fbpixel

Search icon
Search
Το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο "Les Deux Gares" θα μπορούσε να είναι το σπίτι ενός εκκεντρικού bohemian Παριζιάνου συλλέκτη
DESIGN NEWS

Το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο "Les Deux Gares" θα μπορούσε να είναι το σπίτι ενός εκκεντρικού bohemian Παριζιάνου συλλέκτη

Το mix & match του designer, Luke Edward Hall, είναι μοναδικής αισθητικής


To hotel "Les Deux Gares" είναι ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο με 33 δωμάτια στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, ανάμεσα στη Gare du Nord και Gare de l’Est, που άνοιξε μόλις στα μέσα Σεπτεμβρίου με την υπογραφή του υπέροχου Luke Edward στο interior design και το art direction.

Ο νεαρός Βρετανός καλλιτέχνης είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης που σχεδιάζει, ζωγραφίζει, συνεργάζεται με brands -όπως τα Richard Ginori, Habitat και Lanvin- δημιουργεί εσωτερικούς χώρους, υπογράφει μια εβδομαδιαία στήλη για τους FT Weekend και κρύβεται πίσω από τα πιο πολυτελή και εμπνευσμένα υφάσματα, έπιπλα και αξεσουάρ. Ενσαρκώνει αυτό που θα λέγαμε μια έντονα «ζωηρή» αισθητική!

Στους πελάτες του συμπεριλαμβάνονται οίκοι μόδας, δημοπρασιών και τέχνης όπως οι Burberry, Christie's και το The Royal Academy of Arts. Στο έργο του στο "Les Deux Gares" Hotel, ο designer επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία της εκκεντρικής Πόλης του Φωτός, ενώ η συλλογή έργων τέχνης και επίπλων, με τα οποία επιλέγει να το «ντύσει» αντικατοπτρίζει τα «ταξίδια» του σε διαφορετικές εποχές.

les-deux-gares-hotel-paris-52.jpg

Πίσω από την επιβλητική σιδερένια πύλη που σχεδίασε ο Hall, κρύβεται μια χαρούμενη και απίθανη σύνθεση εποχών, που προσεγγίζει μια πηγή καλλιτεχνικών και πνευματικών αναφορών. Στο εσωτερικό κυριαρχούν αντίκες από πολλές δεκαετίες, γαλλικές ταπετσαρίες και εγγλέζικα χαλιά, mid-century φωτιστικά και ένα παιχνιδιάρικο mix&match από δυναμικά υφάσματα.

4606289-1427395-0-0-4500-3000-1500-1000.jpg

Στον μεγάλο χώρο υποδοχής, οι λαμπεροί σμαραγδί πράσινοι τοίχοι, το black & white μαρμάρινο πάτωμα, τα έπιπλα με τις χρυσές λεπτομέρειες, οι καθρέφτες, οι αφίσες των μοναδικών Warhol, Hockney και Cocteau δημιουργούν ένα εκλεκτό και ιδιαίτερο περιβάλλον. Η ίδια δημιουργική ελευθερία του ανατρεπτικού interior designer μεταφέρεται στους επάνω ορόφους και αυτό είναι ορατό από το πρώτο λεπτό που θα περάσει κανείς στο ξενοδοχείο.

les-deux-gares-paris-05.png

Σε όλα τα δωμάτια, ο σχεδιαστής έχει συνδυάσει γεωμετρικά χαλιά à la David Hicks με υπέροχα κεφαλάρια με ρίγες, κλασικά τραπέζια με τουλίπες και καρέκλες από κίτρινο βελούδο. Για να εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο, έχει προσθέσει ξεχωριστά φωτιστικά, εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '70, αλλά και κίτρινα μπάνια σε art deco στιλ. 

Η επιμέλεια του Luke Edward Hall ξεκινάει από τα κομμάτια-αντίκες και φθάνει έως την ανάθεση custom-made αντικειμένων σε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις -όπως τα πράσινα, light blue και ροζ είδη μπάνιου που έχουν δημιουργηθεί στη νότια Αγγλία. 

unnamed-I9gWA.jpg
Luke Edward Hall

Στο υπόγειο του ξενοδοχείου, έχει δημιουργηθεί ένα κομψό γυμναστήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, μια ταπετσαρία Svenskt Tenn και ένα φωτεινό κοκκινόλευκο δάπεδο που θυμίζει σκακιέρα. Πίσω από αυτόν τον προσεχτικά επιλεγμένο συνδυασμό αυτών των μοναδικών κομματιών υπάρχει μια κομψή και cool ατμόσφαιρα, που θα γοητεύσει κάθε ταξιδιώτη!

Περιηγηθείτε σε περισσότερες εικόνες του εμπνευσμένου χώρου στη gallery!