fbpixel

Search icon
Search
Το πρώτο exclusive masterclass του οίκου Editions de Parfums Frédéric Malle στην Ελλάδα
PEOPLE & PARTIES

Το πρώτο exclusive masterclass του οίκου Editions de Parfums Frédéric Malle στην Ελλάδα

Ο μοναδικός οίκος αρωμάτων παρουσίασε την τέχνη της υψηλής αρωματοποιίας και αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα στη Hytra Bar Restaurant της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση


Ο Οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle διοργάνωσε ένα exclusive masterclass, υπό τη διεύθυνση της Louise Vincent, Brand Ambassador του οίκου, που βρέθηκε στην Ελλάδα ειδικά για το event στη Hytra Bar Restaurant της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στο exclusive masterclass εκδότες, διευθυντές περιοδικών και websites μαζί με beauty directors παρακολούθησαν τον μοναδικό τρόπο του δημιουργού που αναδεικνύει το ιδανικό άρωμα για το κατάλληλο άτομο. Ένα άρωμα που θα αναδείξει τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς του. Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα με ένα ιδιαίτερο κι εκλεπτυσμένο μενού για τις προσκεκλημένες. Στο τέλος του event όλοι έλαβαν το προσωπικό τους άρωμα που ταίριαζε απόλυτα στην προσωπικότητά του.

img-0283.jpg
To exclusive masterclass του οίκου Editions de Parfums Frédéric Malle στη Hytra Bar Restaurant 

Η Editions de Parfums Frédéric Malle είναι ένας μοναδικός εκδοτικός οίκος αρωμάτων που στόχο έχει να αναδείξει την υψηλή αρωματοποιία μέσα από τις δημιουργικές αναζητήσεις των καλύτερων Σχεδιαστών Αρωμάτων του κόσμου και να την μεταφέρει σε νέα καλλιτεχνικά επίπεδα. Ως ειδήμων των αρωμάτων και στον ρόλο πλέον του εκδότη, ο Frédéric Malle επιλέγει προσεκτικά έναν προς έναν τους αρωματοποιούς, και καθοδηγεί τον καθένα ξεχωριστά μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, προκειμένου να δημιουργήσουν μοναδικά αρώματα-έργα τέχνης που θα φέρουν το όνομά τους. Ο οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle ιδρύθηκε το 2000, μετά από την ανάγκη του Frédéric Malle να προωθήσει την υψηλή αρωματοποιία και να αποκαταστήσει την παλιά της αίγλη. Κόντρα στα μέχρι τότε δεδομένα, ο Frédéric δίνει απόλυτη ελευθερία στους καλύτερους αρωματοποιούς στον κόσμο και τους παρέχει εξαιρετικές πρώτες ύλες χωρίς να τους επιβάλλει όρια, με σκοπό να δημιουργήσουν πρωτοποριακές αρωματικές συνθέσεις απαράμιλλης ποιότητας.

img-0027.jpg

Ο Εκδότης Frédéric Malle

Ο Frédéric Malle, γόνος οικογένειας αρωματοποιών αποτελεί ένα εμβληματικό σύμβολο στην αρωματική κληρονομιά της Γαλλίας. Ο παππούς του, Serge Heftler-Louiche υπήρξε ιδρυτής του οίκου Parfums Christian Dior, ενώ η μητέρα του διετέλεσε πρόεδρος του οίκου καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Ο ίδιος ο Frédéric αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά εξειδικευμένων αρωματοποιών στην οικογένειά του και θεωρείται παγκοσμίως αυθεντία στον χώρο της αρωματοποιίας.

Η πρώιμη έκθεση του Frédéric Malle στον σύνθετο κόσμο της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όπου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Οικονομικά. Έπειτα από μια σύντομη καριέρα στον τομέα της διαφήμισης, το 1988 εργάστηκε για το περίφημο εργαστήριο αρωματοποιίας Roure Bertrand Dupont, όπου συναναστράφηκε τους κορυφαίους αρωματοποιούς του κλάδου. Συνεργάστηκε μαζί τους για περισσότερα από 25 χρόνια και απέκτησε εκτενή εμπειρία στις πρώτες ύλες και την οσφρητική εξισορρόπηση. Σε μια εποχή όπου οι περισσότερες εταιρίες καλλυντικών εστίαζαν αποκλειστικά στην εικόνα του brand και τις διάσημες πρωταγωνίστριες, ώστε να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ποιότητας, ο Frédéric Malle αποφάσισε να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο ίδιο το προϊόν, στους χυμούς των αρωμάτων και φυσικά στους δημιουργούς του: τους αρωματοποιούς, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον οίκο.

img-0072.jpg

Οι Αρωματοποιοί ως Δημιουργοί

Προσαρμόζοντας κάθε φορά τον ρόλο του ως εκδότη στις ανάγκες του αρωματοποιού, με τον οποίο συνεργάζεται κάθε φορά, λειτουργεί κάποιες φορές ως συνδημιουργός και άλλοτε επιτρέπει στον αρωματοποιό να αναλάβει πλήρως τον ρόλο του δημιουργού του αρώματος. Από την πλευρά τους οι κορυφαίοι αρωματοποιοί, προσεκτικά επιλεγμένοι για το ταλέντο τους από τον ίδιο τον Frédéric Malle, αποτελούν μέλη αυτής της αποκλειστικής ομάδας, που συχνά αποκαλείται η απόλυτη λέσχη των ελίτ αρωματοποιών.

Από τον Maurice Roucel, τον Dominique Ropion, τον αξέχαστο Edmond Roudnitska, τον Michel Roudnitska, την Olivia Giacobetti, τον Ralf Schweiger, τον Edouard Fléchier, τον Pierre Bourdon μέχρι τον Jean-Claude Ellena, την Sophia Grojsman, τον Bruno Jovanovic, την Fanny Bal, τον Carlos Benaïm και τον Julien Rasquinet, το portfolio του οίκου Editions de Parfums Frédéric Malle χαρακτηρίζεται από δημιουργική ποικιλομορφία με μια συλλογή συναρπαστικών αρωμάτων που είναι πρωτοπόρα στο είδος τους.

Τα iconic αρώματα του οίκου συνεπαίρνουν με τους ιδιαίτερους συνδυασμούς πρώτων υλών: Eau de Magnolia, En Passant, Carnal Flower, Portrait of a Lady, Iris Poudre, Musc Ravageur, Bigarade Concentrée, Vétiver Extraordinaire και French Lover αποτελούν τα πλέον signature αρώματα το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Είτε γιατί έκαναν το δικό τους statement τη χρονική στιγμή που δημιουργήθηκαν όπως το Musc Ravageur, είτε γιατί οι συνδυασμοί των χυμών ήταν τόσο ιδιαίτεροι που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον χρόνο. Ο Frédéric Malle και οι αρωματοποιοί είναι φίλοι και συνεργάτες, καλλιτέχνες που ανέπτυξαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και λόγω του κοινού πάθους για την αρωματοποιία δημιούργησαν αριστουργήματα του κλάδου. Εκτός όμως από ήδη καταξιωμένους δημιουργούς ο Frédéric συνεργάζεται και με νεαρούς αρωματοποιούς προσφέροντάς τους το βήμα για να εκφράσουν τα ταλέντα τους, και δίνοντάς τους πάντα την βοήθειά του ώστε να αναδειχθούν και να λάβουν κι εκείνοι την θέση τους στο βάθρο του οίκου.

Αυτή η μοναδική προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα μια εκλεκτική ποικιλία αρωμάτων, που συμπληρώνεται από μια πλήρη σειρά για το σώμα και το σπίτι – μια συλλογή που αγκαλιάζει όλα τα στιλ και τις οσφρητικές οικογένειες, τις απογειώνει, επαναπροσδιορίζει τις διαχρονικές μυρωδιές με μια μοντέρνα πινελιά και ανακαλύπτει αχαρτογράφητα πεδία.

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Πέπη Σιούτη & Louise Vincent