας τη βαλίτσα σας χωρίς λόγο. Ακολουθώντας αυτήν τη διαδικασία θα έχετε και μία πλήρη εικόνα για τα summer looks που θα παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Μη συνδυάσετε μόνο τα βασικά κομμάτια όπως t-shirt & shorts αλλά τοποθετήστε ολοκληρωμένα outfits head to toe.

6. Προτιμήστε τα αέρινα υφάσματα

travel-bag-6.jpg
Image source: @_thefab3

Ούτως ή άλλως τα καλοκαιρινά σύνολα είναι βασισμένα σ’ αυτά τα υφάσματα όπως το λινό ή το μετάξι. Πέρα από αυτό όμως, items αυτού του στιλ δε δεσμεύουν πολύ χώρο. Μπορούν να διπλωθούν εύκολα χωρίς να έχετε πρόβλημα. Έτσι θα μπορέσετε να πάρετε κι ένα-δύο κομμάτια παραπάνω για ασφάλεια.

7. Πείτε «ναι» στις μονοχρωμίες

travel-bag-7.jpg
Image source: @carodaur
Μπορεί να τονίσαμε παραπάνω ότι η δημιουργία των σετ είναι μία βασική αρχή για τη σωστή οργάνωση μίας βαλίτσας διακοπών, αλλά εάν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παρακάτω προτιμήστε κομμάτια που συνδυάζονται με πάνω από έναν τρόπο μεταξύ τους. Σ΄αυτό θα σας βοηθήσουν οι μονοχρωμίες, οι οποίες χαρίζουν την ευελιξία και την πρακτικότητα που αναζητάτε. Μπορείτε να προτιμήσετε ουδέτερες αποχρώσεις αλλά και πιο έντονα pop χρώματα ανάλογα με τον χαρακτήρα και το στιλ σας.


Have fun!