fbpixel

Search icon
Search
Ultimate Dress Guide: 5 στιλ που πρέπει να επιλέξετε ανάλογα την περίσταση
THE LOOK

Ultimate Dress Guide: 5 στιλ που πρέπει να επιλέξετε ανάλογα την περίσταση

Τα φορέματα που δεν θα μπορείτε να αποχωριστείτε


Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν χαρακτηρισμό στα φορέματα, τότε αυτός θα ήταν η λέξη «χαμαιλέοντας». Κι ενώ οι βασικές τους αρχές παραμένουν σταθερές μέσα στις δεκαετίες, οι «μεταβλητές» τους, από τα υφάσματα, τα χρώματα μέχρι τις σιλουέτες και το στιλ μπορούν να αλλάξουν ριζικά τις τάσεις κάθε σεζόν. Οι guru της μόδας και κυρίως οι σχεδιαστές μπορούν να απολαύσουν το γεγονός ότι τα φορέματα εμφανίζονται κάθε χρόνο πιο ανανεωμένα ενώ παράλληλα παραμένουν all time classic επιλογές για κάθε περίσταση, ανεξαρτήτως εποχής. Καταλήγουμε λοιπόν, στο ότι τα dresses αποτελούν τα απόλυτα pieces, στα οποία αξίζει να επενδύσουμε.

Από mini εκδοχές κατάλληλες για πάρτι και εξόδους μέχρι αέρινες silhouettes, ιδανικές για τις βόλτες σας τα Σαββατοκύριακα, ανακαλύψτε παρακάτω τα πιο μοντέρνα style dresses των επόμενων μηνών!

1. The Event

Image source: @leoniehanne

Με τις ημέρες να μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο και τη θερμοκρασία να αυξάνεται συνεχώς, οι προσκλήσεις για απογευματινές εκδηλώσεις, garden parties αλλά και γάμους θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές. Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο πετυχημένη επιλογή από ένα φόρεμα σε έντονες αποχρώσεις, το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Κινηθείτε σε τόνους του πράσινου, του φούξια, του πορτοκαλί και του μοβ και σε σιλουέτες που θα απογειώσουν τη θηλυκότητα σας, όπως είναι τα minis αλλά και οι πιο στενές γραμμές. Για να ολοκληρώσετε την εικόνα σας, τα ψηλοτάκουνα, όπως τα platforms αποτελούν την καλύτερη επιλογή. 


2. Nine-to-Five

Style du monde

Η καθημερινή δημιουργία των office looks είναι συχνά μια απαιτητική και αγχωτική διαδικασία. Η εποχή που διανύουμε και οι μήνες που έρχονται την κάνουν «παιχνιδάκι» με τη μεγάλη γκάμα επιλογών που μας προσφέρουν. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο και stylish από τα shirt dresses. Ιδανικά και για τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες, καθώς οι loose silhouettes δεν απορροφούν τη ζέστη. Αναζητήστε βαμβακερά twill, σχέδια από μαλλί που «αναπνέει» και ευέλικτες αποχρώσεις που θα μπορείτε να τις φορέσετε στο repeat. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, ένα ρολόι μπορεί να ταιριάξει στις 9-5 εμφανίσεις σας, ενώ μια tote bag θα σας βοηθήσει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα. 


3. Evening 

Image source: @handinfire

Οι βραδινές έξοδοι γίνονται όλο και πιο συχνές κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Τα φορέματα θα γίνουν ο καλύτερος μας σύμμαχος κατά τη διάρκεια αυτών των εμφανίσεων. Μέχρι η επιδερμίδα μας να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο μαυρίσματος -ένα ηλιοκαμένο δέρμα μπορεί να απογειώσει ακόμα και την πιο απλή εικόνα- κάντε updated με cut-out dresses, one shoulders designs, sequined style και λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Τα little black dresses ταιριάζουν πάντοτε σ' ένα βραδινό event. Χαρίστε έξτρα πόντους στο look σας μ' έντονα αξεσουάρ που θα μετατρέψουν την εικόνα σας σε statement. 


4. The Weekend 

Image source: @laura_eguizabal

Ένα «δροσερό», χαλαρό φόρεμα είναι η καλύτερη επιλογή της ημέρες που είστε off duty. Θα σας χαρίσουν άνεση και σίγουρα θα σας διατηρήσουν κομψή και fashionable από το πρωί μέχρι το βράδυ. Προσθέστε χρώμα, αέρινες γραμμές αλλά και floral designs που θα εκτοξεύσουν τη διάθεση σας στα ύψη. Σε περίπτωση που ανήκετε στους τολμηρούς μη διστάσετε να προτιμήσετε neon αποχρώσεις. Τα κοσμήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο Weekend look σας κι εμείς σας προτείνουμε να κινηθείτε στην ίδια colourful φιλοσοφία αλλά και στα oversized designs. Τα γυαλιά ηλίου θα ολοκληρώσουν το σύνολό σας. 


5. Vacations 

Image source: @harpersbazaar

Αν και οι καλοκαιρινές διακοπές απέχουν αρκετά, εμείς σίγουρα μπορούμε από τώρα να φέρουμε τη summery αισθητική στα looks μας. Σκεφτείτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βάζουμε στη travel bag μας. Μα φυσικά ένα φόρεμα, το οποίο μπορεί να μας συντροφεύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μας κάνει να μοιάζουμε συνεχώς υπέροχες. Επιλέξτε wrap midi dresses σε φωτεινές αποχρώσεις, σχέδια με κρόσσια, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν μοναδικά με raffia bags αλλά και «παιχνιδιάρικα» prints με λουλούδια ή ρίγες. Μέχρι ο καιρός να μας επιτρέψει να τα συνδυάσουμε με σανδάλια και flip flops, κινηθείτε σε sneakers, mules και loafers. Έχει αρχίσει ήδη να «μυρίζει» καλοκαίρι.