fbpixel

Search icon
Search
Το show του Giorgio Armani στη Νέα Υόρκη ήταν μια ωδή στην κομψότητα
TRENDS & CATWALKS

Το show του Giorgio Armani στη Νέα Υόρκη ήταν μια ωδή στην κομψότητα

Η SS25 collection εντυπωσίασε


Η τελευταία επίδειξη μόδας του Giorgio Armani για την άνοιξη καλοκαίρι του 2025 αποδείχθηκε ένας εκλεπτυσμένος φόρο τιμής στην ιδέα της διαχρονικής ομορφιάς που χαρακτηρίζει τον ιστορικό ιταλικό οίκο μόδας για δεκαετίες. Σε μια σχεδόν αιθέρια ατμόσφαιρα, το δημιουργικό ταλέντο του αδιαμφισβήτητου κυρίαρχου της μόδας μπόρεσε για άλλη μια φορά να ενορχηστρώσει μια αληθινή συμφωνία κομψότητας και απίστευτης νηφαλιότητας, φέρνοντας στην πασαρέλα ρούχα που αφηγούνται μια ιστορία διακριτικής πολυτέλειας, πολύτιμα υφάσματα και μία ουδέτερη χρωματική παλέτα. Όπως πάντα, οι δημιουργίες της Armani έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν τη σιλουέτα με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο, χωρίς  υπερβολή, αλλά με μια μετρημένη και αποφασιστικά διαχρονική χάρη.

00011-giorgio-armani-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα ελαφριά και αιωρούμενα υφάσματα, σύμφωνα με την εποχή, χάιδευαν τα σώματα με απαλές και χαριτωμένες κινήσεις, ξυπνώντας μια αίσθηση ελαφρότητας και ελευθερίας . Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καμπαρντίνες, ένα ανεξίτηλο σύμβολο του ρεπερτορίου Armani, που ερμηνεύεται ξανά με εκείνη την πινελιά της αριστουργικής τελειότητας που μεταμορφώνει κάθε ρούχο σε ένα τόσο επιθυμητό αντικείμενο.

Ουδέτερα χρώματα - από το μπεζ έως το γκρι και ιβουάρ, μέχρι τις αναπόφευκτες αποχρώσεις του μπλε και του μαύρου. Κάθε εμφάνιση ήταν ένας ύμνος στην πολυτέλεια χωρίς φανφάρες, σε απόλυτη αρμονία με την αισθητική που έκανε το brand διάσημο.

00014-giorgio-armani-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Δίπλα στα βασικά κομμάτια, τα αξεσουάρ επιβεβαιώθηκαν ως σιωπηλοί πρωταγωνιστές: τσάντες με υφαντά και κεντήματα, διάτρητες μπαλαρίνες, αλλά πάνω απ' όλα, τουρμπάν που κοσμούσαν τα κεφάλια πολλών μοντέλων στην πασαρέλα.

Έπειτα, δεν έλειψε η προσοχή στην ανδρική γκαρνταρόμπα, όπου ο άντρας Armani εμφανιζόταν άψογος μεταξύ νεωτερικότητας και παράδοσης. Ανάλαφρα κοστούμια, απαραίτητες γραμμές και εκείνος ο αόριστα αριστοκρατικός αέρας που μιλάει για τον ιδανικό άντρα του Maison. Και για αυτόν, η ουδέτερη χρωματική παλέτα έπαιξε κεντρικό ρόλο, ενισχύοντας την ομορφιά της κοπής και των υφασμάτων, χωρίς να θυσιάζει ποτέ τη λειτουργικότητα.

00019-giorgio-armani-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Εκτός από τη μόδα, στο επίκεντρο τέθηκαν και οι εντυπωσιακές παρουσίες που βρέθηκαν στο front-row. Η ηθοποιός Paola Cortellesi, η διάσημη τραγουδίστρια Laura Pausini και ο σύζυγός της, μουσικός Paolo Carta, έδωσαν το παρών με την αδιαμφισβήτητη γοητεία και το στυλ τους, φέρνοντας μια δόση “la dolce vita” στους δρόμους του Manhatan.

ga-with-models-sgp-scaled.jpg

Με τα φλας των φωτογράφων να αναβοσβήνουν και τους λάτρεις της μόδας να συζητούν, η βραδιά ήταν ένας τέλειος συνδυασμός στιλ, κουλτούρας και εορτασμού, όπου η ιταλική τέχνη και η ζωντανή ενέργεια της Νέας Υόρκης ενώθηκαν σε τέλεια αρμονία.

Με πληροφορίες: L'Officiel Italia