Υψηλή ποιότητα, φαντασία στη γεύση, αλλά και εξαιρετική οργάνωση, βρίσκονται στη λίστα με τις απαιτήσεις των περισσοτέρων κατά την αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης ομάδας catering. Συνομιλώντας με τον Βασίλη Σαμιωτάκη, όμως, κατάλαβα ότι για την εταιρία του αυτά είναι μόνο η αρχή. Ο ιθύνων νους πίσω από την -καθιερωμένη πλέον στον χώρο- Samiotakis Catering δεν εφησυχάζει ποτέ και, για πάνω από 15 χρόνια, υπογράφει με γαστρονομική μαεστρία μερικές από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις.
Ο δρόμος προς την επιτυχία
Όλα ξεκίνησαν με τη δημιουργία μιας εταιρίας, η οποία επικεντρωνόταν κυρίως στη γευστική κάλυψη μικρών πάρτι και κοινωνικών εκδηλώσεων, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η επέκτασή της στον χώρο των συνεδρίων και των επαγγελματικών εκδηλώσεων αποτέλεσε μονόδρομο. Όπως μοιράζεται ο Βασίλης Σαμιωτάκης: «Η προσήλωση στην ποιότητα και το άριστο service οδήγησαν την εταιρία να κατακτήσει σημαντική θέση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τη διαχείριση δύο σημαντικών χώρων εκδηλώσεων στην πόλη: του Bloom Venue και του Ippikos Members Club».
Διαφέροντας στα σημεία
Εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, κάποιος αντιλαμβάνεται άμεσα ότι η Samiotakis Catering εγγυάται αυτό που καμιά άλλη εταιρία catering δεν μπορεί: premium ποιότητα, ξεχωριστές επιλογές μενού και ικανότητα να προσφέρει γευστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, ακόμη και σε μαζική κλίμακα. «Επιλέγουμε πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Από τα φρέσκα τοπικά προϊόντα μέχρι τα εκλεκτά υλικά, κάθε συστατικό είναι τοποθετημένο στις συνταγές με προσοχή, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη γευστική απόλαυση. Δεν μας αρέσει να περιοριζόμαστε σε συνηθισμένες προτάσεις πιάτων, αλλά εξερευνούμε συνεχώς νέες gourmet επιλογές, που συνδυάζουν τις παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνα και δημιουργικά στοιχεία. Το ίδιο εξασφαλίζουμε και για την παρουσίαση των πιάτων μας. Θέλουμε όλα, από το Α έως και το Ω, να αναδεικνύουν πολυτέλεια και επαγγελματισμό», αναφέρει ο ίδιος.
Η ομαδικότητα σε πρώτο ρόλο
Μιλώντας μέσα από την εμπειρία του στον χώρο της γαστρονομίας, που μετρά σχεδόν 20 χρόνια, ο Βασίλης Σαμιωτάκης σημειώνει ότι η ομάδα πίσω από κάθε project διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του. Όπως μου λέει: «Η κουζίνα της Samiotakis Catering απαρτίζεται από έμπειρους σεφ με πάθος για τη δημιουργία μοναδικών γευστικών εμπειριών. Ο σεφ και το προσωπικό της κουζίνας αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από τη γαστρονομική αρτιότητα της επιχείρησης. Ιδιαίτερο μέλημά μου ήταν πάντοτε η εξαιρετική τεχνική, τα εκλεκτά πιάτα που ξεχωρίζουν και η τέλεια εξυπηρέτηση. Το ‟ομαδικό πνεύμα” είναι αδιαπραγμάτευτη αξία για μένα. Από τους σερβιτόρους και το προσωπικό εξυπηρέτησης μέχρι την ομάδα στην οργάνωση του event και τις πωλήσεις, μας ενδιαφέρει ο πελάτης να αισθάνεται ασφάλεια και ότι ακούγονται οι προσωπικές του προτιμήσεις. Εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον, όπου η ευγένεια και το χαμόγελο αφήνουν τον οικοδεσπότη αλλά και τους καλεσμένους του κάτι παραπάνω από ευχαριστημένους».
Δημιουργώντας εμπειρίες για μια ζωή
Είναι αλήθεια ότι η επιλογή του κατάλληλου catering καθορίζει την επιτυχία οποιασδήποτε εκδήλωσης και συμβάλλει στη δημιουργία μιας θετικής και αξέχαστης εμπειρίας για τους προσκεκλημένους. Έως σήμερα, στη Samiotakis Catering έχουν, λοιπόν, το δικαίωμα να αισθάνονται τεράστια υπερηφάνεια για την επιμέλεια αξέχαστων εμπειριών για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος ο κ. Σαμιωτάκης τονίζει: «Είτε πρόκειται για μία οικογενειακή γιορτή, μια επέτειο-ορόσημο ή ένα ιδιωτικό πάρτι, η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στην υπέρβαση των προσδοκιών. Η δέσμευσή μας για την ποιότητα εκτείνεται, πέρα από τα απολαυστικά πιάτα, στην απρόσκοπτη ενορχήστρωση κάθε λεπτομέρειας. Από την ιδέα μέχρι την εκτέλεση, προσπαθούμε να μετατρέψουμε ιδιωτικές εκδηλώσεις σε αγαπημένες αναμνήσεις, διασφαλίζοντας ότι κάθε στιγμή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική εξυπηρέτηση και μια νότα γαστρονομικής μαγείας».
Με όραμα ένα γευστικά καλύτερο μέλλον
Για τον Βασίλη Σαμιωτάκη η δουλειά δεν σταματά. Ο ίδιος και η ομάδα του οραματίζονται ένα συναρπαστικό μέλλον, που χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ανάπτυξη και συνεχή επιδίωξη υπεροχής στον κλάδο των εκδηλώσεων και της εστίασης. «Οι νεοσύστατες ναυαρχίδες μας, το Bloom Venue και το Ippikos Members Club, θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική επέκτασής μας. Σκοπεύουμε να αναδείξουμε τις εμπειρίες στο Bloom Venue, που βρίσκεται στο μικρό λιμάνι της Καλαμαριάς και στο Ippikos Members Club, που εδράζει στο γαλήνιο σκηνικό του παλαιότερου ιππικού ομίλου, δίπλα στη θάλασσα. Αυτοί οι χώροι θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ο τέλειος καμβάς για μια ποικιλία εκδηλώσεων - από μαγευτικούς γάμους έως δυναμικές εταιρικές συγκεντρώσεις», συμπληρώνει.
Συντελεστές της φωτογράφισης
Chef: Λάμπρου Νίκος
Styling: Vintage Weddings & Events | Christina Lazopoulou
Photographer: Βασίλης Μούμκας
Πυθαγόρα 3, Πολίχνη, τηλ.: 2311 295500
Facebook: Samiotakis Catering
Instagram: @samiotakiscatering
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024