fbpixel

Search icon
Search
Tom Ford: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο ενός ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στη μόδα
PEOPLE & MOMENTS

Tom Ford: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο ενός ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στη μόδα

Η πατρότητα στη ζωή του, το coming out και οι νέοι «κανόνες» που έθεσε στον fashion world


Αέρας από old Hollywood, ατελείωτη λάμψη, μια γνήσια υπογραφή στην αρωματοποιία και στον κόσμο της ομορφιάς: Αυτά και άλλα πολλά είναι που χαρακτηρίζουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Tom Ford. Ενός ανθρώπου που καθιέρωσε νέα στεγανά στη μόδα, δημιούργησε καινούρια πρότυπα ομορφιάς και πήγε κόντρα στα τετριμμένα.

Ωστόσο, πέρα από το design DNA που τον χαρακτηρίζει όλες αυτές τις δεκαετίες, οι insiders του είδους γνωρίζουν πολύ καλά πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από έναν επιτυχημένο σχεδιαστή με φήμη που ξεπερνά κάθε φαντασία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που μέσω της δουλειάς του καταφέρνει να γίνεται συνεχώς talk of the town, απασχολώντας τον κόσμο και τα media για την προσωπική του ζωή, για τις up-and-coming συλλογές του, τις διακρίσεις, τους ανθρώπους στη ζωή του, τις φιλοδοξίες και τα πιο ποθητά όνειρά του.

Το νέο βιβλίο & οι αποκαλύψεις που συζητήθηκαν

shutterstock-710696368.jpg

Μιλώντας στο Harper's Bazaar για το νέο του βιβλίο με τίτλο "Tom Ford 002", ο σχεδιαστής αποκάλυψε πληροφορίες τη συνέχεια του πρώτου ασπρόμαυρου coffee table βιβλίου του για τα χρόνια του στον οίκο Gucci. Το ολοκαίνουριο βιβλίο του είναι μια οπτική εξιστόρηση των 15 ετών μετά την αποχώρησή του από τον οίκο Gucci, την ενασχόλησή του με την ομορφιά και τα αρώματα, την επιστροφή του στο σχέδιο και το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία.

Η δόξα και η ασυναγώνιστη λάμψη αποτυπώνονται στο έπακρο στο συγκεκριμένο coffee table book. Ένα βιβλίο που μιλά ανοιχτά για την εποχή μετά τη συνεργασία του με τον οίκο Gucci και όλες τις μεγάλες αλλαγές που προέκυψαν στη ζωή του. «Όταν ξεκίνησα να δουλεύω το βιβλίο, το brand μου ήταν 15 ετών κι εγώ έκλεινα τα 60. Ήταν ενδιαφέρον γιατί μπορούσα να θυμηθώ όλα όσα συνέβαιναν σε μένα εκείνη τη στιγμή στη ζωή μου. Κοιτάζω ένα φόρεμα ή ένα item αντρικής μόδας ή μια φωτογραφία και σκέφτομαι όλες τις φάσεις της ζωής μου. Ήταν μια κάθαρση», είπε μεταξύ άλλων για τη συγγραφή του βιβλίου.

screenshot-1.png
The book


«Συχνά σκέφτομαι τι έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια. Και μετά συνειδητοποιώ ότι έχω δημιουργήσει αυτό το brand κι έκανα παιδί και έκανα και δύο ταινίες. Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσουν να αρχειοθετούν και να προχωρούν, οπότε ήταν ωραίο να βάλω 15 χρόνια σε ένα βιβλίο και στην ηλικία των 60 ετών να προχωρήσω στο επόμενο κεφάλαιο»,
συμπλήρωσε.

Η πατρότητα & η βιωσιμότητα στη ζωή του

tcx1121sstomford-001-1635872017.jpg

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές, η πατρότητα άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή. Μετά από 26 χρόνια σχέσης, ο Tom Ford και ο σύντροφός του Richard Buckley αποφάσισαν το 2012 πως είχε έρθει η ώρα να δημιουργήσουν οικογένεια. «O Jack έχει αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή μου. Έχει γίνει το πιο σημαντικό πράγμα της ζωής μου. Με νοιάζει ακόμη να είμαι πετυχημένος, απλά δε με ενδιαφέρει πλέον τόσο πολύ», είχε αποκαλύψει ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του το 2014.

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του για το νέο του βιβλίο, μίλησε για τη βιωσιμότητα που του έχει χτυπήσει την πόρτα, αναφέροντας: «Άκουγα έναν ηθοποιό να μιλάει για το πως τα πλαστικά καλαμάκια καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Και θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι αυτό είναι τρελό. Έκανα έρευνα και ανακάλυψα ότι αυτό είναι αλήθεια. Και το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να πάρω μεταλλικά καλαμάκια και τελικά όλα οδήγησαν στο να μην χρησιμοποιούμε καθόλου πλαστικά στο σπίτι μας».

Ο σύζυγός του & η απώλεια 

tom-ford-richard-buckley-4.jpg

Ήταν το 1986 όταν ο Tom Ford γνώρισε τον αγαπημένο του Richard Buckley, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2014. Ήταν ο άνθρωπος της ζωής του, αυτός με τον οποίο έζησε 35 ολόκληρα χρόνια. Κανείς μας δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως ο Tom Ford ήταν από τους πρώτους ανθρώπους του χώρου που δε δίσταζαν να μιλήσουν ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία και τις πεποιθήσεις του επί του θέματος.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Richard έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από μάχη που έδινε εδώ και πολλά χρόνια με τον καρκίνο. Η αγάπη του Tom για τον άνθρωπό του, ωστόσο, δεν έφυγε ποτέ και ο ίδιος δεν πρόκειται να ξεχάσει όλα τα δυνατά συναισθήματα που μοιράστηκε μαζί του για τόσα πολλά χρόνια.

Κάτι παραπάνω από ένας επιτυχημένος fashion designer

credit-courtesy-of-cfda.jpg

Η αγάπη του για τη μόδα και το αυθεντικό στιλ τον έκανε να δημιουργήσει έναν θρύλο γύρω από το όνομά του. Ο Tom Ford δε δημιουργεί απλώς εντυπωσιακές σειρές ρούχων, σαγηνευτικά αρώματα και ποιοτικά προϊόντα μακιγιάζ, αλλά διαμορφώνει με τον τρόπο του τη σύγχρονη κουλτούρα. Από πάντα, επηρέαζε με τις προτάσεις του τον τρόπο που ο κόσμος διαμόρφωνε τις επιθυμίες του στη σημερινή εποχή. Όπως στη μόδα, έτσι και στις ταινίες του καταφέρνει να αποτυπώνει την ξεχωριστή προσωπικότητά του και την αλήθεια του.

Ένας άνθρωπος που δεν έκρυψε ποτέ αυτό που πραγματικά είναι: ένας ταλαντούχος σχεδιαστής, μια προσωπικότητα που έχει συζητηθεί όσο λίγες και -πάνω απ' όλα- αυτός που πιστεύει στον έρωτα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, κάνει όνειρα για το μέλλον κι εναρμονίζεται με την εποχή στην οποία ζει.