fbpixel

Search icon
Search
Up Close: Στα λαμπερά εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Caroline De Souza
PEOPLE & MOMENTS

Up Close: Στα λαμπερά εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Caroline De Souza

Στο εμβληματικό κτήριο Αμαλίας 36 παρουσιάστηκε η εικαστική έκθεση


Η εικαστική έκθεση της Caroline De Souza με ξεχωριστά έργα τέχνης, φιλοξενήθηκε στο κτίριο Αμαλίας 36. Μια συλλογή από μοναδικά κομμάτια εικαστικής ενσάρκωσης παρουσιάστηκε στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από την έκθεση με τίτλο “Up Close”. 

Έργα με επιρροές από την pop κουλτούρα, πίνακες με neon lights που συνδυάζουν αρμονικά το κλασικό και σύγχρονο ύφος και προτομές και αγάλματα που «στολίζονται» με street art στοιχεία που θυμίζουν graffiti, αναδείχτηκαν από την Caroline De Souza και απέδειξαν πως οι διαφορετικές εκφράσεις της τέχνης μπορούν να συνυπάρξουν και να αλληλοσυμπληρωθούν. 

280536.jpg
Άποψη της έκθεσης
Κατά την είσοδο στον χώρο, δύο εντυπωσιακά αγάλματα της θεάς Υγείας που κατά τη μυθολογία ήταν η προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής, ήταν τα πρώτα εκθέματα που συναντούσαν οι καλεσμένοι.

Σε αυτά τα έργα, η De Souza προσεγγίζει με σύγχρονη ματιά το κλασικό άγαλμα της θεάς προσθέτοντας μερικά στοιχεία pop art, καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας η υγεία ήρθε στο προσκήνιο θυμίζοντάς μας πόσο σπουδαία και καθόλου δεδομένη είναι. Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα γλυπτά έργα που θυμίζουν μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εικαστικού, αφού η καρδιά και το στοιχείο της αγάπης είναι κυρίαρχο σύμβολο σε πολλά από τα έργα της. Άνθρωποι και φίλοι της τέχνης, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, συνομίλησαν με τη δημιουργό και εμπνεύστηκαν από τα έργα της που ανέσυραν από τη μνήμη τους τα πιο αγνά συναισθήματα.

280446.JPG
Βασίλης Χήτος, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Caroline De Souza 

Who is who

Η Caroline de Souza γεννήθηκε στη Βραζιλία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως εικονογράφος/σχεδιάστρια μόδας στο Μιλάνο και σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της ως σχεδιάστριας μόδας, συνεργάστηκε με πολλά brands και δημιούργησε το δικό της ατελιέ. Η μόδα δεν της ήταν ποτέ αρκετή. Ζωγράφιζε από τα 15 της χρόνια και ήταν πάντα παθιασμένη με την τέχνη. Αυτό το πάθος της κέντρισε το ενδιαφέρον και την οδήγησε να κάνει μαθήματα με τον Άγγελο (Παναγιώτου), έναν από τους πιο διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες.

Πάντα ψάχνει για κάτι νέο, συνδυάζοντας υλικά για να δημιουργήσει κάτι μοναδικό, εναλλάσσοντας το χρώμα και τη δυναμική. Το 2020 δημιούργησε την πρώτη της συλλογή γλυπτών «Love has no color» και επιλέχθηκε από την Coca Project Art. Το 2021 δημιούργησε την επιτυχημένη συλλογή από μεταλλικές επιχρυσωμένες καρδιές που ονομάζεται «Unbeaten», βαμμένες με μεταλλικά χρώματα, που είναι ήδη διαθέσιμη με τις γκαλερί που συνεργάζεται σε 9 χώρες.

Έργο της μεγάλων διαστάσεων  από μπρούντζο της συλλογής «Love has no color» βρίσκεται στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα, αποτελώντας μέρος μιας μόνιμης δημόσιας συλλογής στην καρδιά της πόλης.

Info: Την παραγωγή της έκθεσης πραγματοποίησε η εταιρεία "Only For You Events" και η Άντζυ Γεωργακοπούλου, την επιμέλεια η Kapopoulos Fine Arts και ο φωτισμός του χώρου και των εκθεμάτων επιμελήθηκε ο Μελέτης Καρυώτης.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Φωτογραφία: Studio Panoulis