fbpixel

Search icon
Search
Tom Hanks: Στο νέο του βιβλίο μιλάει για ένα άλλο Hollywood
LIFE & CAREER

Tom Hanks: Στο νέο του βιβλίο μιλάει για ένα άλλο Hollywood

Το μυθιστόρημα "The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece" θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος


Αποτελεί μια από τις χρυσές προσωπικότητες της παγκόσμιας κινηματογραφικής σκηνής. Έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο μεγάλες παραγωγές της μεγάλης οθόνης, έχει βραβευτεί με Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες Philadelphia και Forrest Gump και συνεχίζει μέχρι σήμερα μια επιτυχημένη διαδρομή στη διεθνή φιλμογραφία. Ο Tom Hanks αγαπά να μοιράζεται σημαντικές προσωπικές στιγμές που έζησε στο Holywood. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε το ντεμπούτο του νέου του βιβλίου με τίτλο "The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece", το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Η κεντρική του θεματολογία αφορά την προσωπική του εμπειρία στον καλλιτεχνικό κόσμο. Εκτείνεται σε αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζει την αμερικανική κουλτούρα που έχει αλλάξει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

50151-98424-000-lead-tom-hanks-xl.jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης ασχολήθηκε με τη συγγραφή, και ειδικά με το είδος της μυθοπλασίας. Το 2017, εξέδωσε το "Uncommon Type", μια συλλογή διηγημάτων που έγινε best seller. Η συγκεκριμένη σειρά επικεντρώθηκε στη συλλογή του από vintage γραφομηχανές. Το βιβλίο έχει πουλήσει 234.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την PRH. Ο Mark Lawson, στην κριτική του στην εφημερίδα "Guardian" για το Uncommon Type, είχε δηλώσει ότι ήταν «ίσως περίεργο που χρειάστηκε τόσος καιρός για να οδηγηθεί ο ηθοποιός να δημοσιεύσει τη δική του πεζογραφία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "The Guardian": To "The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece" καλύπτει 80 χρόνια και κορυφώνεται με την έναρξη της ομώνυμης ταινίας, η οποία είναι μια «κολοσσιαία, γεμάτη stars, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ταινία δράσης υπερηρώων, εμπνευσμένη από ένα κόμικ. Στους χαρακτήρες περιλαμβάνονται ένας προβληματισμένος στρατιώτης που επιστρέφει από τον πόλεμο, ένα νεαρό αγόρι με καλλιτεχνικό χάρισμα, ένας εμπνευσμένος και εκκεντρικός σκηνοθέτης, ένας πομπώδης κινηματογραφικός αστέρας που βρίσκεται σε άνοδο και ένας ακούραστος βοηθός παραγωγής».

screenshot-2022-09-28-102756.webp

Το μυθιστόρημα θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο "Penguin Random House" (PRH) κι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου 2023. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Hanks προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Η δημιουργία ταινιών για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ σκληρή δουλειά. Μπορεί να έχεις στιγμές ευχαρίστησης και άλλες τόσες στιγμές, στις οποίες απεχθάνεσαι τον εαυτό σου. Είναι η σπουδαιότερη δουλειά στον κόσμο και η πιο μπερδεμένη εργασία που γνωρίζω.»

«Η Ailah Ahmed, διευθύντρια εκδόσεων στην Hutchinson Heinemann, το αποτύπωμα της PRH που εκδίδει το βιβλίο του Hanks στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι η συνεργασία για το ντεμπούτο του ηθοποιού ήταν το όνειρο ενός εκδότη που έγινε πραγματικότητα. Το γεγονός ότι έχει γράψει ένα έπος για συνηθισμένους ανθρώπους σε έναν μάλλον ασυνήθιστο κόσμο, το οποίο είναι στοχαστικό, οδυνηρό και εξαιρετικά διασκεδαστικό, είναι το κερασάκι στην τούρτα», πρόσθεσε.