fbpixel

Search icon
Search
Τώρα μπορείτε να μείνετε στα πιο πολυτελή privé διαμερίσματα της Ρώμης
INTERIORS

Τώρα μπορείτε να μείνετε στα πιο πολυτελή privé διαμερίσματα της Ρώμης

Το Grand House συνδυάζει την καθημερινότητα ενός σπιτιού με γεύματα από έναν chef με αστέρι Michelin


«Εμείς στο Grand House προσεγγίζουμε το σχεδιασμό ως αφήγημα», λέει ο ιδρυτής της εταιρείας, Massimo Micangeli, αναφερόμενος στη φιλοξενία, που ο ίδιος και ο αδελφός του ξεκίνησαν να προσφέρουν μέσω των νέων πολυτελών διαμερισμάτων τους στη Ρώμη.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο αυστηρότητα ενός γραφείου ενοικίασης luxury διαμερισμάτων και μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, το Grand House επιλέγει τα καλύτερα νεοκλασικά, κάθε τυπολογίας και τα συνδυάζει, προσφέροντας τα στο κοινό και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες μιας ιδανικής διαμονής.

Οι επισκέπτες, που επιλέγουν να μείνουν σε ένα από τα επτά διαμερίσματα που είναι ήδη διαθέσιμα, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έναν άνετο χώρο που θυμίζει ξενοδοχείο 5 αστέρων -καταφεύγοντας στην ιδιωτικότητα ενός προσωπικού διαμερίσματος, καθώς και μια 24/7 υπηρεσία θυρωρού, πρόσβαση σε αποκλειστικά tours της αιώνιας πόλης, καθημερινή καθαριότητα και υψηλής αισθητικής γεύματα από την chef Cristina Bowerman, η οποία είναι βραβευμένη με αστέρι Michelin.

grand-view-panteon.jpg
Η σουίτα «Grand View» με θέα στο Πάνθεον.

Φυσικά, δεν πρόκειται για απλά διαμερίσματα. Η σουίτα «Grand View» με θέα στο Πάνθεον βρίσκεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται στην εποχή του 17ου αιώνα, σχεδιασμένο από τον Giacomo della Porta -τον θρυλικό αρχιτέκτονα πίσω από την εκκλησία Trinità dei Monti, που βρίσκεται στην κορυφή του σήματος-κατατεθέν της Ρώμης, τα Spanish Steps. Η «Grand Emperor Suite», που βρίσκεται στο Palazzo Ruspoli, υπήρξε κάποτε η κατοικία του Ναπολέοντα ΙΙΙ και ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Jerome Vermelin, έχοντας μια μπαρόκ αισθητική, η οποία δείχνει τις αναφορές της σε σχεδόν κάθε γωνία του εσωτερικού.

Κάθε διαμέρισμα αποτελεί και μια συγκροτημένη μηχανή του χρόνου, η οποία συνδυάζει τις επιρροές του 19ου αιώνα, με περίτεχνες οροφές, παρκέ δάπεδα, έπιπλα με αισθητική εποχής, μπαρόκ ταπετσαρίες, βαριές κουρτίνες και επιχρυσωμένες αντίκες, με οτιδήποτε σύγχρονο σε επίπεδο interior design και τέχνης.

Tα διαμερίσματα «The Grand Art Gallery» και «Τhe Grand Academy», ανήκαν στον έμπορο και συλλέκτη έργων τέχνης Ines Musumeci Greco και διαθέτουν πιο μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, που αντιτίθενται στη συνολική ατμόσφαιρα των ιστορικών κτιρίων που τους φιλοξενούν. Το πρώτο στεγάζεται στο Palazzo Bennicelli, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά το 1660 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 1800. Ο Musumeci Greco έχει διακοσμήσει το εσωτερικό του σπιτιού με σύγχρονα στοιχεία και υλικά, τα πιο πολλά από τα οποία φέρουν την υπογραφή σχεδιαστών όπως ο Γερμανός Mies van der Rohe και έργα τέχνης από τους Marina Abramović, Alighiero Boetti, Agnes Martin και άλλους. Το διαμέρισμα «Τhe Grand Academy» πρόκειται για μια αριστοκρατική κατοικία του 15ου αιώνα και παρουσιάζει ποικίλα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. 

Από την άλλη, το «Grand Penthouse» διαφέρει από τα υπόλοιπα, αφού φαίνεται να «επιπλέει» επάνω από την πόλη, εντυπωσιάζοντας με το γυάλινο σαλόνι του, που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε μέσα σ’ ένα σύγχρονο θερμοκήπιο.

grand-penthouse.jpg
Το «Grand Penthouse» που θυμίζει σύγχρονο θερμοκήπιο.

Last but not least, το «Grand Palace», το οποίο είναι εδώ και αιώνες η έδρα της αριστοκρατικής οικογένειας Costaguti. Στο εσωτερικό του, η σύγχρονη τέχνη και τα έπιπλα εποχής του Verner Panton, του Ray Eames και του Achille Castiglioni δημιουργούν μια έντονη αντίθεση σε σχέση με τις ιστορικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του υπόλοιπου κτιρίου -όπως τις τοιχογραφίες του Cavaliere d'Arpino, του Caravaggio, τα περίτεχνα στοιχεία των διαφόρων αντικειμένων και το επιβλητικό μαρμάρινο τζάκι.

Η πολυεπίπεδη αντιπαράθεση μεταξύ του κάθε σύγχρονου και ιστορικού στοιχείου παρουσιάζει τον συνολικό τρόπο, με τον οποίο επιλέγουν να προσεγγίζουν τον σχεδιασμό στο Grand House και αυτό είναι κάτι που αναζητούν συνεχώς στα διαμερίσματα που επιλέγουν να συμπεριλάβουν στην εταιρεία τους.

Τα σπίτια που επιλέγονται πρέπει να συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα σχεδίασης με την ομορφιά των εξωτερικών χώρων. 

Μάλιστα, ο Massimo Micangeli τονίζει: «Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθεσία των σπιτιών και επιθυμούμε οι εσωτερικοί τους χώροι να προσελκύουν έμπειρους ταξιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να βιώσουν τη Ρώμη ως γνήσιοι Ρωμαίοι, ακόμα και όταν βρίσκονται απλά στο δωμάτιο τους». Το τελευταίο τους απόκτημα, το «Grand Club», λειτουργεί ως ένα ξεχωριστό σαλόνι, χώρος εργασίας και φύλαξη αποσκευών, όπου οι επισκέπτες μπορούν να φιλοξενηθούν και να χαλαρώσουν προσωρινά, απολαμβάνοντας το τσάι ή τον καφέ τους, ενώ συζητούν τις λεπτομέρειες της διαμονής τους με έναν από τους υπεύθυνους σε κάποιο από τα πολυτελέστατα διαμερίσματα. Μέχρι τα τέλη του 2020, η Grand Hotel σχεδιάζει να προσθέσει διαμερίσματα στη Φλωρεντία και το Μιλάνο.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους των πολυτελών διαμερισμάτων.

Κεντρική Φωτογραφία: Διαμέρισμα Τhe Grand's King Road