fbpixel

Search icon
Search
To Open House Athens πηγαίνει στα Χανιά με ένα Pop Up event
ARTS & CULTURE

To Open House Athens πηγαίνει στα Χανιά με ένα Pop Up event

Ξενάγηση στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής πόλης στις 12 & 13 Ιουνίου!


Ένα pop-up event έρχεται φέτος για να μας ταξιδέψει έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης. To Open House Athens ταξιδεύει μέχρι τα Χανιά στις 12 & 13 Ιουνίου, αναδεικνύοντας μοναδικού design αριστουργήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων. 

kghb4sjq-AtrlN.jpg
Neoclassic_(c)Nikos Kouklakis

Τα Χανιά άλλωστε, είναι μια πόλη που μετρά πάνω από 5000 χρόνια ιστορία, από τη Μινωική Κυδωνία, στα αραβικά Al Hanim, στα βυζαντινά Χανιά, στα βενετικά LaCanea, στα Οθωμανικά Χανιά και τελικά στα απελευθερωμένα ελληνορθόδοξα, το πλούσιο και μακροχρόνιο παρελθόν της περιοχής τους είναι συναρπαστικό και αποτυπώνεται στα κτίρια τους.

Η special αυτή εκδήλωση έρχεται φέτος να μας βγάλει έξω από τα όρια της πρωτεύουσας, πηγαίνοντάς μας αυτήν τη φορά σε ένα ελληνικό, παραδοσιακό και πολύ όμορφο νησί! 

Από ότι φαίνεται όμως τα Χανιά είναι μόνο η αρχή, όπου μέσα από περίπου 15 κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους, θα ξεναγηθούμε στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης. Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη. Ενώ, για να παρακολουθήσετε τις ξεναγήσεις το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες και μέρες του καθενός.

esflmmhk-jSbx0.jpg
Courthouse_(c)Nikos Kouklakis

Με την παράλληλη αυτή δράση του Open House Athens, το ευρύ κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν, στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης. Πιο συγκεκριμένα οι εθελοντές της εκδήλωσης θα υποδεχθούν και θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε όλους τους υπέροχους προορισμούς του νησιού με σχεδιαστικό ενδιαφέρον.

neoria-cnikos-kouklakis-ic7Q6.jpeg
Neoria_(c)Nikos Kouklakis

About Open House

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση του προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Το Open House Athens είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου. Η ιδέα για αυτήν τη δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο. Σήμερα περισσότερες από 50 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν τις δράσεις του για ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο. Η απήχηση του ΟΗA πλέον είναι τόσο μεγάλη που έχει καθιερώσει την εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό και σε μια από τις πιο δημοφιλείς αρχιτεκτονικές γιορτές της πόλης.

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων OpenHouseAthens και OpenHouseThessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του OpenHouseWorldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

Ανακαλύψτε στη gallery τις υπόλοιπες φωτογραφίες!