fbpixel

Search icon
Search
Τρία νέα κορυφαία dining places στις Κυκλάδες
TASTE

Τρία νέα κορυφαία dining places στις Κυκλάδες

Οι πιο hot αφίξεις στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας


Το καλοκαίρι επιβάλλει grand openings, ανεβασμένη διάθεση και κυκλαδίτικο αέρα. Η καρδιά της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα χτυπάει δυνατά και οι νέες αφίξεις σε αγαπημένους προορισμούς ολοένα και πληθαίνουν. Eκεί που το γαλάζιο του ουρανού συναντά το μπλε της θάλασσας και τα επικά ηλιοβασιλέματα αποκτούν άλλη διάσταση μας συστήνονται οι θεϊκές γεύσεις της Μεσογείου. Παρακάτω, ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο hot new entries στα κορυφαία εστιατόρια των πολυσυζητημένων greek islands. 

Ανακαλύψτε τα! 

SΕΑ SΕΝSE, Anemi Hotel στη Φολέγανδρο

1.jpg

Το SEA SENSE του 5άστερου Anemi Hotel, ξανασυστήνεται στο κοινό της Φολεγάνδρου μέσα από το ανανεωμένο και άκρως καλοκαιρινό μενού του. Τοποθετημένο πάντοτε στο πιο προνομιούχο σημείο του ξενοδοχείου, γύρω από την πισίνα, προσφέρει μοναδικές ελληνικές γεύσεις και μαγευτική θέα το Αιγαίο και το λιμάνι του Καραβοστάση. Ο πολυβραβευμένος executive chef του ομίλου, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ανταποκρινόμενος στη διαρκή ζήτηση του κοινού για ελληνικές γεύσεις, ταξιδεύει στη Φολέγανδρο και δημιουργεί και φέτος το νέο μενού. Όλες οι γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας που αγαπάμε, με αέρα πολλών αστεριών, προσφέρουν στον επισκέπτη μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με θέα το Αιγαίο.

Γεύσεις απλές και γνώριμες, ωστόσο, ιδιαίτερες και εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, συνθέτουν την food list του. Ο resident chef του Anemi, Ανδρέας Μπέκας εκτελεί με μοναδικό τρόπο το καλοκαιρινό μενού και αποτυπώνει στο αποτέλεσμα τη δική του δημιουργικότητα και εμπειρία. Από το κλασικό πλέον πιάτο του Χαραλαμπόπουλου "Μποστάνι" με φρέσκα λαχανικά εποχής μέχρι το "Κοτόπουλο στον Κήπο του", βασικός στόχος παραμένει, η ανάδειξη των ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων με μοντέρνα ματιά. Plus, συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα επιλεγμένο κρασί από τον ελληνικό ή ξένο αμπελώνα ή ένα εμπνευσμένο κοκτέιλ από τη νέα λίστα με την υπογραφή του βραβευμένου mixologist Μιχάλη Μακρή. 

Info: Καραβοστάσης 840 11, www.anemihotel.gr

From farm to table, Kea Retreat στη Τζια 

.jpg

Βασιζόμενος στην εμπειρία του σε πολλά εστιατόρια με αστέρια Michelin στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένου του Noma με 3 αστέρια Michelin της Κοπεγχάγης), ο Uriel Eshet συνδυάζει καινοτόμες τεχνικές με τη φιλοσοφία from farm to table στο πρώτο ολιστικό boutique ξενοδοχείο των Κυκλάδων. Το special gastronomy place του ξενοδοχείου προσφέρει στους επισκέπτες πιάτα αποκλειστικά βασισμένα σε εποχικά και τοπικά υλικά, πολλά από τα οποία φυτρώνουν στους ιδιόκτητους ελαιώνες, στους οπωρώνες, στους κήπους με τα λαχανικά και τα βότανα και στους αμπελώνες του ακινήτου. Η μαγειρική του Uriel δεν περιορίζεται σε καμία εθνική κουζίνα. Αντίθετα επικεντρώνεται στο να προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές, γευστικές και απροσδόκητες γαστρονομικές εμπειρίες. Το Κea Retreat είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις θεραπείες της yoga, ενώ άνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο του 2022, θυμίζοντάς μας ότι η ευτυχία είναι επιλογή.

Info: Ψαθί, www.kearetreat.com

Hygge στη Σύρο

2.jpg

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο ενός πρώην γκαράζ, που στεγάστηκε αργότερα ένα μεζεδοπωλείο, μας συστήνεται το νέο πολυσυζητημένο εστιατόριο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα φανταστικό δημιούργημα δια χειρός της ομάδας των ανθρώπων του Baba bar by Pairi της Ερμούπολης. Έχοντας ξεκάθαρο όραμα, εμπνευσμένο από τη δανέζικη τέχνη του να προσφέρεις στην ουσία μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και εγγύτητας και να ενισχύεις δεσμούς μεταξύ των προσώπων που φιλοξενείς. Το μενού φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου chef Τάσου Δέμπη, στην είσοδο του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, θα βρει κανείς μια αυθεντική πρόταση στο casual & comfort dining.

Με προσοχή στο design και δίνοντας έμφαση στα φυσικά υλικά και χρώματα, το περιβάλλον του θα σας εμπνεύσει να απολαύσετε ένα lunch ή και dinner πολλών αστέρων. Στο στήσιμο των πιάτων κυριαρχεί ο nordic χαρακτήρας, ενώ η άγρια πρώτη ύλη και το φρέσκο ψάρι πρωταγωνιστούν στις προτάσεις του μενού. Less is more είναι η φιλοσοφία του καταλόγου του ενώ κάθε μπουκιά του συνοδεύεται και από υπέροχες επιλογές σε κρασί από τον σομελιέ Άρη Σκλαβενίτη. 

Info: Καμάρα, Άνω Σύρος, Τηλ.: 2281 306819