fbpixel

Search icon
Search
Urania Gazelli: Οι υπέροχες τσάντες που λατρεύουν οι bloggers
FASHION

Urania Gazelli: Οι υπέροχες τσάντες που λατρεύουν οι bloggers

Η διάσημη σχεδιάστρια αποκαλύπτει πολύτιμα μυστικά της επιτυχίας της


Η Chiara Ferragni και η Anna dello Russo έχουν ήδη κρατήσει τις τσάντες της, ενώ όλο και περισσότερες fashionistas ανά τον κόσμο ερωτεύονται τις ευφάνταστες και πολύχρωμες δημιουργίες της, οι οποίες ενσαρκώνουν έξοχα τη μοντέρνα εποχή, χωρίς να υστερούν σε κομψότητα και κλασική αισθητική. Η Ουρανία Γιουμερτάκη είναι η δημιουργός του brand Urania Gazelli (το όνομα είναι εμπνευσμένο από την αγαπημένη της γιαγιά) και μια πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια του εγχώριου και διεθνούς στερεώματος. Μεταξύ άλλων, η ίδια μας μιλά για την πρωτότυπη design φιλοσοφία της και τα άμεσα σχέδια της.

img-20160415-170756.jpg

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή… Τι σε γοήτευσε περισσότερο στο plexiglass;

Θα έλεγα ο συνδυασμός του φουτουριστικού με το luxury. Η καθαρότητα του διαφανούς ακρυλικού, ειδικά σε σημεία με μεγάλο πάχος, είναι τόσο επιβλητική! Σίγουρα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι με αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα περισσότερα έπιπλα στο σπίτι που μεγάλωσα, καθώς και η αγάπη που του έχει ο πατέρας μου, κάτι που σίγουρα μετέδωσε και σε εμένα.

Κατάφερες να κερδίσεις την προσοχή του διεθνούς κοινού και μάλιστα πολύ σύντομα. Που βασίζεις την επιτυχία σου;

Σε ένα σύνολο πραγμάτων. Φυσικά, όταν κάνεις καλή προώθηση του αντικειμένου σου με σωστές τις επιλογές τοποθέτησης, έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. Τα fashion girls και οι bloggers του εξωτερικού ήταν καταλυτικός παράγοντας στο να γίνει αναγνωρίσιμο το brand.


5-3.jpg
Chiara Ferragni

Όντως, αφού έχουμε δει να κρατούν δημιουργίες σου οι Chiara Ferragni και Anna Dello Russo.

Ναι. Αυτό, όταν συνέβη, ήταν για μένα μια μεγάλη αναγνώριση και επιτυχία, γιατί μόλις είχε γεννηθεί το brand, άρα ήταν μεγάλο boost. Στην πορεία, ανακάλυψα πως μεγαλύτερη σημασία έχει η διαχρονικότητα και η διάρκεια της ποιότητας στον χρόνο.

Τι ρόλο παίζουν για έναν designer τα social media;

Από τότε που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα, η διαφορά είναι τεράστια. Τότε, το χτίσιμο ενός designer ή brand δε βασιζόταν στο πώς να αποκτήσει περισσότερους followers. Σε αντίθεση με σήμερα, που αποτελεί ένα μεγάλος μέρος της ανάπτυξης ενός δημιουργού, ώστε να αποκτήσει κοινό και να ανελιχθεί πιο γρήγορα.

Και πώς μπορεί κανείς να τα εκμεταλλευτεί πλήρως;

Δε μπορώ να ονομάσω ακριβώς τα βήματα για την καλύτερη στρατηγική, γιατί κάθε σχεδιαστής έχει τη δική του φιλοσοφία και αισθητική. Ωστόσο, πέρα από τα social media, πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργεί πάντα δυνατές collections, να υπάρχει εμφανής η υπογραφή του σε αυτές και να έχει τα σωστά άτομα δίπλα του, που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί στον χώρο. Τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν βοηθητικό ρόλο και έτσι θα έπρεπε μόνο να είναι. Όχι να βασίζει κανείς την επιτυχία του επάνω σε αυτά.


gazelli-2.jpg

Τι άλλο θα τον συμβούλευες;

Να μη σταματήσει να ονειρεύεται, ακόμα κι όταν υπάρχουν δυσκολίες. Γιατί αυτός ο χώρος δεν είναι πάντα «ένα ροζ σύννεφο». Να δουλεύει σκληρά για τις συλλογές του, να κάνει συνέχεια έρευνα αγοράς για νέα υλικά και τεχνοτροπίες και να ταξιδεύει, γιατί μόνο μέσα από νέες εικόνες μπορούμε να «γεννήσουμε» φρέσκες ιδέες.

Πώς ξεκινά η δημιουργική διαδικασία για σένα;

Ένας άνθρωπος που ασχολείται με την τέχνη, εμπνέεται απ’ όλα κι έχει έμφυτη διορατικότητα. Προσωπικά, κρατάω μεγάλο αρχείο από πολύ παλιά περιοδικά, από 25 χρόνια και πάνω, φωτογραφίες και αντικείμενα από μέρη που επισκέπτομαι και ανατρέχω πάντα εκεί, όταν θέλω να αρχίσω μια νέα σειρά. Υπάρχουν και περίοδοι που δεν έχω την ανάγκη να δημιουργήσω. Για μένα, ακόμα κι αυτό είναι μια μορφή έμπνευσης. Για τον κάθε καλλιτέχνη, υπάρχουν και τα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει για να βρει τον εαυτό του, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψει με κάτι σπουδαίο.


game-girl-xenia.jpg

Ποιες άλλες διάσημες style icons ακολουθείς και θα ήθελες να δεις να κρατούν μία από τις τσάντες σου;

Μου αρέσει πολύ η Bella Hadid, η Caroline Vreeland, η Jasmine Sanders και -γιατί όχι­- θα ήθελα να δω και τη Beyonce με δημιουργία μου. Σίγουρα, όλες οι παραπάνω κυρίες έχουν ένα πολύ δυνατό κοινό και στιλ.

Μπορείς να μου περιγράψεις με λίγα λόγια την αισθητική σου;

Η αισθητική είναι για πολλούς καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και, όπως λέγεται συχνά, θέμα «γούστου». Από την άλλη, η τέχνη είναι αναπαράσταση ή μίμηση καταστάσεων του φυσικού κόσμου και της ανθρώπινης ζωής. Προσωπικά, αν θα μπορούσα να μεταφέρω την αισθητική που βγάζει ένας πίνακας του Caravaggio πάνω σε μια τσάντα, πιστεύω θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.
Ενώ ξεκίνησα με καθαρές γραμμές που λόγω υλικού παραπέμπουν στον μινιμαλισμό και στον φουτουρισμό, στη συνέχεια τις εμπλούτισα με ποπ στοιχεία, παίρνοντας ιδέες από τους Andy Warhol και Damien Hirst. Φυσικά, πολλές φορές έχω κινηθεί και σε επίπεδα ρεαλισμού. Λατρεύω τα έντονα χρώματα και τα ογκώδη αντικείμενα. Γενικά, θέλω κάθε σχέδιο που φτιάχνω να είναι ξεχωριστό, χωρίς όμως να είναι «παράταιρο». Εύχομαι η νέα μου συλλογή που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο να είναι αυτό ακριβώς που περιγράφω.


pfw-day-3-002.jpg

Πόσο δύσκολο είναι να δουλεύει κανείς με το plexiglas, ως υλικό; 

Κρατάω καλά τα σκήπτρα του Plexiglas clutch και είναι κάτι που δύσκολα θα αλλάξει, όσον αφορά τουλάχιστον στο θέμα ποιότητας, κατασκευής, πρωτοπορίας. Έχουν υπάρξει αντιγραφές με κακή ποιότητα και αναπαραγωγή σχεδίων κι αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο. Χαλάνε ένα τόσο ωραίο αντικείμενο για χάρη μιας εφήμερης δόξας και πρόσκαιρων χρηματικών εσόδων!

Σε αγχώνει, ότι αυτή η αντιγραφή θα καταφέρει να «κλέψει» μέρος της επιτυχίας σου;

Όχι. Ζούμε σε μια εποχή που όλα μπορούν να αντιγραφούν και να αναπαραχθούν σε χρόνο dt. Το σημαντικό είναι ο αρχικός δημιουργός να μην πέσει σε αυτή την παγίδα του άγχους, αλλά να εμπνευστεί απ' αυτό και να δημιουργήσει το αμέσως επόμενο μεγάλο δημιούργημά του, το οποίο τελικά θα τον κάνει να πάει ένα βήμα μπροστά. Και μην ξεχνάμε, πως η αντιγραφή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση! Αρκεί να μην υπάρχει κατάχρηση των πνευματικών δικαιωμάτων.


gazelli-1.jpg

Με ποιον σχεδιαστή θα μπορούσες να συνεργαστείς;

Πιο πολύ θα ήθελα να συνεργαστώ με καλλιτέχνες, όπως η Celeste Mogador. Αν θα έπρεπε να διαλέξω έναν designer, τότε θα έλεγα τη Mary Katrantzou την οποία θαυμάζω πολύ και πιστεύω ότι, θα μπορούσε να βγει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, αν δουλέψουμε μαζί.

Σκέφτεσαι να εμπλουτίσεις τις συλλογές σου στο μέλλον με άλλα items;

Έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας art και interior design αντικειμένων. Είμαι πολύ τυχερή που μπορώ να δημιουργήσω με τα δικά μου χέρια «σχεδόν» οτιδήποτε φανταστώ. Είναι ευλογία να μπορείς να φέρνεις στη ζωή αντικείμενα που βλέπεις μόνο στο χαρτί ή στη φαντασία σου.

Τι άλλο ετοιμάζεις;

Μόλις άνοιξε το ηλεκτρονικό κατάστημα μας και είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν κάτι που άργησε να έρθει λόγω προσωπικών αντιλήψεων, όμως όλα τα πράματα γίνονται στη σωστή χρονική στιγμή και για εμένα αυτή η στιγμή ήταν τώρα. Στη συνέχεια θα γίνει και ένα νέο section στο e-shop, για τα αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης που σου ανέφερα παραπάνω.

Κεντρική φωτογραφία: Η σχεδιάστρια και δημιουργίες της

adv

GLOW LOVES

O super hot David Beckham απομυθοποιεί την αντρική skincare περιποίηση
BEAUTY PEOPLE

O super hot David Beckham απομυθοποιεί την αντρική skincare περιποίηση