fbpixel

Search icon
Search
Τώρα μπορείτε να περάσετε μια μοναδική βραδιά στο εμβληματικό Moulin Rouge του Παρισιού
ESCAPE

Τώρα μπορείτε να περάσετε μια μοναδική βραδιά στο εμβληματικό Moulin Rouge του Παρισιού

Για πρώτη φορά, το ορόσημο της Πόλης του Φωτός διατίθεται στην Airbnb


Χτισμένο το 1889 και απαθανατισμένο από τον Toulouse-Lautrec, το Moulin Rouge γιορτάζει φέτος τα 133α γενέθλιά του. Είναι ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, προσεγγίζοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι guests μπορούν να απολαύσουν μια απίστευτη παράσταση με περισσότερα από 1.000 κοστούμια με φτερά, λάμψεις και παγιέτες, πολυτελή σκηνικά σε λαμπερά χρώματα και το περίφημο Cancan.

Σήμερα αυτός ο εμβληματικός «κόκκινος μύλος» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, αποκαλύπτοντας ένα μυστικό δωμάτιο που υπάρχει στο εσωτερικό του. Σε αυτόν τον άγνωστο στους περισσότερους χώρο, οι ταξιδιώτες της Airbnb έχουν πλέον την ευκαιρία να μείνουν, ανακαλύπτοντας ξανά όλη τη γοητεία του καμπαρέ και τη μαγική ατμόσφαιρα της Belle Époque.

moulin-rouge-airbnb-01-windmill-exterior-credit-daniel-alexander-harris.jpg


Μάλιστα, τρία ζευγάρια ταξιδιωτών θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τρεις διαφορετικές διαμονές, μιας διανυκτέρευσης και με κόστος ένα ευρώ η καθεμία, για να ζήσουν αυτό το ταξίδι στον χρόνο μέσα σε έναν πραγματικό θρύλο του Παρισιού. Εκτός από τη διαμονή, οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα παρασκήνια του εμβληματικού θεάτρου, ενώ παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διάσημη παράσταση "Moulin Rouge Féerie". Αξίζει να σημειωθεί πως θα τους καλωσορίσει μια εξαιρετική οικοδέσποινα, η πρίμα μπαλαρίνα Claudine Van Den Bergh!

«Η παρακολούθηση μιας παράστασης στο Moulin Rouge προσφέρει στους ανθρώπους μια στιγμή απόδρασης από την πραγματικότητα. Οι εσωτερικοί χώροι εμπνευσμένοι από την Belle Époque μέσα στον αγαπημένο μας μύλο θα μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στα χρόνια που γεννήθηκε αυτό το καμπαρέ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Van Den Bergh.

moulin20rouge20airbnb201520-20costume20close20up20-20credit20daniel20alexander20harris.jpg


Το Moulin Rouge, στην καρδιά της Μονμάρτρης, είναι η γενέτειρα του διάσημου Cancan, του δυναμικού και λαμπερού γαλλικού χορού που συμβόλιζε τη γαλλική Belle Époque. Για να αναδημιουργήσει τις διακοσμητικές και στιλιστικές λεπτομέρειες αυτής της διάσημης ιστορικής περιόδου, η Airbnb συνεργάστηκε με τον διάσημο ιστορικό Jean-Claude Yon, ειδικό στη γαλλική ιστορία του 19ου αιώνα. Το αποτέλεσμα είναι ένα δωμάτιο που αναπαράγει αυθεντικά αυτό που θα μπορούσε να έμοιαζε το εσωτερικό του μύλου εκείνα τα χρόνια.

«Η Belle Époque ήταν μια περίοδος ακραίας άνθησης των γαλλικών τεχνών και πολιτισμού και τίποτα δεν μπορεί να θυμηθεί αυτά τα χρόνια καλύτερα από το Moulin Rouge. Η μυστική αίθουσα μέσα στο μύλο του θεάτρου σχεδιάστηκε ακριβώς ως ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, για να δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ξαναζήσουν τη γαλλική πρωτεύουσα σε εκείνη την ιστορική στιγμή», λέει ο Yon.

10081ace-99dd-404a-9a6a-267cdaae623a.jpg


Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, ο ανεμόμυλος -που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1889 ως φόρο τιμής στην αγροτική προέλευση της τοποθεσίας και ξαναχτίστηκε τρεις δεκαετίες αργότερα λόγω πυρκαγιάς- δεν ήταν ποτέ ανοιχτός στο κοινό... μέχρι τώρα!

Κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτης εμπειρίας, οι travelers ανά τον κόσμο θα μπορούν να μείνουν στο αναδημιουργημένο δωμάτιο μέσα στον μύλο, στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια διανυκτέρευση, καθώς και μια μινιατούρα σκηνή και σπάνια vintage ρούχα και αξεσουάρ για να απολαύσουν την ατμόσφαιρα του θεάτρου.

moulin20rouge20airbnb201620-20balcony20wide20-20credit20daniel20alexander20harris-6611.jpg


Plus, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν το Παρίσι από την ιδιωτική βεράντα που δημιουργείται στον εξωτερικό χώρο του μύλου, όπου θα απολαύσουν ένα δείπνο που ετοιμάζει ο σεφ Arnaud Demerville κι ένα θεσπέσιο ένα πρωινό το επόμενο πρωί.

Info: Το Moulin Rouge διατίθεται για τρεις διαφορετικές διαμονές μιας διανυκτέρευσης η καθεμία, στις 13, 20 και 27 Ιουνίου. Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται στη διεύθυνση airbnb.com/moulinrouge.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Moulin Rouge!

Φωτογραφίες: Daniel Alexander Harris, AD