fbpixel

Search icon
Search
Το Smart Beachfront Apartment στον Λαιμό Βουλιαγμένης είναι το απόλυτο όνειρο
INTERIORS

Το Smart Beachfront Apartment στον Λαιμό Βουλιαγμένης είναι το απόλυτο όνειρο

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Dezone Archi+


Στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, έναν τόπο με απαράμιλλο φυσικό κάλλος και ιδανικό κλίμα, βρίσκεται το διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, με απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα. Χαθείτε μέσα στους χώρους του κι εμπνευστείτε από την απαράμιλλη αισθητική του. Είναι μαγευτικό!

27-copy-antigrafh.jpg

Ο τρόπος ζωής, οι επιθυμίες και οι ανάγκες των ιδιοκτητών και μετέπειτα οικιστών, καθόρισαν το brief και προσδιόρισαν το ζητούμενο να δημιουργηθεί ένας πολυτελής χώρος υψηλών απαιτήσεων με σύγχρονη αισθητική. Το διαμέρισμα ανακαινίσθηκε ριζικά με το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού να αποξηλώνεται και να ανασχεδιάζεται επί τη βάση της δημιουργίας ενός σύγχρονου σπιτιού που εξαίρει την εκπληκτική θέα ενός σημείου από τα πλέον προνομιακά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

16-copy.jpg

Η κύρια ιδέα προέβλεπε τη δημιουργία ενός χώρου με αφαιρετικό σχεδιασμό, εξαιρετικά υλικά και υπερσύγχρονες λύσεις, θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής το τοπίο, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σχεδόν μέρος της οικίας. Υλικά κι εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών, καθώς και ειδικές custom made εφαρμογές υψηλής λειτουργικότητας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού προκειμένου να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες των οικιστών. Ήπιες αποχρώσεις και ισχυρές λεπτομέρειες συνυπάρχουν αποδίδοντας μία luxurious αισθητική αφαιρετικής πολυτέλειας, ενώ οι minimal γραμμές συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καθαρού και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικού αποτελέσματος.

49-copy.jpg

Η στενόμακρη τυπολογία της κάτοψης του διαμερίσματος, οδήγησε στην διάτμηση της κατοικίας σε κάθετες ζώνες που ορίζουν τη χρήση των χώρων. Οι ζώνες αυτές οριοθετήθηκαν με χρήση διαφορετικών επενδύσεων σε τοίχους και οροφή και σε σημεία στο δάπεδο. Οι γήινες αποχρώσεις μπεζ, γκρι και υπόλευκου προσδίδουν στον χώρο την αίσθηση της παραθεριστικής κατοικίας, με καθαρές όψεις και απαλούς τόνους οι οποίοι όσο κινείται το βλέμμα προς την παραλία καταλήγουν στο λευκό, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της θέας προς τη θάλασσα.

55-copy.jpg

Ενωτικό χαρακτήρα, με τη μορφή έντονης λεπτομέρειας, έχει ο ορείχαλκος ο οποίος επαναλαμβάνεται σε σημεία όπως οι αρμοί των δαπέδων, τα τελειώματα επενδύσεων οροφής και σε στοιχεία όπως πόμολα, φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Ο κύριος χώρος αποτελείται από open plan σαλόνι και κουζίνα με καθαρές γραμμές όπου οι υφές των επενδύσεων και οι κρυφοί φωτισμοί είναι τα κύρια αρχιτεκτονικά στοιχεία.

73-copy.jpg

Στον χώρο του master bedroom η μία ζώνη αποτελείται από το υπνοδωμάτιο και την walk in closet που διαχωρίζονται από κοινή μεσοτοιχία. Κύρια στοιχεία των επενδύσεων είναι η χρήση ταπετσαρίας ιαπωνικού σχεδιασμού σε τοίχους και ταβάνι, εμπνευσμένης από την ενέργεια της φύσης. Η ειδική μεταλλική κατασκευή ντουλάπας με bronze τζάμια και καθρέφτες δημιουργεί ένα παιχνίδι αντανακλάσεων και υποσυνείδητης διαπλάτυνσης του χώρου. Η κάθετη «υγρή» ζώνη των μπάνιων, αποτελείται από το en suite μπάνιο, με το έπιπλο νιπτήρα και beaute να βρίσκεται σε επικοινωνία με το walk-in closet, τον χώρο με την ανοιχτή μπανιερά στην κρεβατοκάμαρα και το wc των επισκεπτών.

75-copy.jpg

Η θέα προς τη θάλασσα και η επιθυμία των ιδιοκτητών να διατηρούν οπτική επαφή μαζί της από κάθε δυνατό σημείο, καθόρισε τον σχεδιασμό και του κλειστού μέρους του λουτρού. Έτσι, η μία του όψη αποτελείται από switchable τζάμι, το οποίο ρυθμίζεται αναλόγως με την επιθυμία του χρήστη και είτε απομονώνει τον χώρο οπτικά με frosted αποτέλεσμα είτε ρυθμίζεται σε απόλυτα διαφανές, επιτρέποντας ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, μέσα από το μπάνιο.

Design by DEZONE ARCHI+

Head Architect: Τάσος Χριστοφιλόπουλος

Project Architect: Ειρήνη Βιαροπούλου

Lighting Study: Skia Lighting

Smart home solutions: Intellihome 3Alpha

Photos: Παναγιώτης Βουμβάκης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery