fbpixel

Search icon
Search
Το ολοκαίνουριο Café Parthenis στη Μύκονο αποτυπώνει την ουσία του κυκλαδίτικου καλοκαιριού
DESIGN NEWS

Το ολοκαίνουριο Café Parthenis στη Μύκονο αποτυπώνει την ουσία του κυκλαδίτικου καλοκαιριού

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Anaktae


Το αρχιτεκτονικό studio Αnaktae της industrial designer Νταϊάννα Καρβούνη και της αρχιτέκτονα Βίβιαν Φίλιππα, συνεργάστηκε με την Ορσαλία Παρθένη για να μετατρέψει το θρυλικό κατάστημα του brand Parthenis στην πόλη της Μυκόνου σε έναν πολύ-λειτουργικό χώρο που περιλαμβάνει bar και εστιατόριο, όπου οι πελάτες μπορούν να ψωνίσουν τα κλασικά ρούχα του Παρθένη και ταυτόχρονα να απολαύσουν ένα ποτό ή ένα ελαφρύ γεύμα στα υπαίθρια τραπέζια. 

Το Parthenis Café βρίσκεται δίπλα στους διάσημους ανεμόμυλους του νησιού με θέα στη Μικρή Βενετία και τα θρυλικά ηλιοβασιλέματα.

Η Αnaktae συνέλαβε, κατασκεύασε κι επιμελήθηκε κάθε στάδιο της δημιουργίας του νέου meeting place στο Νησί των Ανέμων, από τη χωρική φιλοσοφία έως την εσωτερική διακόσμηση, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς επίπλων και φωτιστικών. Ο σχεδιασμός εμπνέεται από τα διαχρονικά στοιχεία του Ελληνικού καλοκαιριού: φως, ενέργεια και απλότητα.

carousel-2-mesa-4.jpg

Το αποτέλεσμα είναι πιστό στην casual και minimal αισθητική του Παρθένη και στις καθαρές, αιθέριες μορφές της κυκλαδίτικου πνεύματος, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο και μέταλλο με σύγχρονους αλλά διαχρονικούς τρόπους. Γλυπτά μαρμάρινα και μεταλλικά φωτιστικά, ένας μαρμάρινος πάγκος, το bar με ξύλινα γεωμετρικά στοιχεία που εμπνέονται από το δάπεδο, τριποδικά σκαμπό και τραπεζάκια που μπορούν να διαμορφωθούν γύρω από χαμηλούς πάγκους με ριγέ μαξιλάρια, όλα συμπληρώνουν τις καθαρές γραμμές της συλλογής Parthenis. Τα ρούχα εμφανίζονται σε ελεύθερες γεωμετρικές ράγες κρεμασμένες από την οροφή.

anaktae-parthenis-cafe-exo-3.jpg

«Η συνεργασία μας με τον Παρθένη ήρθε φυσικά», λένε η Νταϊάννα Καρβούνη και η Βίβιαν Φίλιππα, ιδρύτριες της Αnaktae. «Το κοινό μας όραμα είναι να φανταστούμε ξανά τον «Ελληνισμό» με μινιμαλιστικό και αφαιρετικό τρόπο. Τόσο η Αnaktae όσο και ο Parthenis αντλούν έμπνευση από την Ελλάδα και την πολιτιστική κληρονομιά της, επαναπροσδιορίζοντας το σύγχρονο ελληνικό στυλ με διεθνή στοιχεία».

carousel-2-mesa-1.jpg

Η Αnaktae, ένα γνωστό όνομα στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, των interiors και του σχεδιασμού επίπλων, πιστεύει στη δύναμη των δημιουργικών συνεργειών. Μετά από συνεργασίες με τους Zeus & Dione, το Μουσείο Μπενάκη, την Πινακοθήκη Α. Γ. Λεβέντη και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς, η Αnaktae παρουσιάζει τη δημιουργική συνεργασία της με το brand Parthenis, ένα εμβληματικό ελληνικό brand μόδας από τη δεκαετία του 1970.

About Αnaktae

Το studio design και αρχιτεκτονικής Αnaktae δημιουργήθηκε το 2009 στην Αθήνα από την industrial designer Νταϊάννα Καρβούνη και την αρχιτέκτονα Βίβιαν Φίλιππα, και λειτουργεί στο δημιουργικό πεδίο της αρχιτεκτονικής, των interiors και του σχεδιασμού επίπλων. Η αισθητική υπογραφή της είναι διακριτή σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών και των προϊόντων που επιμελούνται, με σταθερή αναφορά σε αρχαϊκά σύμβολα και ταυτόχρονα στον μοντερνισμό, που συνδυαστικά επαναπροσδιορίζονται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.

Parthenis' World 

Το brand Parthenis ιδρύθηκε το 1970, όταν ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα. Το 1978, ο Παρθένης άνοιξε το κατάστημα στη Μύκονο, το οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και σκαλοπάτι για τη διεθνή φήμη. Τα μινιμαλιστικά, μονοχρωματικά σχέδια Parthenis αναγνωρίζονται παγκοσμίως για τη διαχρονική κομψότητα, την υψηλή ποιότητα και τις κολακευτικές σιλουέτες τους. Με την Ορσαλία Παρθένη, κόρη του ιδρυτή, στο τιμόνι, το brand συνεχίζει την ισχυρή παγκόσμια παρουσία της στον κόσμο της μόδας.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Φωτογραφίες: Γιώργος Κορδάκης