fbpixel

Search icon
Search
Τρόποι για να διατηρήσετε τα καπέλα σας σαν καινούρια
STYLING TIPS

Τρόποι για να διατηρήσετε τα καπέλα σας σαν καινούρια

Ο απόλυτος οδηγός περιποίησης του αγαπημένου καλοκαιρινού αξεσουάρ


Οι περισσότερες τον χειμώνα φοράτε σκουφάκια ή μάλλινα χοντρά καπέλα, τα γνωστά fedora, είτε για να προστατεύσετε το κεφάλι και τα αυτιά σας από το κρύο, είτε για στιλ. Μόλις ο καιρός ανοίξει και ο υδράργυρος αρχίσει να ανεβαίνει, τη θέση τους παίρνουν πιο ελαφριά αξεσουάρ όπως το ψάθινο καπέλο και το baseball cap, χωρίς να σας ζεσταίνουν αλλά προστατεύοντάς σας ιδανικά από τον ήλιο. 

Όποιο όμως και αν είναι το γούστο σας στο κομμάτι των head accessories όλα έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους και αυτό είναι ότι όταν τα φοράτε συχνά λερώνονται πολύ γρήγορα. Όχι μόνο απορροφούν τον ιδρώτα και τα διάφορα λιπαρά προϊόντα για τα μαλλιά, αλλά παίρνουν επίσης άφθονη βρωμιά και από τον έξω κόσμο. Όμως για να έχετε μία πλήρη κομψή και stylish εικόνα πρέπει να φροντίζετε την εμφάνισή σας από την κορυφή ως τα νύχια. 

Εμείς λοιπόν σας παραθέτουμε μερικά απλά βήματα για να κρατήσετε τα αγαπημένα καπέλα σας σαν καινούρια.

Sun Hats

Ο καθαρισμός ενός καπέλου για τον ήλιο ή αλλιώς τα γνωστά καπέλα θαλάσσης μπορεί να είναι λίγο δύσκολος, ειδικά επειδή το νερό μπορεί να βλάψει τη ψάθα εάν χρησιμοποιηθεί σε υπερβολικό βαθμό. Ωστόσο, μια πολύ μικρή ποσότητα νερού δεν θα βλάψει το φυσικό υλικό του καπέλου.

Βρέξτε ελαφρά ένα καθαρό, άχρωμο πανί μικροϊνών και, στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά την επιφάνεια του καπέλου. Αν το καπέλο διαθέτει λεπτομέρειες (όπως μια κορδέλα), αφαιρέστε αυτά τα στοιχεία πριν το καθαρίσετε (αν είναι δυνατό) και ξεπλύνετέ τα με τα χέρια σας ξεχωριστά.

Τα διάφορα σημάδια επάνω στην ψάθα απομακρύνονται καλύτερα με ένα απλό τρίψιμο με μια γόμα για καλλιτέχνες. Για τους λεκέδες με βάση το λάδι και το νερό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε ένα ειδικό καθαριστικό ψάθινων καπέλων.

sun-hat.jpg

Baseball Caps

Μία από τις αγαπημένες τάσεις του 2019 είναι η επιστροφή των sporty καπέλων του μπέιζμπολ. Για να διατηρήσετε το cap σας καθαρό, γεμίστε ένα κουβά με ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού απαλό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων.

Μουλιάστε το καπέλο για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε σε μια βρύση με κρύο νερό. Βεβαιωθείτε ότι το σαπούνι έχει ξεπλυθεί εντελώς πριν βγάλετε το καπέλο από τη βρύση (το καπέλο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από κηλίδες ή την αίσθηση ότι κολλάει) και στη συνέχεια το γεμίστε το με χαρτοπετσέτες και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να πλύνετε το καπέλο σας στο πλυντήριο ρούχων, καλό θα ήταν να αποφεύγετε αυτή τη μέθοδο, καθώς μπορεί να βλάψει το σχήμα του καπέλου σας.

baseball-cap.jpg

White Hats

Το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε καλύτερα τα λευκά σας καπέλα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό, οπότε φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για κάθε είδος καπέλου που αναφέραμε παραπάνω.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού απαλό, χωρίς χημικά απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Εάν έχετε να κάνετε με ένα βασικό υλικό όπως το βαμβάκι, μουλιάστε το καπέλο εκεί μέσα. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό, λευκό πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε το καπέλο. Αποφύγετε τα λευκαντικά, καθώς αυτά μπορεί να βλάψουν το ύφασμα ή να προκαλέσουν ανομοιότητες στο χρώμα.

white-hat.jpg

Bucket Hat

Η πιο hot επιστροφή από τα 90’s είναι αυτό καπέλο που οι fashionistas έχουν λατρέψει από τον χειμώνα και δεν αποχωρίζονται με τίποτα ούτε το καλοκαίρι. Μάλιστα πολλές αντικαθιστούν τα ψάθινα καπέλα τους με αυτό το athleisure item.

Οι περισσότερες εκδοχές είναι κατασκευασμένες από νάιλον, ένα υλικό που πλένετε σχετικά εύκολο. Εάν επιλέξετε να το πλύνετε στο πλυντήριο να θυμάστε ότι νάιλον πλένετε ξεχωριστά από άλλους τύπους υφάσματος και πρέπει να χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση του κρύου νερού και τον κύκλο που προτείνεται από την ετικέτα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον καλύτερο κύκλο, ρυθμίστε το στον απαλό κύκλο για να είστε ασφαλείς. Ένα απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων γενικής χρήσης είναι επαρκές για το νάιλον. Χρησιμοποιήστε μόνο λευκαντικό χωρίς χλώριο εάν χρειάζεται. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά με τον αέρα γεμίζοντάς το και αυτό με πετσέτες και μη σκεφτείτε ποτέ να το σιδερώσετε.

bucket-hat.jpg

General Tip

Λάβετε υπόψη ότι οι κατασκευαστές καπέλων γνωρίζουν συχνά πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσουν τα καπέλα τους, οπότε ελέγχετε πάντα τις ετικέτες με τις οδηγίες φροντίδας. Ακολουθώντας αυτές τις λίγες απλές συμβουλές, το καπέλο σας θα επιστρέψει στη μέγιστη κατάσταση σε χρόνο μηδέν.

how-to-clean-hats-1.jpg