fbpixel

Search icon
Search
Το στιλ διακόσμησης της δεκαετίας του '70 αποτυπώνεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο σε αυτήν την κατοικία στο Λονδίνο
INTERIORS

Το στιλ διακόσμησης της δεκαετίας του '70 αποτυπώνεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο σε αυτήν την κατοικία στο Λονδίνο

Η γνωστή φωτογράφος Zoë Zimmer, απέδειξε πόσο πολύ λατρεύει το ιδιαίτερο design


Τα seventies ήταν η εποχή που διαμορφώθηκαν οι πιο καθοριστικές τάσεις όλων των εποχών, τόσο σε ό,τι αφορά στο ντύσιμο όσο και στο interior design και το γενικότερο lifestyle των ανθρώπων. Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε, αλλά βλέπουμε πως όσο τα χρόνια κυλούν αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η αξία του παρελθόντος, ό,τι κι αν συμπεριλαμβάνει αυτή. Σε αυτό ακριβώς βασίστηκε η διεθνούς φήμης φωτογράφος και πολυπράγμονων Zoë Zimmer, όταν διακοσμούσε την υπέροχη κατοικία της που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της και χωρίς να έχει ζήσει καθόλου το '70, λατρεύει την όλη αισθητική της εποχής και σύμφωνα με αυτή αποφάσισε να στήσει το decor του σπιτιού της, που αγόρασε πριν από μερικά χρόνια στο αγαπημένη της πόλη. Άλλωστε, η τέχνη στη ζωή της πλέον διαδραματίζει σημαντικό παράγοντα, καθώς έχει μελετήσει πολύ με σκοπό να αποκομίσει τις απαραίτητες γνώσεις για τον χώρο του art & design. Διατηρεί, μάλιστα, και το προσωπικό της site, όπου μοιράζεται τις δουλειές της και τις αγαπημένες τις εικόνες που δημιουργούνται με γνώμονα την αγάπη για την τέχνη.

173-1.jpg

Παρά το γεγονός πως αρχικά έψαχνε μια άνετη κατοικία, «πλημμυρισμένη» από φυσικό φως, δεν κατάφερε να αντισταθεί σε αυτό το μικρό πανέμορφο ισόγειο μιας από τις πιο κεντρικές γειτονιές του Λονδίνου. Θέλησε να το αγοράσει χωρίς δεύτερες σκέψεις και φαντάστηκε μέσα σε αυτό ένα πραγματικά αξιοζήλευτο σκηνικό, με έντονες seventies επιρροές στη διακόσμηση, αφήνοντας αποκλειστικά το προσωπικό της στίγμα σε κάθε σημείο.

Με μια γρήγορη ματιά, βλέπουμε πως οι λευκές και μπεζ αποχρώσεις πρωταγωνιστούν και λειτουργούν σαν καμβάς, δίνοντας την αφορμή στην Zoë να «παίξει» με extra αποχρώσεις στους τοίχους, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που επέλεξε να τοποθετήσει για επιπλέον διάσταση. Σημαντική, επίσης, είναι η κυριαρχία των artworks στα οποία έχει τεράστια αδυναμία και δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν από τους χώρους του σπιτιού της.

Το ολικό αποτέλεσμα, αποτελεί πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση για σωστή διακόσμηση, εφόσον η ιδιοκτήτρια κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό διαμέρισμα σε μια απόλυτα σύγχρονη και λειτουργική κατοικία, που ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό για τις ιδιαίτερες γραμμές στο decor, βγαλμένες από άλλες εποχές και με έντονο το vintage στοιχείο. Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό της κατά τη διαμόρφωση!

170-1.jpg

Η μινιμαλιστική διάθεση σε συνδυασμό με back to the past vibes, είναι το «κλειδί» της επιτυχίας για το τελικό αποτέλεσμα του διαμερίσματος της Zoë, η οποία ξεκίνησε να το φτιάχνει σχεδόν από το μηδέν. Συγκεκριμένα, εγκαταλείφθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή απλώς είχε επαναφέρει το σπίτι σε μια μορφή που επέτρεπε να κατοικήσει κάποιος. Για καλή τύχη της φωτογράφου, όμως, ο άνθρωπος εκείνος αποφάσισε να ψάξει για κάτι μεγαλύτερα που θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις απαιτήσεις του. Ήταν, λοιπόν, ο τέλειος καμβάς για την Zoë!

«Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν η δημιουργία ενός fun σκηνικού, που θα παραπέμπει τον καθένα στην αίγλη της δεκαετίας του 1970. Δε με ενδιέφερε που έπρεπε να το φτιάξω σχεδόν από την αρχή. Ήταν πάρα πολύ ευχάριστη η όλη διαδικασία», δήλωσε η Zoë μιλώντας για το σπίτι της.

172-3.jpg

Ανατρέξτε στη gallery για να θαυμάσετε τους χώρους της κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden