fbpixel

Search icon
Search
To show του οίκου Prada στο Μιλάνο είχε κάτι από επιστημονική φαντασία
TRENDS & CATWALKS

To show του οίκου Prada στο Μιλάνο είχε κάτι από επιστημονική φαντασία

Miucia Prada και Raff Simons έχουν δημιουργήσει την ιδανική συνεργασία


Η δεύτερη ημέρα της Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου συνεχίζεται, με τους εμβληματικούς και αγαπημένους οίκους να κρατούν τον πήχη ψηλά και να εντυπωσιάζουν όχι μόνο με τις δημιουργίες του αλλά και με ολόκληρο το σκηνικό που παρουσιάζουν στα catwalks τους. Μετά το πρωινό show της Μax Mara, η οποία μας ταξίδεψε με τον πιο όμορφο τρόπο στην ιταλική ριβιέρα του 1930, σειρά είχε ο οίκος Prada, με τη Miuccia Prada και τον Raff Simons να έχουν βρει τα πατήματά τους και να έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία, η οποία βρίσκεται στα καλύτερά της. 

befunky-collage-38.jpg

Για να πλαισιώσουν την παρουσίαση της κολεξιόν, συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn, ο οποίος συνέλαβε μία μοναδική εμπειρία. Το show είχε τίτλο "Touch of Crude", η δουλειά του Winding Refn περιλαμβάνει ένα installation εκβυθιστικής εμπειρίας, το φυσικό περιβάλλον του runway σε συνεργασία με το AMO και μία σειρά συγγενικών φιλμ μικρού μήκους, τα οποία παρουσιάστηκαν τόσο ψηφιακά όσο και αναλογικά. Οι καλεσμένοι αντιλήφθηκαν αυτήν την κινηματογραφική ματιά, πριν ακόμα την έναρξη του show, καθώς οι προσκλήσεις είχαν παρόμοιο θέμα - μικρά μαύρα κουτιά  που αποκαλύπτουν την τοποθεσία στο εσωτερικό, υποδηλώνοντας και πάλι κάτι μυστικό και απατηλό.

befunky-collage-39.jpg

Με αυτό τον τρόπο, η σεζόν έχει σχεδιαστεί για να είναι αθώα, καθαρή και αφιλτράριστη. Αυτό ήταν εμφανές από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα μοντέλα ανέβηκαν στην ελάχιστα φωτισμένη πασαρέλα, η οποία χωρίστηκε σε δωμάτια όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην παρουσίαση της ανδρικής συλλογής. 

befunky-collage-40.jpg

Η SS23 collection της Prada ήταν για ακόμα μια φορά βασισμένη στην τριγωνική χρωματικά παλέτα του μαύρου, άσπρου και γκρι που χαρακτηρίζει τον οίκο. Φυσικά και οι έντονες, εκκεντρικές αποχρώσεις έκαναν την εμφάνισή τους κεντρίζοντας το ενδιαφέρον. Εντυπωσιακοί μυτεροί γιακάδες στα πουκάμισα, γκρι μονόχρωμα tailored σύνολα, καμπαρντίνες και ολόσωμες φόρμες που αναδείκνυαν τη σιλουέτα ήταν αυτά που ξεχώρισαν από την αρχή. Οι τσάντες του brand παρουσιάστηκαν σε νέους τόνους όπως απαλό ροζ και ζωηρές highlighter αποχρώσεις. 

Τα φορέματα είχαν μια αρχιτεκτονική αισθητική, παίζοντας με την αίσθηση των ψευδαισθήσεων και του τι επιτρέπεται να βλέπεις και τι όχι, καθώς οι διαφάνειες που επιλέχθηκαν «μαρτυρούσαν» μεγάλο μέρος του δέρματος. Βασικά κομμάτια της συλλογής που μαγνήτισαν την προσοχή μας ήταν τα slip dresses με διχρωμίες τόσο έντονες όπως το κόκκινο με το κίτρινο όσο και πιο ουδέτερες, όπως το καφέ με το λευκό. Το layering ήταν παρόν και πραγματοποιήθηκε σε παλτό και φορέματα, δημιουργώντας ένα μυστήριο για το τι κρύβεται από κάτω.

Παρακολουθήστε το video παρακάτω!